Forum Machete,Modelism,Hobby: Kituri machete carton - cadou - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Kituri machete carton - cadou

#1 Useril este offline   optyqus 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 15-February 09

Postat 18 February 2009 - 12:09 PM

Sper ca nu gresesc deschizand acest topic, dar am o colectie destul de mare de kituri de carton, asa ca am zis ca e bine sa vi le impartasesc si voua. Unele le-am cumparat, altele le-am stors de pe net... si cred ca toate merita putina atentie. Problema cu machetele de carton e ca dureaza destul de mult sa construiesti una, chiar luni de zile, daca e mai mare ( vorbesc de decuparea pieselor, plierea si potrivirea lor, adaptarea cadrelor, modificarea si imbunatatirea unor parti etc).

Incep cu un C130 Hercules, superb model si foarte detaliat, la scara 1/33 (din pacat nu am avut timp sa ma apuc de el).
Il puteti downloada de AICI.
Recomandari: mergeti la un centru de multiplicari despre care stiti ca are tarife mai mici. Pentru ca modelul sa fie cat mai mare si usor de lucrat, scoateti-l pe carton format A3 lucios de 250 de grame. Eu pot da ca exemplu centrul de copieri AdiCenter din Targusor Copou-Iasi, unde sa scoti o coala de carton color in formatul mentionat costa doar 1,4 lei. Modelul de mai sus are 37 pagini, din care vreo 20 color, restul alb negru... la un calcul rapid sa scoti tot modelul pe coli ar costa vreo 30 de lei. eu zic ca merita, mai ales ca nu mai e nevoie de vopsire.

Spor la treaba, daca aveti timp si chef :whistle:

Aceasta postare a fost editata de cartula: 18 February 2009 - 12:56 PM
Motiv editare: Material piratat

#2 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 18 February 2009 - 12:14 PM

Cred ca se revine la aceeasi problema. Undeva autorul kitului cred ca a specificat ca materialul creat de el nu poate fii multiplicat/copiat/modificat fara acordul sau. Deci...

#3 Useril este offline   optyqus 

• Membru deplin
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 15-February 09

Postat 18 February 2009 - 12:20 PM

Sa inteleg ca au mai fost discutii pe aceasta tema... daca e asa rog un mod sa inchida topicul, doar ca din punctul de vedere al drepturilor de autor, nu prea le incalcam, de vreme ce nu 're-comercializam' modelele, e vorba doar de uz personal.

#4 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 18 February 2009 - 12:53 PM

Vezi postareaoptyqus, la 18 Feb 2009, 12:20, a spus:

Sa inteleg ca au mai fost discutii pe aceasta tema... daca e asa rog un mod sa inchida topicul, doar ca din punctul de vedere al drepturilor de autor, nu prea le incalcam, de vreme ce nu 're-comercializam' modelele, e vorba doar de uz personal.

Te inseli amarnic. Nu conteaza ca o faci comercial sau gratuit, reproducerea in acest mod ESTE o incalcare a drepturilor de autor.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi