Forum Machete,Modelism,Hobby: P 40 C Tomahawk - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

P 40 C Tomahawk Scara 1/48 de la Academy

#1 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 05 February 2009 - 01:00 PM

Este primul meu asa zis WIP pe care-l postez incepind de astazi.
Macheta este inceputa inca prin luna Ianuarie, dar pentru faptul ca inaintez destul de incet cu lucrul, m-am hotarit sa postez fotografiile putin mai tirziu...
Kit-ul este un Academy la scare 1:48, cu putine piese. Este primul avion WWII pe care-l fac de aproape 20 ani si este ales special de mine doarece am mai construit acest avion pe cind eram copil din placaj, furnir, carton si baghete dupa un plan destul de bun polonez. Din pacate vechea macheta a fost distrusa la o expozitie in Tg. Mures si a stat asa multi ani pina m-am hotarit sa-l arunc...
Despre calitatea kitului pot spune ca are plusuri si minusuri. In general este bine turnat, si piesele se potrivesc bine, mai putin aripa unde am avut o gramada de bataie de cap, dar in cele din urma mi-a iesit.
OK, sa trecem la fotografii.
Acesta este avionul pe care incerc sa-l reproduc, cutia machetei si kitul inca pe crengi ...Interiorul vopsit...atasarea aripilor... diverse faze de vopsire...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P_40_B_Tomahawk_NMNA.jpg
  • Imagine atasata: DSC07620.JPG
  • Imagine atasata: DSC07621.JPG
  • Imagine atasata: DSC07622.JPG
  • Imagine atasata: DSC07625.JPG
  • Imagine atasata: DSC07631.JPG
  • Imagine atasata: DSC07640.JPG
  • Imagine atasata: DSC07655.JPG
  • Imagine atasata: DSC07671.JPG
  • Imagine atasata: DSC07674.JPG
  • Imagine atasata: DSC07679.JPG
  • Imagine atasata: DSC07683.JPG
  • Imagine atasata: DSC07702.JPG
  • Imagine atasata: DSC07704.JPG

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 05 February 2009 - 01:08 PM

#2 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 06 February 2009 - 01:32 AM

Frumos barzaune plecat la plaja in peisajul asiatic.

"Curtiss P-40 Tomahawk/Warhawk
Unlike some other manufacturers (like Boeing), Curtiss painted their aircraft directly at the factory.
The cockpit of the P-40 was Curtiss Cockpit Green, which was the Berry Brothers' (a local paint vendor) approximation of Interior Green. Reportedly it was a little browner than Interior Green.
The scalloped cutouts inside the fuselage windows aft of the cockpits on P-40D to M models were usually painted the same as the camouflage colour. As the rear windows could be easily detached for re-painting, most field repaints were also performed this way. Earlier P-36 Hawk production practice and some photos of the early P-40D and Es indicate that Curtiss could initially have used a different colour for the cutouts. It could have been the same as the cockpit colour, but the author was not able to find any positive confirmation of this.
Rear view windows behind the cockpit of the P-40 could be easily detached for painting. Consequently, the majority of images show the camouflage pattern to continue under these windows.
The wheel wells had canvas covers similar to that on the Bf 109E. These were in drab canvas colour with brass zips and fasteners."

De asemenea, verifica daca nu cumva interiorul bailor trenului principal erau vopsite in culoarea intradosului.
Am sa caut si eu, dar nu stiu unde s-au ratacit pics-urile.
Spor!

#3 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 06 February 2009 - 09:28 AM

Am gasit o fotografie (din pacate putin prea tirziu) si este exact de la avionul pe care-l reproduc. Baia trenului de aterizare este de aceeasi culoare cu interiorul cockpit-ului dar intradevar o parte este totusi vopsit cu culoarea intradosului. Am sa vad daca mai revopsesc ceva. Interesant este faptul ca majoritatea modelelor pe care le-am vazut si chiar si instructiunile au baia trenului de aterizare vopsit in culoarea interior green... Este posibil ca avionul sa fi fost revopsit de mai multe ori si in mod diferit pe parcursul razboiului. Instructiunile Academy redau varianta 1941...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: MVC_020F.JPG

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 06 February 2009 - 09:28 AM

#4 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 07 February 2009 - 12:02 AM

Stiam eu ceva, chiar dace incomplet. Nu-i asa mare nenorocire. Arde-l in continuare. Sunt convins ca o sa iasa ceva super.
Si eu am gasit datele astea dupa ce vopsisem calelel complet.

#5 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 07 February 2009 - 11:04 AM

Multumesc Alex!

Un mic update - am vopsit palele elicilor mai intai cu grund alb Tamiya, dupa care am continuat cu vopsirea lor astazi in gablen. Cred ca luni seara am sa le termin prin vopsirea palelor cu negru.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC07711.JPG
  • Imagine atasata: DSC07713.JPG

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 07 February 2009 - 11:06 AM

#6 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 07 February 2009 - 05:59 PM

Eu vreau sa ma apuc de un P-39 si sunt inca la alegerea vopselei de interior, acel Interior Green asa de fantomatic. Tu cu ce ai vopsit interiorul si de unde ai cumparat vopseaua?

Si mai am si un P-40B Warhawk de la Trumpeter tot in 1/48 care urmeaza si cred ca si acesta va necesita aceeasi nuanta de Interior Green.

#7 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 07 February 2009 - 09:16 PM

Vezi postareaRomulus, la 7 Feb 2009, 17:59, a spus:

Eu vreau sa ma apuc de un P-39 si sunt inca la alegerea vopselei de interior, acel Interior Green asa de fantomatic. Tu cu ce ai vopsit interiorul si de unde ai cumparat vopseaua?

Si mai am si un P-40B Warhawk de la Trumpeter tot in 1/48 care urmeaza si cred ca si acesta va necesita aceeasi nuanta de Interior Green.

Salut Romulus, pentru verdele din interiorul cockpitului si al baii trenului de aterizare am folosit H 58 iar pentru fuselaj si partea superioara a aripilor H 302 de la Gunze Sangyo (Hobby Color). De diluat le diluez insa cu Mr. Colour Thinner 110 care este normal un diluant pentru vopsele pe baza de lac. Am citit pe net dupa care am facut citeva teste si am constatat ca prin diluarea cu acest diluant, vopseaua acrilica nu se mai usuca asa repede in diuza si pe virful acului. Deasemenea suprafata este mult mai neteda si se intareste mai repede si mai bine. Acelasi procedeu l-am aplicat si la vopselele Tamiya Acrilice cu rezultate similare.
Vopselele Gunze le procur printr-un prieten din Germania.
Ce varianta de P 40 B faci - American, Britanic sau ...? Este posibil ca in functie de versiune sa difere culorile din interior.
Oricum sunt multi baieti pe aici care stiu extrem de multe detalii despre avioanele astea, paseazale in intrebare, sunt sigur ca te vor ajuta!

#8 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 07 February 2009 - 09:51 PM

Vreau sa fac unul american... Gunze Sangyo se gasesc undeva online in Germania? Sigur, pot intreba pe Gogu, dar n-am de gand sa incerc sa vad ce magazin chiar merita, de aia cer recomandari de la cei care au deja experienta cu un asa magazin si care livreaza in Romania.

#9 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 08 February 2009 - 09:17 AM

Sunt ma multe sit-uri unde poti cumpara vopsele dar nu stiu daca merita efortul. Costurile de livrare sunt cu mult mai mari decit produsul pe care-l cumperi!
M-am uitat la un tabel si am gasit la Humbrol culoare 78 care este identic cu H 58, aici ai link-ul : http://www.rai-ro.de/main.htm , poate te ajuta cu ceva. Tot aici poti sa si cumperi vopsele si tot felul de materiale si accesorii pentru modelism.
Dar mai sunt alternative : de la Hobbyx.ro poti cumpara Model Master Enamel 1734 sau Model Master Acril 4852 sau de la Parcmodels vopsea Agama A 11.
Atasat ai un fisier PDF cu lista de conversie Agama cu restul lumii :diablo:

Fisiere atasate

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 19 February 2009 - 07:02 PM

Am reusit sa vopsesc camuflajul. Nu stiu daca metoda mea de vopsire a camuflajulului este OK, totusi am incercat o varianta (noua mie) utilizind patafix in asa fel incit desenul sa fie cit mai apropiat de avionul real si trecerea de la o culoare la alta sa nu fie exacta.
Sunt multumit de rezultat, totusi mai am un Spitfire MKI de la Tamiya, care asteapta cu rabdare in cutie, si care va fi vopsit din nou in camuflaj. Cu Spitfire am sa incerc o noua metoda, fara patafix.
Va arat citeva fotografii, pe sfirsitul saptamanii viitoare urmeaza sa mai dau niste lac acrilic pentru a pregatii macheta pentru decaluri. Sper sa fie decaluri de treaba...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC07772s.JPG
  • Imagine atasata: DSC07771s.JPG
  • Imagine atasata: DSC07750s.JPG
  • Imagine atasata: DSC07773s.JPG
  • Imagine atasata: DSC07774s.JPG

#11 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 19 February 2009 - 07:33 PM

Excelent.

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12679
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 20 February 2009 - 08:52 AM

Tibi, metoda cu patafixul este cea mai rapida metoda de mascare si merge excelent! Ai si avantajul unei usoare gazari a vopseli datorita marginilor curbe ala mastii. Daca insa ai nevoie de delimitari nete atunci trebuie masca din hirtie adeziva.
Din pacate, cel putin pe monitorul meu, pozele apar foarte intunecate, nu se distinge mare lucru.

#13 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 20 February 2009 - 09:20 AM

Multumesc Z-mare! Da am observat ca metoda asta este mai buna, pentru ca incercasem cu ceva zile in urma o alta metoda pe un pahar de plastic, metoda ce am vazut-o ca video de Brett Green pe youtube. Am folosit tot masti din hirtie si am pus puncte mici de patafix dar nu am fost multumit. Este pentru prima data cind vopsesc camuflaj cu aerograful si sunt multumit cum mi-a iesit "din prima".
Fotografiile sunt intradevar putin intunecate, nu stiu exact dece ma "fenteaza" :whistle: aparatul de fotografiat, presupun ca este de vina fundalul alb... Am sa incerc sa imi fac un mic studio foto prin care sper sa imi inbunatatesc calitatea fotografiilor.
Fotografiile le poti marii, daca ai Firefox cu comanda CTRL si tasta + apasata pina la marimea care iti convine.
Salutari,
Tibi

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 20 February 2009 - 10:25 PM

Monitorul de la scirbici e de vin, acasa se vad bine! Ti-a iesit bine, spor in continuare!

#15 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 02 March 2009 - 09:14 PM

Am continuat lucrul... Lac lucios aplicat de doua ori (Tamiya X22 Acrilic) si dupa uscare de citeva zile am aplicat decalurile care sau comportat destul de bine la Micro Set dar la Micro Sol nicio reactie! Decalurile nu sau mulat si in gravuri... Am sa incerc eu ceva, sper sa reusesc.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC07792.JPG
  • Imagine atasata: DSC07795.JPG
  • Imagine atasata: DSC07798.JPG
  • Imagine atasata: DSC07799.JPG
  • Imagine atasata: DSC07800.JPG
  • Imagine atasata: DSC07801.JPG
  • Imagine atasata: DSC07803.JPG
  • Imagine atasata: DSC07804.JPG

#16 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 02 March 2009 - 11:22 PM

Vezi postareatibi22, la 2 Mar 2009, 21:14, a spus:

Am continuat lucrul... Lac lucios aplicat de doua ori (Tamiya X22 Acrilic) si dupa uscare de citeva zile am aplicat decalurile care sau comportat destul de bine la Micro Set dar la Micro Sol nicio reactie! Decalurile nu sau mulat si in gravuri... Am sa incerc eu ceva, sper sa reusesc.

Sugestie pt mularea decalurilor in gravuri:
Se ia o carpa de bumbac sau prosop si se inmoaie in apa cat mai fierbinte (cat rezista mana) si apoi se tine pe decalul asezat pe macheta. Aburul convinge uneori decalul sa se moaie si sa intre in santuri. Bineinteles ca trebuie facuta proba inainte pe un decal nefolosit!!

#17 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 02 March 2009 - 11:29 PM

Imi place cum ti-a iesit pana acuma.

Aceasta postare a fost editata de cartula: 02 March 2009 - 11:32 PM

#18 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 03 March 2009 - 09:08 AM

Salut,
Frumos, felicitari !
Asteptam continuarea.
Spor,
Bill :clapping:

#19 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 03 March 2009 - 09:24 AM

Multumesc pentru aprecieri MiG, Cartula, Bill ! :clapping:
@MiG - este exact ce am de gind sa fac in seara asta, voi incerca sa folosesc apa mai fierbinte sau poate chiar uscatorul de par dar acolo trebuie sa am mare grija. Voi incerca cu o cirpa cu apa fierbinte si daca nu functioneaza cum trebuie voi incerca si cu betisoare pentru curatat urechi si scobitiri superascutite. Doresc sa pregatesc macheta pentru noile straturi de lac pentru a sigila decalurile si a o pregatii pentru un usor wash. Doresc sa termin macheta pina la sfirsitul saptamanii viitoare ca sa ma pot concentra mai mult asupra F-ului 16 C pe care l-am lasat deoparte...
Am sa va tin la curent!

#20 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 03 March 2009 - 10:15 AM

Excelent!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2