Pagina 1 din 1
Despre vopsirea plasticului o problema care, sa zicem, tine de modelism....
Postat 05 February 2009 - 03:23 PM
Salut,
Am un laptop ACER 5100 si din greseala am zgariat destul de urat fata lui in partea superioara. Original este argintiu, asa ca acum am doua minunate pete gri inchis in locul in care s-a razuit vopseaua. Datorita acestui fapt m-am gandit sa cosmetizez putin laptopul si sa ii vopsesc rosu metalizat capacul. Nu stiu insa ce vopsele sunt cele mai potrivite si ma tem sa nu afectez cumva plasticul. Puteti sa imi dati cateva ponturi? Ma gandesc ca si plasticul de la machete este cam la fel. Oricum folosesc obligatoriu pistolul de lipit, nu? Ma gandesc ca cu pensula este destul de complicat. eventual am sa folosesc pensula pentru a desena o eventuala figurina dupa vopsire. Daca intereseaza pe cineva mi-ar placea sa imi scrieti sau sa imi aratati cam ce desin ati da la un capac de laptop de 15.4 inch dimensiunea ecranului. Multumesc anticipat.
Am un laptop ACER 5100 si din greseala am zgariat destul de urat fata lui in partea superioara. Original este argintiu, asa ca acum am doua minunate pete gri inchis in locul in care s-a razuit vopseaua. Datorita acestui fapt m-am gandit sa cosmetizez putin laptopul si sa ii vopsesc rosu metalizat capacul. Nu stiu insa ce vopsele sunt cele mai potrivite si ma tem sa nu afectez cumva plasticul. Puteti sa imi dati cateva ponturi? Ma gandesc ca si plasticul de la machete este cam la fel. Oricum folosesc obligatoriu pistolul de lipit, nu? Ma gandesc ca cu pensula este destul de complicat. eventual am sa folosesc pensula pentru a desena o eventuala figurina dupa vopsire. Daca intereseaza pe cineva mi-ar placea sa imi scrieti sau sa imi aratati cam ce desin ati da la un capac de laptop de 15.4 inch dimensiunea ecranului. Multumesc anticipat.
Postat 05 February 2009 - 08:29 PM
sfatul meu e sa nu te joci cu pistolul de lipit pe laptop:P
(ai vrut sa zici pistol de vopsit, stiu:) )
cu pensula pe suprafata mare si plana o sa iasa tare nasol.
plasticul de la laptop sigur nu e acelasi ca si cel de la machete. machetele au plastic destul de moale, iar cel de la laptop e dur, trebuie sa reziste la impact, ect. plus ca suprafata lui e tratata.
vezi sa nu ai probleme cu garantia daca incepi sa vopsesti laptopul. astia comenteaza imediat la orice, ca sa scape, si sigur cred ca se leaga.
sfaturi de vopsire nu prea iti pot da deoarece nu am vopsit niciodata asa ceva. trebuie testat ce vopsele merg pe suprafata aia, trebuie neaparat pistol de vopsit sau aerograf, etc.
sfatul meu: nu te complica inutil. sunt 2 pete care nu afecteaza nicidecum functionalitatea masinariei.
(ai vrut sa zici pistol de vopsit, stiu:) )
cu pensula pe suprafata mare si plana o sa iasa tare nasol.
plasticul de la laptop sigur nu e acelasi ca si cel de la machete. machetele au plastic destul de moale, iar cel de la laptop e dur, trebuie sa reziste la impact, ect. plus ca suprafata lui e tratata.
vezi sa nu ai probleme cu garantia daca incepi sa vopsesti laptopul. astia comenteaza imediat la orice, ca sa scape, si sigur cred ca se leaga.
sfaturi de vopsire nu prea iti pot da deoarece nu am vopsit niciodata asa ceva. trebuie testat ce vopsele merg pe suprafata aia, trebuie neaparat pistol de vopsit sau aerograf, etc.
sfatul meu: nu te complica inutil. sunt 2 pete care nu afecteaza nicidecum functionalitatea masinariei.
Postat 05 February 2009 - 10:26 PM
Uite ce a facut un amic de pe un alt forum cu ceva autocolant: link. Nu vreau sa se considere reclama dar omului i-a iesit foarte bine. Stiu, pisica face toti banii.
Ai putea sa incerci de asemenea un spray cu vopsea insa nu stiu cat de rezistenta va fi timp; s-ar putea sa ai surpriza sa faci mai urat decat este acum.
Ai putea sa incerci de asemenea un spray cu vopsea insa nu stiu cat de rezistenta va fi timp; s-ar putea sa ai surpriza sa faci mai urat decat este acum.
Postat 06 February 2009 - 09:20 AM
Cum s-a spus, plasticul de machete este diferit de cel ce constituie carcasele de aparate electrocasnice. Daca stiu bine, e vorba de ABS. Mai mult, vopsirea carcaselor supuse la uzura puternica se face cu totul diferit fata de ce facem noi cu avioanele, in sensul ca acele suprafete se trateaza dupa un anume tipic, se vopsesc in cimp electrostatic, treburi din astea mai greu de facut pe genunchi, in bucatarie. Eu zic sa ureazi sfatul celor de mai sus!
Postat 06 February 2009 - 02:37 PM
Salut din nou,
Multumesc de sfaturi. Intre timp am mai studiat si eu putin problema si am aflat ca intr-adevar materialul nu este acelasi, dar am gasit si o realizare "de afara" care arata destul de exact ce as vrea eu sa fac. Link-ul este http://pages.videotron.com/thief/. Oricum inca sunt la capitolul documentare si daca voi incerca am sa fac exact asa cum a facut si cel din materialul cu pricina. Prima data am sa experimentez pe un obiect cu carcasa din material asemanator.
PS: DA, am vrut sa zic pistol de vopsit...unde mi-o fi fost capul? . Si buha, f frumos rezultatul.
Multumesc de sfaturi. Intre timp am mai studiat si eu putin problema si am aflat ca intr-adevar materialul nu este acelasi, dar am gasit si o realizare "de afara" care arata destul de exact ce as vrea eu sa fac. Link-ul este http://pages.videotron.com/thief/. Oricum inca sunt la capitolul documentare si daca voi incerca am sa fac exact asa cum a facut si cel din materialul cu pricina. Prima data am sa experimentez pe un obiect cu carcasa din material asemanator.
PS: DA, am vrut sa zic pistol de vopsit...unde mi-o fi fost capul? . Si buha, f frumos rezultatul.
Aceasta postare a fost editata de domnulx2001: 06 February 2009 - 02:41 PM
Postat 06 February 2009 - 02:52 PM
AdyAero, la 6 Feb 2009, 14:45, a spus:
Posibil ca capacul sa nu fie din plastic ci din tabla vopsita mat.
el pe acolo zice ca "I picked a cordless phone as the test device, because the plastic looked the same. The plastic was kind of porous, just like the plastic Compaq used." deci nu cred sa fie metal. Oricum mai studiez problema. Merci de reply rapid....oricum mai am o gramada pana la realizare. Sa vad ce vopsele se gasesc in Romanica, mai ales ca trebe si un soi de prima intre carcasa si vopsea
apoi o lacuire si peste asta un strat tot de lac dar special care sa pastreze vopseaua in timp....scuze daca fac confuzii, dar inca acumulez dateeee....
Postat 09 February 2009 - 12:41 PM
domnulx2001, la 6 Feb 2009, 14:52, a spus:
el pe acolo zice ca "I picked a cordless phone as the test device, because the plastic looked the same. The plastic was kind of porous, just like the plastic Compaq used." deci nu cred sa fie metal.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1