Forum Machete,Modelism,Hobby: Junkers Ju 87 D (1/48) si Ju 87 G (1/72) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Junkers Ju 87 D (1/48) si Ju 87 G (1/72)

#101 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 June 2009 - 03:17 PM

Sehr schön! :pardon:

#102 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 16 June 2009 - 03:41 PM

Frumos. Ma bucur ca ti-a folosit scanarea.

#103 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 June 2009 - 09:47 AM

Problemăn.
De da: Ju 87 romanesc.
Se cere: are sau nu Crucea Regelui Mihai pe intrados??
Singurele poze pe care le am sunt cele din cartile omonime: Aeronautica Romana in WWII a lui Craciunoiu si Aviatia Romana In timpul WWII A lui Robanescu.
In nici una nu am vazut vreo urma ce cruce pe intrados. Chiar si la avionul in cauza, 861 nu am vazut asa ceva. Poate altii cu ochi mai sprinten vad ceva in poza de mai jos.
Mai sunt ceva poze, mai greu de fotografiat in care eu nu am vazut cruci.
Mai pun o poza, e drept ca o capatina se fleandură cam in locul in cauza, dar....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Ju87_rom002._1JPG.JPG
  • Imagine atasata: Ju87_rom001.jpg

#104 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 June 2009 - 11:27 AM

Ochii mei nu-s cei mai buni, dar pe poza a doua se vede "Crucea" ti-am marcat unde este vizibil.
In prima poza nu am gasit nici eu nimic, si acesta este avionul care te intereseaza. Cantacuzino a postat mai demult un desen cu avionul in cauza (vederi laterale color) , acolo apar crucile.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Ju87_rom001.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 17 June 2009 - 11:28 AM

#105 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 17 June 2009 - 12:56 PM

Bre Z-ule, Stuka asta este cel care cred eu ca este? Daca da, sper ca ai avut grija la RLM, sa fie cel corect. :pardon:

#106 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 17 June 2009 - 01:11 PM

Imagine atasata: Ju87_rom001.jpg

#107 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 17 June 2009 - 01:34 PM

Am gasit-o pe un forum rusesc...
Nu stiu cat ajuta, avand in vedere ca e alta varianta, insa se vede clar ca avea crucea si pe intrados.

Imagine atasata: 0008.JPG

Aceasta postare a fost editata de tommy: 17 June 2009 - 01:35 PM

#108 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 17 June 2009 - 03:36 PM

Tibi si Tommy, pe alea le-am vazut si eu, dar ia incercati sa desenati o cruce din ele!
Tmmy, cartea lui Craciunoiu are trei profile color, toate avind Crucea Regelui Mihai, dar in poze.... Deci nu ma iau dupa profile desenate ci doar dupa fotografii!
Olaf Vikinhule, da, Stuka e aia care cred eu ca tu crezi ce este iar la RLM-uri nu are nici o zecime de grad Kelvin eroare la temperatura de culoare! :pardon: :-(

#109 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 June 2009 - 04:15 PM

Vezi postareaZ-mare, la 17 Jun 2009, 16:36, a spus:

Tibi si Tommy, pe alea le-am vazut si eu, dar ia incercati sa desenati o cruce din ele!
Tmmy, cartea lui Craciunoiu are trei profile color, toate avind Crucea Regelui Mihai, dar in poze.... Deci nu ma iau dupa profile desenate ci doar dupa fotografii!
Olaf Vikinhule, da, Stuka e aia care cred eu ca tu crezi ce este iar la RLM-uri nu are nici o zecime de grad Kelvin eroare la temperatura de culoare! :pardon: :-(

Nu inteleg acum ce cruce vrei desenat pe ele? Vrei sa faci exact aceeasi cruce germana ca pe fuselaj si extradosul aripii?
Tu ai scris sus ca nu vezi urma de cruce, e... Tommy si cu mine am vazut locul unde este crucea lui Mihai, dar numai pe avionul numerotat cu 37 pe ampenajul vertical.
Am luat aripa machetei in mina sa vad daca este dificil de aplicat ceva, eu zic ca ai loc suficient!
Succes!

#110 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 17 June 2009 - 04:22 PM

Imagine atasata: Ju87_rom001fs.jpg

Cred ca la ceva de genu se referea Z-mare...crucea pe care am incercat sa o reprezint eu e cam mica, dar cred ca ar avea loc, una de marime mai mare, pana la pilonul de acrosaj (sau cum s-o chema)

#111 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 17 June 2009 - 04:42 PM

Hop sa imi dau si eu cu parerea. Din ce se vede in poza, daca ar fi continuata crucea aceea mai apropiata de corpul avionului ar fi trebuit sa se vada continuarea ei si printre mainile celor 2. Acum... nu cumva poate o fi si o iluzie si sa fie altceva acolo? Sa fie gulerul unei camasi nazdravane? :pardon: :-(
Votul celor multi oricum e inutil...

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 17 June 2009 - 04:45 PM

#112 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 17 June 2009 - 04:57 PM

Asta nu intelegeai Z ? Cu albastru am scris ca e posibil sa fie de marimea celei de pe fuselaj

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 00_1_stuka_rom.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 17 June 2009 - 05:13 PM

#113 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 17 June 2009 - 05:13 PM

Dar crucea de pe intrados nu poate fi mai mica decat cea de pe fuselaj? Ca una mai mica ar merge...cred..

Aceasta postare a fost editata de tommy: 17 June 2009 - 05:14 PM

#114 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 17 June 2009 - 05:24 PM

Eu presupun ca le-au facut pe toate dupa acelas sablon .

#115 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 17 June 2009 - 05:27 PM

:pardon:

Sau poate colorata ?
Imagine atasata: 1.jpg

Oricum, sunt convins sa pana la aparitia unei fotografii clare si fara dubiu, intradosul "pescarusului" va ramane asa.

#116 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 June 2009 - 08:32 AM

Citeaza

Din pacate nu ati inteles. Trebuie sa desenati crucea peste urmele indicate de voi. Daca va uitati mai atent, virfurile "cruciii" indicate de voi sun orientate aiurea, ca si cum acolo s-ar afla doua cruci, una mai sus, alta mai jos!
Am mai primit ceva poze (danke Radub) le-am copiat si o sa le cercetez indeamanunt, dupa care va supun "verdictul" in cazul avionului 861 spre comentare.
AdiP, pozitia data de tine ar putea fi corecta dar...nu corespunde cu ceea ce se vede, tocmai ce ziceam eu: "Tibi si Tommy, pe alea le-am vazut si eu, dar ia incercati sa desenati o cruce din ele!"

#117 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 June 2009 - 09:13 AM

Vezi postareaZ-mare, la 18 Jun 2009, 09:32, a spus:

Din pacate nu ati inteles. Trebuie sa desenati crucea peste urmele indicate de voi. Daca va uitati mai atent, virfurile "cruciii" indicate de voi sun orientate aiurea, ca si cum acolo s-ar afla doua cruci, una mai sus, alta mai jos!
Am mai primit ceva poze (danke Radub) le-am copiat si o sa le cercetez indeamanunt, dupa care va supun "verdictul" in cazul avionului 861 spre comentare.
AdiP, pozitia data de tine ar putea fi corecta dar...nu corespunde cu ceea ce se vede, tocmai ce ziceam eu: "Tibi si Tommy, pe alea le-am vazut si eu, dar ia incercati sa desenati o cruce din ele!"

Well sir... nu prea inteleg ce vrei. AdiP ti-a desenat destul de bine emblema, bietul s-a straduit sa ti-l puna la unghi etc.etc. Tot ce nu a reusit sa reproduca este usoara curbura (dupa profilul aripii) a crucii. :pardon: Eu nici sa vreu nu vad doua cruci!
Dupa instructiunile Hasegawa si poza ta cu avionul 37 pozitia crucii este corecta. Acum problema este avionul pe care-l reproduci, dupa poza postata de tine, nu este cruce, dupa profile desenate si instructiuni Hasegawa este.
Daca radub ti-a trimis niste referinte bune, treaba se va clarifica rapid, daca nu, atunci depinde de tine. :-(

#118 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 18 June 2009 - 10:26 AM

Vezi postareatibi22, la 18 Jun 2009, 10:13, a spus:

Well sir... nu prea inteleg ce vrei. AdiP ti-a desenat destul de bine emblema, bietul s-a straduit sa ti-l puna la unghi etc.etc. Tot ce nu a reusit sa reproduca este usoara curbura (dupa profilul aripii) a crucii. :crazy:

Avand in vedere cele cinci minute in care a fost efectuata respectiva cruce, (socotind aici si chinurile facerii pentru a o suprapune exact peste ceea ce se vede printre cei doi indivizi), saracul de mine nu mi-am mai rupt din timp pentru a o si curba pe profil.
Daca te uiti mai atent in imaginea de mai jos, vei remarca cu siguranta clonarea partii incercuita cu rosu nu-i asa ? (stanga originalul-drepta clona)
Acolo a fost crucea reprezentata in vederea fata, in dreptunghi se mai vad urmele galbenului. Scuze. :-(
Imagine atasata: 1.jpg
Atat imaginea postata anterior cat si cea din aceasta postare, sunt micsorate fata de ceea ce a postat Z. Poate de acolo se trage interpretarea inexactitatii pozitionarii respectivei "cruci". Lucrul s-a efectuat pe o rezolutie de 2400, ulterior a fost micsorata la 1429.
Oricum, totul este pur speculativ (ca de altfel toata polemica) in lipsa unei imagini fara dubiu a zonei respective.
Doua cruci in nici un caz nu se vad acolo. Sincer.

#119 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 18 June 2009 - 10:40 AM

Pozitia din profilul de mai sus e in cu totul alt loc decat cea din poze. Si eu sunt de parere ca ceea ce se vede sunt doua bucati din crucea desenata pe aripa...

#120 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 June 2009 - 10:58 AM

Vezi postareaRomulus, la 18 Jun 2009, 11:40, a spus:

Pozitia din profilul de mai sus e in cu totul alt loc decat cea din poze. Si eu sunt de parere ca ceea ce se vede sunt doua bucati din crucea desenata pe aripa...

Romulus, sa ma inpusc daca vad ce vezi tu!
Am decupat din poza si am tras o linie ca sa vezi ca virful din stinga continua pe la gulerul tipului din poza! Te rog sa te uiti atent! Mai jos ai crucea si v-am incercuit zonele care sunt practic vizibile !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Crucea_01.JPG
  • Imagine atasata: 600px_Roundel_of_the_Romanian_Air_Force__1941_1944_.JPG

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou