Forum Machete,Modelism,Hobby: Junkers Ju 87 D (1/48) si Ju 87 G (1/72) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Junkers Ju 87 D (1/48) si Ju 87 G (1/72)

#121 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 18 June 2009 - 12:09 PM

Cred ca m-ai inteles gresit. Si eu cred ca ceea ce se vede in poza sunt cele doua bucati din crucea regelui Mihai ca in desenul tau. Spuneam doar ca in profilul de mai sus, si in alte profile vazute (nu poze!) crucea de pe intrados apare pe bucata cu diedru mai mare din varful aripi, nu intre fuselaj si acrosaj.

#122 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 June 2009 - 12:12 PM

Tibi, ai perfecta dreptate, acolo e o cruce!!!! M-am lasat indus in eroare de faptul ca am luat ambele "pete" ca virfuri ale "M"-ului!
Cu ce mi-a dat Radub (mersi inca o data) si cu cea am avut eu pot spune cert ca 861 nu a avut cruci pe intrados. Comparati cele doua imagini, sunt doua repere clare ce indica pozitia crucii: acel belciug si verinul! La 861, in acea zona nu este nimic!
Acuma ar fi posibil ca acea cruce sa fie pusa dupa lansatorul de bombe, intre acesta si partea vopsita in galben, cu toate ca acolo nu prea mai e loc, decit daca partea galbena era mai ingusta.
Deci, nu pun cruci pe intrados.
Romulus, profilul acela e cam aiurea! Dunga e alba, nu galbena, iar virful aripii nu este galben! Dunga alba, cu virful aripii alb, am avut dupa 1944 (daca imi aduc bine aminte, septembrie 1944), dar cu cocarde, nu Crucea Regelui Mihai!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: cir.JPG
  • Imagine atasata: Ju87_rom002._1JPG.JPG

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 18 June 2009 - 12:16 PM

#123 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 18 June 2009 - 12:21 PM

De acord, vorbeam doar ca idee. Nu am vazut poze cu crucea regelui Mihai acolo, dar am vazut mai multe desene profil. Ma gandeam ca poate exista poze... Aparent nu.

#124 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 18 June 2009 - 12:44 PM

Vezi postareaRomulus, la 18 Jun 2009, 13:21, a spus:

De acord, vorbeam doar ca idee. Nu am vazut poze cu crucea regelui Mihai acolo, dar am vazut mai multe desene profil. Ma gandeam ca poate exista poze... Aparent nu.

Scuze Romulus, m-am hazardat si nu am citit atent raspunsul tau!
Este interesant cita bataie de cap ne-a dat crucea asta! :-D Deci, acum este clar, din poze reiese ca la acest avion (861) nu erau crucile pe aripa (lucru care mi se pare dubios), si Z-mare nu le mai pune! Punct! Dar cei care au scris carti au avut ceva referinte. Oare sa nu fii fost corecte??

#125 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 June 2009 - 06:02 PM

Citeaza

Dar cei care au scris carti au avut ceva referinte. Oare sa nu fii fost corecte??
Bun, multi scriu carti, asta nu este obligatoriu ca sa fie si corect ce scrie acolo. Putini sunt cei ce scriu carti din informare directa, sunt si din cei ce merg dupa principiul lui Craciunoiu: copia unei copii teminic copiate este mai buna decit originalul :-D (fara ofensa, dar se intimpla si din astea!). Acuma ce sa zic, acest 861 este un avion aparte, cum bine a remarcat si Radub: pare fi imnatriculat la repezeala.
Uitati-va la celelalte avioane, toate au coiful rosu/alb/negru (sau, mai probabil, RLM70), numai 681 are spirala! Tot din fotografii se vede ca Ju87 nu aveau Crucea Regelui Mihai pe extrados, ori 861 are! 861 are tunuri (mitraliere) iesite din mijlocul bordului de atac, celelalte de undeva de deasupra! Si mai sunt ciudatenii, cum bine le-a remarcat Radub!
Idea este ca eu facind acest avion, recte 861, Hai noroc!...si sanatae!, va fi fara cruci pe intrados. Cine face 37-le, va trebui sa puna cruci pe intrados si, probanil, sa nu le puna pe extrados!

#126 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 07 July 2009 - 04:06 PM

Dupa o saptamina de "concediu" :lol: am continuat lucrul.
Folosind patafix si sare am mascat parte din avion (e vorba de cel la scara 1/72, camuflaj de iarna, undeva prin stepa rusa).
Apoi am vospit cu Revell 5 (un alb destul de murdar), tinind aerograful perpendicular pe macheta si tragind linii, linii in lungul axei.
Dupa uscare am dat patafixul si sarea jos. Cu o pensula lat si aspra, umezita cu alcool izopropilic, am dat in lungul liniilor de panou pentru a sterge vopseaua.
La fel am sters si bordul de atac. Stratul de lac, bine uscat, m-a ajutat foarte mult.
Ce a iesit...se vede. Nu-i chiar cum am vrut eu, dar merge.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: JU87G_D_17001.jpg
  • Imagine atasata: JU87G_D_17002.jpg
  • Imagine atasata: JU87G_D_17003.jpg
  • Imagine atasata: JU87G_D_17004.jpg
  • Imagine atasata: JU87G_D_17006.jpg

#127 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 08 July 2009 - 07:19 PM

Am pus si decalurile. Unele cu probleme, altele au mers bine. Le-am mai domolit cu un rest din zeama lui Wurger.
In atentia celor care fac Ju87, inmatriculare romaneasca. Pentru "mascarea" inmatricularii germane am folosit RLM 70. Din pacate contrastul cu RLM 71 este mic, asa ca abia se vede, cum se poate remarca si in fotografie. Ca atare, cind "mascati" inmatricularea germana folositi un verde mult mai inchis, eventual puneti ceva negru in RLM 70.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Ju87G_D_18001.jpg
  • Imagine atasata: Ju87G_D_18002.jpg
  • Imagine atasata: Ju87G_D_18003.jpg
  • Imagine atasata: Ju87G_D_18004.jpg
  • Imagine atasata: Ju87G_D_18005.jpg
  • Imagine atasata: Ju87G_D_18006_1.JPG

#128 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 10 July 2009 - 07:52 PM

:rolleyes: :dribble: :dribble:

Atentie ca tarcatul la '72 are bavura in furca de la roti! :blink:

PS: Mare Z eu deja am inceput sa strang bani......

#129 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 10 July 2009 - 08:18 PM

Vezi postareaZ-mare, la 8 Jul 2009, 20:19, a spus:

Am pus si decalurile. Unele cu probleme, altele au mers bine. Le-am mai domolit cu un rest din zeama lui Wurger.
In atentia celor care fac Ju87, inmatriculare romaneasca. Pentru "mascarea" inmatricularii germane am folosit RLM 70. Din pacate contrastul cu RLM 71 este mic, asa ca abia se vede, cum se poate remarca si in fotografie. Ca atare, cind "mascati" inmatricularea germana folositi un verde mult mai inchis, eventual puneti ceva negru in RLM 70.

Arata foarte bine! Imi place in mod special cel in varianta romaneasca si ai facut grozav stergrea crucilor nemtesti!
Vad ca ai aplicat crucile de la kit. Se aplica usor sau ti-au dat de lucru?

#130 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 11 July 2009 - 11:09 AM

Cum ziceam, desi au fost aplicate pe suprafata lustruita si lacuita, tot am avut probleme. Au "silverit" partea ce depasea Crucea (nu prea sunt de acord cu taierea decalului "la fix", dar de data asta trebuie....) si unele stensil-uri. Au fost domolite dupa ce le-am intepat usor si le-am tratat cu zeama de la Wurger. Partea nasoala e ca silvering-ul apare dupa doua, trei zile de la aplicarea decalului.

#131 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 11 July 2009 - 03:25 PM

Vezi postareaZ-mare, la 11 Jul 2009, 12:09, a spus:

Cum ziceam, desi au fost aplicate pe suprafata lustruita si lacuita, tot am avut probleme. Au "silverit" partea ce depasea Crucea (nu prea sunt de acord cu taierea decalului "la fix", dar de data asta trebuie....) si unele stensil-uri. Au fost domolite dupa ce le-am intepat usor si le-am tratat cu zeama de la Wurger. Partea nasoala e ca silvering-ul apare dupa doua, trei zile de la aplicarea decalului.

Da, cunosc fenomenul asta de la F 16 C care este tot de la Hasegawa. Mi-a trebuit trei zile sa elimin silvering-ul. Ce zeama a preparat "vrajitorul" Wurger? Vinde asaceva? Sunt interesat! Eu folosesc numai Micro Set si Sol, si am observat ca Sol folosit intensiv (dar vorba ta - fara sa balteasca) si cu ajutorul betisoarelor pentru urechi da rezultate.

#132 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 July 2009 - 06:18 PM

Wurger, cind umbla pe la alte slujbe, a pigulit niste zemuri de astimparat decaluri. Din pacate, acum nu mai poate face.... :rolleyes:

#133 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 14 July 2009 - 08:01 AM

Ma ajuta si pe mine cineva: ce culoare aveau bombele de pe Stuka, ma refer la cele romanesti???

#134 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 29 July 2009 - 07:14 PM

Cum ramine cu bombele?? Pina la urma cred ca nu le mai pun. Cele din chit trebuie modificate si nici nu sunt lamurit pe deplin cum vin puse in rak.

Asadar si prin urmare...continuam, nu inainte de a va demonstra ca superglue lipeste foarte, foarte bine!!! :rolleyes:
O mica atentionare pentru cei ce asambleaza Ju 87 de la Hasegawa. Montarea mitralierelor din cocpit nu se prea face cum scrie in prospect. Cel putin eu nu am reusit, oricum am intors piesele. Am procedat asa:
1. Se monteaza piesa U2 pe spatele cupolei;
2. Se monteaza piesa U7 pe piesa U1;
3. Se introduce tot ansamblul in cupola, fara a folosi lipici;
4. Pentru ca piesa U2 sa aiba loc, trebuie decupat putin fuselajul;
5. Se pune putin lipici pe piesa U11, si se incearca montarea cupolei incercind "sa tintim" cu piesa U11 in locasul din piesa U10. Cu putina stradanie merge destul de bine.
Practic treaba e gata. Mai sunt mici detalii gen antene, voleti, tunuri, pitoate si am terminat! Va vine sa credeti??? :whistle:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: JU_87_D_G_19001.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_D_G_20001.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_D_G_20003.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_D_G_20007.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_D_G_20004.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 July 2009 - 07:15 PM

#135 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 29 July 2009 - 07:52 PM

Buna Z-mare, si multumesc pentru atentionare!
De astazi am inceput in forta cu al meu Stuka Romanesc. Am facut deja citeva teste cum se imbina anumite piese, dar acolo inca nu am ajuns, asa ca atentionarile tale sunt bine venite!
Sper ca de maine seara sa pot prezenta si eu citeva poze in topicul de group build din care fac parte numai eu singur... :whistle:

#136 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 02 August 2009 - 11:34 AM

Si eu fac parte... Doar ca sunt in ultima vreme foarte strans cu usa...

#137 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 08 August 2009 - 03:31 PM

Gata, am cam terminat.
Cu tunurile a fost oarece probleme:
- aveau, dupa lipire, o bucatica "lipsa" ce a trebuit complectata. (1)
- locul unde veneau lipite cutiile cu munitie si caseta ejectoare era prea mare, a trebuit chituit (2)
- am adus ceva complectari, iat caseta de ejectare am refacut-o din tabla de cupru (3)
- le-am vopsit in RLM 65, le-am masact apoi am dat cu alb. La urma am vospsit teava in Gun mateal.(4)
A mai ramas sa pun verinurile ce actioneaza spoilerele/eleroane si contragreutatile.
Contragreutatile le-am facut din sirmulta indoita, iar capatul indoit l-am cufundat in aracet, ca sa-i dea "carne". Arata mai bine decit cele de plastic sau chiar cele din PE.(5 si 6)
Mai greu a fost cu blindajul din cocpit. Cel dat in PE era prea gros si nu aveam cum sa-l lipesc fara sa iasa ceva urit! Asa ca am facut altul din folie de plumb si l-am lipit, fara sa-l vopsesc, cu Future.
In curind pozele cu Junkers-urile gata!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Ju87_D_G_14001.jpg
  • Imagine atasata: JU_87_D_G_19003.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_D_G_23003.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0927.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0928.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0936.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0937.jpg

#138 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 10 August 2009 - 03:32 PM

La final, citeva poze.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Ju87_DG_G_25001.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25002.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25003.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25004.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25009.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25010.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25011.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25012.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25013.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25014.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25018.jpg
  • Imagine atasata: Ju87_DG_G_25017.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 August 2009 - 03:34 PM

#139 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 10 August 2009 - 04:12 PM

:whistle: Z-mare. Felicitari pentru realizarea acestor 2 frumuseti :-D

#140 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 10 August 2009 - 04:20 PM

Serus Zetule,
Felicitarile mele, ca de obicei atent la detalii, lucrat foarte ingrijit, vopsire exemplara.
Si eu am in plan aceeasi inmatriculare asa ca am urmarit extrem de atent topicul. Iti multumesc !
Respectul meu pentru tot,
Spor,
Bill :whistle:

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic