Forum Machete,Modelism,Hobby: Prima macheta dupa multi ani. P-47 Thunderbolt - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prima macheta dupa multi ani. P-47 Thunderbolt

#1 Useril este offline   ogaruu 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 09-February 09

Postat 10 February 2009 - 12:44 AM

Aceasta e prima macheta dupa....de cand aveam 13 ani. E un P-47 Thunderbolt 1:72 de la Revell. Nu sper sa impresionez pe nimeni, vroiam doar sa-mi inaugurez prezenta pe forum cu ceva. Orice feedback e desigur binevenit dar in apararea mea trebuie sa spun ca a fost mai mult un trial-run decat un efort serios. Foarte amuzant mi se pare decalu cu "balls out"! "balls out"? si un taur? :))) am avut niste probleme cu el totusi. dupa cum urmeaza: 1) in primii pasi ai instructiunilor mi se cere sa lipesc ceea ce se va dovedi a fi trapa pentru trenul de aterizare din spate nespecificand ca asta face parte din configuratia de zbor. si eu cum nu vroiam sa se sprijine pe elice cand terminam de bombardat cainele si solnita doream sa aiba si rotite. peste 12-13 pasi mi se spune "si, ah da, aici vine rotita din spate". pai asa gogule? asa mi-o faci? 2) in spatele scaunului aviatorului brav (care nu este inclus) exista un spatiu gol in care trebuie introdusa o piesa in forma de "T" rotita apoi la 90 de grade si de bratele t-ului sa fie lipit geamul pentru a permite bascularea carlingii (sau carlingei?).<< la basculatul carlinga care este!>> pentru a permite intrarea si catapultarea aviatorului brav (care nu este inclus). evident am reusit numai sa-mi lipicesc geamul stramb si sa-l murdaresc si sa fac toata macheta un UAV mai nostalgic. aaaanyway dupa asamblare urmeaza (de obicei) vopsirea. care a fost uitata, de fapt ignorata, din moment ce nu aveam....vopsea. sau o pensula! si am pilit toate piesele cu o pila de ascutit cutite... hehehe...no that's not funny (pentru detalii dati-mi un mail). eu am trecut in schimb direct la decaluri. care mi-a luat mai mult decat mi-a luat asamblarea. si imi tot spuneam "decalu te face, decalu te desface". evident am inceput sa listez toti sfintii din calendar si rudele desginerilor de la revell. si multe fraze de genul : "hai frate!", "ba, unde pleci?", "la naiba!", "la dracu!", "date-n pisici!" si verisorii lor mai obsceni. multa polologhie putine poze. deci: Imagine atasata: 10022009_005_.jpg

Imagine atasata: 10022009_003_.jpg
Imagine atasata: 10022009_002_.jpg
Imagine atasata: 10022009.jpg

am invatat totusi cateva chestii. de aceea am si vrut sa fac un trial-run de fapt.

a) less is more cand vine vorba de lipicire.
b) decalu e o entitate cu minte proprie care nu trebuie subestimata
c) trebuie sa incep sa vopsesc machetele! neaparat!
d) sa-mi iau o pila.

urmatorul proiect este un sd. kfz. 164 Nashorn panzerjager 1:73 tot de la revell. pe care de abia astept sa-l vopsesc. imediat cum imi iau vopsea. si pensula.
dupa aceea un f2h-3-4 banshee de la academy pe care l-am gasit pe hobbyx. cam atat. astept pareri, impresii si critici.

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12679
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 10 February 2009 - 08:23 AM

Perfect de acord cu tine in privinta punctului b)
Imi place inmatricularea! Am avut si eu o vreme cind puneam pe avion tot ce era pe foaia de decaluri, ba si cite ceva in plus! :diablo:

#3 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 10 February 2009 - 08:26 AM

Bine ai venit la acest forum.
Macheta ta pare OK, singurul lucru slab sunt fotografiile. Au foarte mult "zgomot de fond", probabil ai fotografiat cu un telefon sau webcam (??).
Oricum daca consideri ca nu ai facut ceva bine la aceasta macheta, vei baga de seama la urmatoarea si o vei face mai bine! Prin asta trece fiecare, fii fara grija!
Spor la treaba!

#4 Useril este offline   ogaruu 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 09-February 09

Postat 10 February 2009 - 03:03 PM

pai am trecut prin ea ca voda prin loboda. ca sa vad cum e loboda. o sa fac treaba mai buna si niste poze mai putin vai de steaua lor la nashorn.

#5 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 06 March 2009 - 07:32 PM

Lucrai cumva in paralel la un Spitfire ...si tia ramas o cocarda.

#6 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1786
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 07 March 2009 - 05:29 PM

Vezi postareahartman-ace, la 6 Mar 2009, 19:32, a spus:

Lucrai cumva in paralel la un Spitfire ...si tia ramas o cocarda.

Armee de l'Air

#7 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 08 March 2009 - 04:34 PM

Da franceza,scuze.Discromatia mea e de vina.

#8 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1786
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 08 March 2009 - 09:44 PM

Vezi postareahartman-ace, la 8 Mar 2009, 16:34, a spus:

Da franceza,scuze.Discromatia mea e de vina.

Hartman, avand in vedere faptul ca suntem din aceeasi zona, poate reusim sa ne intalnim odata. Si cu Alexie. Si cu alti constanteni.
Eu ajung la malul marii cam lunar. Sigur la vara vin acasa in conced.
Uat is discromatie?

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi