Forum Machete,Modelism,Hobby: materiale pentru mulaje - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

materiale pentru mulaje

#1 Useril este offline   zbo4vision1 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 01 February 2009 - 07:42 PM

in mod particular - ma intereseaza sa reproduc o elice de avion, elicopter radio telecomandat
in mod mai general - m-ar interesa foarte mult sa pot turna in plastic sau rasina sau orice alt material disponibil si adecvat situatiei, diverse piese (aripi avioane, elici, roti zimtate, diverse sasiuri sau caroserii pt robotica de exemplu, alte elemente functionale sau de design etc)

am tot rasfoit forumul si nu am reusit sa gasesc raspunsuri foarte concrete legate de materiale, diferitele proprietati ale acestora, de unde pot fi procurate etc

- in ceea ce priveste eliciile nu stiu foarte multe dar imi imaginez ca ar trebui sa aibe o numita rezistenta (la eventuale accidente), flexibilitate, rigidate, greutate ...

- in cazul rotilor zimtate din nou ar trebui sa aibe o anumita rezistenta la o utilizare intensa

- pentru sasiuri, caroserii si alte elemente de design ma intereseaza cel mai mult sa aibe rezistenta si flexibilitate (stiu ca sunt relative dar nu stiu cum sa le cuantific - de aceea o sa dau cateva exemple: carcasa boxelor, periuta de dinti, pahar de unica folosinta, PET urile, regret exemplul dar o elice de plastic a unui avion radio comandat, tot plasticul de care suntem inconjurati)

ma intereseaza mult date concrete legate de material proprietatile acestuia si unde poate fi gasit (de preferat romania)
- mai multe exemple ar fi de mare folos
- de asemenea exemple de proiecte personale ar ajuta (impartasirea experientei)

de fapt ma intereseaza sa aflu ce exista si cum se foloseste (mai mult in practica decat la nivel teoretic - proiectele existente sunt puse pe hold cat timp caut mijloacele tehnice)

exista foarte multa lume care se impotmoleste la gasirea mateialelor potrivite
as propune (secundar intrebarilor de mai sus sa se faca cel putin un topic care sa inventarieze acest subiect intr-un mod relativ organizat)
-eventual daca se poate sa fie si actualizat

- imi cer scuze pentru contributia mea limitata dar abia incep in acest domeniu (cu intentii serioase DAR am nevoie de informatie)

multumesc

#2 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 01 February 2009 - 08:19 PM

Man, ca si alti catva colegi care vand statii RC, masini RC si alte accesorii RC, iti spun la modul direct: ti-ai gresit forumul.
Am un raspuns foarte simplu la intrebarile tale: e mai simplu si mai ieftin sa le cumperi gata facute.
Daca vrei sa aflii mai multe incearca la prietenii nostri de la modelism.info.ro sau la cei de pe rhc.ro

Acest forum este exclusiv pentru machete statice si asa va ramane.

Bafta!

#3 Useril este offline   zbo4vision1 

• Nou venit

Postat 01 February 2009 - 08:49 PM

imi cer scuze daca am gresit forumul dar

nu am aplicat inca pentru nici una din breslele enumerate

incercam doar sa gasesc ajutor in ceea ce priveste crearea mulajelor considerand (printre altele si in urma discutiilor de pe forum si prin naturii activitatii) ca l-as putea gasi aici (pentru o serie intreaga de aplicatii, inclusiv machetele statice - recunosc ca nu am fost explicit in formularea intrebarilor)

pot gasi sprijin pe acest forum?

multumesc oricum pentru referinte
(repet nu sunt practicant inca in nici un domeniu - radio telecomandarea era doar pentru a explica rezistenta materialului, flexibilitatea etc)

sper ca daca voi practica totusi si machetismul static, voi putea comunica pe acest forum si eventual ca voi putea avea si alte pasiuni (mai mult sau mai putin complementare) - nu stiu cum suna ce am scris dar vorbesc serios si nu mi-o luati in nume de rau

multumesc si spor la treaba

#4 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 01 February 2009 - 08:52 PM

Pentru machete statice ai tot sprijinul si chiar ai sa gasesti aici ceea ce-ti trebuie (la informatie ma refer).
Am sa incerc sa aduc aici link-urile de pe forum legate de nevoia ta de cunoastere.
revin si ... bafta!

#5 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 01 February 2009 - 09:41 PM

http://www.cartula.ro/forum/Copiere-piese-...&hl=silicon
http://www.cartula.ro/forum/tunuri-navale-...&hl=silicon
http://www.cartula.ro/forum/Confectionare-...&hl=silicon
http://www.cartula.ro/forum/plastic-latex-...l&hl=rasina
http://www.cartula.ro/forum/Turnare-compli...l&hl=rasina

Astea sunt de citit chiar daca nu toate raspunsurile sunt legate strict de subiect.
Cu siguranta mai sunt discutii referitoare la ceea ce te intereseaza aici pe forum.
Cand mai gasesc mai pun.

Bafta!

#6 Useril este offline   zbo4vision1 

• Nou venit

Postat 01 February 2009 - 09:51 PM

multumesc

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou