privire de ansamblu - colectie machete auto 1/72, 1/76, 1/80, 1/87
Postat 03 February 2009 - 09:11 AM
Postat 03 February 2009 - 10:50 AM
Si apropo de modele mai vechi, eu m-am chinuit sa fac rost de un mercedes c class '93, am pus mana pe unul dar...dezamagire, scara pare mai mult de 1/64 decat 1/72, asa e sau am gasit amsinuta de alta scara? Orcum modele mai vechi mi se par ca sunt la alta scara si cel mai bun exemplu sunt broscutele, modele mai vechi fiind mai mari ca cela actuale, si breakurile. volvoul 850, mercedesul e class, bmw-ul si pasatul mi se par un pic supradimensianate ca si volvoul c 70. Ce parere ai?
Aceasta postare a fost editata de ted78: 03 February 2009 - 10:57 AM
Postat 03 February 2009 - 11:37 AM
ted78, la 3 Feb 2009, 10:50, a spus:
Si apropo de modele mai vechi, eu m-am chinuit sa fac rost de un mercedes c class '93, am pus mana pe unul dar...dezamagire, scara pare mai mult de 1/64 decat 1/72, asa e sau am gasit amsinuta de alta scara? Orcum modele mai vechi mi se par ca sunt la alta scara si cel mai bun exemplu sunt broscutele, modele mai vechi fiind mai mari ca cela actuale, si breakurile. volvoul 850, mercedesul e class, bmw-ul si pasatul mi se par un pic supradimensianate ca si volvoul c 70. Ce parere ai?
salut, multumesc pentru aprecieri. dupa parerea mea, scara este un lucru subiectiv - depinde foarte mult de matrita... ele sunt la scara 1/72, dar, dupa cum ai observat, matritele s-au schimbat de-a lungul timpului. mai mult, dimensiunile difera si de la un producator la altul (de 1/72). de exemplu, VW 1300 model vechi este si in realitate mai mare decat cel model mai nou, tot "broscuta". e cam ciudat, dar asta e... la 1/72 nu mai am dubluri - am tot facut schimburi de-a lungul anilor... multe modele le-am luat de pe afara, de-a lungul celor 6 ani de cand colectionez - tin minte ca primele le-am luat din bulgaria...
tu aduni numai cararama? nu te tenteaza si ceva la 1/76 - diferenta de scara fata de 1/72 este insesizabila si sunt niste machete foarte reusite. am ceva dubluri la 1/76.
esti din bucuresti?
Postat 03 February 2009 - 01:12 PM
Si apropo de schimburi...as fi interesat de un dodge intrepid, un vw golf 4 cabrio, o lancia delta integrale, un mercedes sl 600 hard top din modele care au exista pe la noi si bineinteles si ceva modeel care nu au fost la noi iar ca dubluri as avea: audi a 4 cabrio, audi q7, peugeot 206 wrc nr 2, peugeot 206 cc open, mgb cabrio, bmw seria 3 nou, bmw x5, subaru impreza, mitubishi lancer wrc nr 1, porche 550 a spider nr 55, mercedes 600 sl soft top, range rover 2003, porche cayene, mitubishi pajero si inca acteva de care nu mai tin minte
Postat 03 February 2009 - 01:22 PM
ted78, la 3 Feb 2009, 13:12, a spus:
Si apropo de schimburi...as fi interesat de un dodge intrepid, un vw golf 4 cabrio, o lancia delta integrale, un mercedes sl 600 hard top din modele care au exista pe la noi si bineinteles si ceva modeel care nu au fost la noi iar ca dubluri as avea: audi a 4 cabrio, audi q7, peugeot 206 wrc nr 2, peugeot 206 cc open, mgb cabrio, bmw seria 3 nou, bmw x5, subaru impreza, mitubishi lancer wrc nr 1, porche 550 a spider nr 55, mercedes 600 sl soft top, range rover 2003, porche cayene, mitubishi pajero si inca acteva de care nu mai tin minte
am inteles... din pacate, nu pot sa te ajut sa faci rost de ele... nu mai am dubluri - acum un an-doi aveam, dar am facut si eu schimburi. e ciudat - ca si colectionar de scara 1/72 nu prea ai ce face cu banii; totul se bazeaza pe schimburi, pentru ca modelele sunt greu de gasit. asa ca, te inteleg.
Postat 03 February 2009 - 01:29 PM
Ar trebui sa ne vedem, odata si odata sa ne aratam modele mai deosebite, sa ne anutam pe unde mai exista magazine care au masinute etc
Uite spre exemplu in afara de magazinele relativ consacrate care au cararama, supermarketuri, titani, mai e o librarie pe colentina care inca mai are niste modele mai vechi, dubite si seturi.
Aceasta postare a fost editata de ted78: 03 February 2009 - 01:30 PM
Postat 03 February 2009 - 08:43 PM
ted78, la 3 Feb 2009, 13:29, a spus:
Ar trebui sa ne vedem, odata si odata sa ne aratam modele mai deosebite, sa ne anutam pe unde mai exista magazine care au masinute etc
Uite spre exemplu in afara de magazinele relativ consacrate care au cararama, supermarketuri, titani, mai e o librarie pe colentina care inca mai are niste modele mai vechi, dubite si seturi.
Te intereseaza asa ceva? Serii limitate, produse de Corgi, la scara 1/76 (diferenta de scara inmsesizabila fata de 1/72), super-detalii.
Aceasta postare a fost editata de cartula: 04 February 2009 - 10:47 AM