Forum Machete,Modelism,Hobby: Ajutor la vopsire macheta auto 1:72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutor la vopsire macheta auto 1:72 cu ce sa acopar partea care nu trebuie vopsita

#1 Useril este offline   ciprian_gl 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 234
  • Inregistrat: 23-March 08
  • Interests:Modelism in general... si tuningul.

Postat 17 February 2009 - 12:13 PM

Salut! Poate mai exista un topic asemanator dar nu lam gasit :(.

Am nevoie de ajutorul vostru ptr a vopsi o duba la 1/72 (Ford Transit) si nu stiu cu ce trebuie sa acopar zona cu decal (sigla masini, farurile/stopurile, numele masini). Un preten mia recomandat o banda de hartie speciala ptr asa ceva, dar cand am incercat-o pe o bucatica de metal nu a mers pe suprafete mici, dar a dat rezultat pe suprafete mari.

Ce e de facut?

#2 Useril este offline   szek 

• Membru senior
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 17 February 2009 - 12:31 PM

cel mai bine folosesti adeziv de hartie.
incearca la un magazin de materiale artisitce. e ceva mai scump, dar si bun.
tot la un magazin de arta bun poate gasesti si folie de mascare ptr aerograf.

daca nu exista astfel de magazine la tin ein oras, incearca banda adeziva de hartie de la mag de materiale de constructii.

atentie insa aici: nu lasa banda adeziva prea mult (adica saptamani-luni) lipita pe macheta, ca iti raman urme de lipici. am patit-o, a trbuit sa curat zona cu benzina dupa aia.
posibil sa fi avut si eu o banda adeziva ieftina.

daca gasesti la un magazin online romanesc, recomand cu caldura Tamiya Masking Tape.

#3 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 17 February 2009 - 12:42 PM

La diecast treaba e mai simpla decat la machete, demontezi tot ceea ce nu e metal de pe masina, vopsesti si apoi relipesti cu superglue. Daca vrei sa maschezi sigla Ford la 1:72, mai bine te lasi pagubaj. Nu poti masca ceva de 1 x 2 mm si sa nu se bage vopeaua pe sub masca, mai ales fara aerograf si muuulta tehnica!

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 February 2009 - 02:16 PM

Poate ai putea incerca cu patafix sau mascol. Pe acesta din urma il poti pune cu pensula in zona de interes.

#5 Useril este offline   ciprian_gl 

• Membru senior

Postat 17 February 2009 - 04:14 PM

Vezi postareaAdyAero, la 17 Feb 2009, 12:42, a spus:

La diecast treaba e mai simpla decat la machete, demontezi tot ceea ce nu e metal de pe masina, vopsesti si apoi relipesti cu superglue. Daca vrei sa maschezi sigla Ford la 1:72, mai bine te lasi pagubaj. Nu poti masca ceva de 1 x 2 mm si sa nu se bage vopeaua pe sub masca, mai ales fara aerograf si muuulta tehnica!

Pagubas nu ma pot lasa, ca alta e cand vezi o macheta cu toate decalurile necesare, si alta e cand e fara ele. Sigla masini pe maceta pot sa spun ca se vede f.bine ptr o macheta la scara asta. Dar voi renunta la sigla, o voi vopsi, daca nu merg ideeile lui Z-mare. Modelul este alb si alb vreau sa o vopsesc.

@szek - am asa ceva: 

Vezi postareaciprian_gl, la 17 Feb 2009, 12:13, a spus:

Un preten mia recomandat o banda de hartie speciala ptr asa ceva...

#6 Useril este offline   AdyAero 

Postat 17 February 2009 - 05:28 PM

Eu iti spun, fizic nu e posibil. Poti cauta in schimb pe net coli de decaluri de masini de curse Ford, poate te ajuta.

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 17 February 2009 - 07:39 PM

Ady, eu nu as fi asa categoric, atit cu patafix cit si cu mascol eu am facut ciupituri de vopsea si a tinut!

#8 Useril este offline   AdyAero 

Postat 18 February 2009 - 11:40 AM

Ciupitura de vopsea e Ok, poti sa o faci astfel, dar un logo oval de dmensiune 1 x 2 mm e greu de mascat si sa isi pastreze si forma regulata. Incercarea moarte n-are, in cel mai rau caz mai vopseste inca o data :whistle:

#9 Useril este offline   ciprian_gl 

• Membru senior

Postat 18 February 2009 - 12:13 PM

Vezi postareaZ-mare, la 17 Feb 2009, 14:16, a spus:

Poate ai putea incerca cu patafix sau mascol. Pe acesta din urma il poti pune cu pensula in zona de interes.

Z-mare unde gasesc produsele astea? Un ajutor la aplicare mai detaliat daca stii, nu strica! Daca e complicat renunt la decaluri. Maine dupa ore ma voi duce sa cumpar vopseaua alba (spray). Si daca aflu unde gasesc produsele alea le voi cumpara si pe ele.  

P.S. - zi un pret aproximativ si ce imi mai trebuie ptr aceasta operatie.

#10 Useril este offline   AdyAero 

Postat 18 February 2009 - 12:17 PM

Patafix gasesti la librarii/hypermarketuri, cauta cu google sa vezi cum arata ca sa sti la ce te astepti. Nu ar trebui sa depaseasca 5 RONi un pachet.

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 February 2009 - 03:13 PM

In privinta patafixului, de asta e vorba: http://www.cartula.r...deziv-t928.html
Mascol gasesti la Pavel ( www.parcmodels.ro) http://www.parcmodels.ro/machete.php?categ...d2f2be0813cb219 sau la Olaf (www.machete.ro) http://www.machete.r...9801-color-stop
Ca tehnica:
- mascolul il dai cu pensula pe locul unde vrei sa nmaschezi, il lasi sa se usuce bine, vopsesti iar dupa ce se usuca vopseaia, zgirii cu un bat de chibrit/scobitoare, umflatura vizibila dupa vopsire pina o dai toata jos
- pentru patafix iei o bobita din el, o faci sul cit mai subtire, tai la dimensiunea dorita si lipesti peste zona, apasind usor. Daca e nevoie poti ajusta cu o lama sau o bucatica de plastic dar nu decupind din el ci impingindu-l usor de pe suprafata.

#12 Useril este offline   ciprian_gl 

• Membru senior

Postat 18 February 2009 - 06:29 PM

Maine ma duc sa iau vopseaua si am sa caut si aceste 2 produse (si sper sal gasesc). Si vorba lui Z-mare "Daca tot faci un lucru, fa-l bine!". 

Va multumesc la toti ca miati dat sfaturi!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi