Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 14 March 2009 - 11:11 AM
Junkers Ju 87 D (1/48) si Ju 87 G (1/72)
Postat 17 March 2009 - 08:50 PM
Din pacate nu am decit o singura poza, nu prea m-am lamurit. Are cineva altceva deit am postat eu, eventual o rezolutie mai buna???
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 17 March 2009 - 08:51 PM
Postat 18 March 2009 - 08:45 AM
Inca o data multumiri!!!
P.S. O sa trag o cautare prin cutia cu maimute, poate gasesc niste mitraliere mai acatarii!
Postat 20 March 2009 - 01:49 PM
Am mai vazut o problema, cupola (la scara 1/72) cel putin partea din spate nu este prea corecta.
Postat 24 March 2009 - 09:24 AM
Postat 03 April 2009 - 06:11 PM
O privire de ansamblu, in stinga 1/48, in dreapta 1/72.
Mai de aproape 1/48 si 1/72.
Colimatoarele 1/48 si 1/72. Cel la 1/72 (cel din PE teleportat naiba stie pe unde acum mai o luna) e facut dintr-o ...mitraliera!
Pentru bordul la 1/48 e dat un decal...inutilizabil. A fost facut din pesnula cu negru email de la Revell (9) si alb ulei. Au fost adaugate manetele pompei de combustibil, a voletilor radiatorului si inca una (rosie) care nu stiu ce-i! Aceleasi manete au fost adaugate si la scara 1/72 (sper sa ramina la locul lor pina inchid fuselajul!!!!)
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 03 April 2009 - 06:13 PM
Postat 03 April 2009 - 06:40 PM
Scaunul de la 1/48 e cam ...naspa! I-am mai pus eu curelele din folie de plumb (ce am mai muncit la agatatori!)
Si acelasi lucru la 1/72. Tare fragile "cosurile" pentru recipientii de oxigen...
La 1/72 mai e de lucru la catarile mitralierelor si la blinfajul din interior. Acesta este dat in PE-urile de la Eduard, dar e o foaie dreapta ce trebuie facuta aproape ...sferica ca sa incapa in interiorul cupolei. O sa incerc si varianta cu folie de plimb. Nu stiu cum va iesi cu luipitul, sigur se va matui geamul de la supeglue! Cred ca ajung la varianta ...vopsirii prin inerior!
Postat 05 April 2009 - 12:31 AM
cartula, la 4 Apr 2009, 13:10, a spus:
Aha! Da stiu ca acel Leveling Thinner este ceva mai bun, si permite o netezire a suprafetei mai buna dar din pacate pe unde am umblat nu am gasit. Poate am sa comand pe undeva intro zi... Oricum, si varianta "standard" isi face bine treaba! Cu vopselele Gunze am o suprafata foarte neteda, la Tamiya am putin probleme la culorile care lucesc, cele mate merg bine.
Postat 10 April 2009 - 05:19 PM
Citeaza
Zet-ule vezi daca ai ales inmatricularea romaneasca iti lipseste din decal partea dreapta cu inscrisul de pe capota motor " Si bucurie...!"
Urarea completa este " Hai noroc si bucurie... !"
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 10 April 2009 - 05:20 PM
Postat 11 April 2009 - 09:43 PM
Z-mare, la 11 Apr 2009, 11:32, a spus:
Este vorba de acelasi avion, pozele sunt cu Stukas-ul 861 in biuta (vezi zidurile de pamant), iar personajele (piloti si servanti) sunt cam aceeasi in toate.
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 11 April 2009 - 09:43 PM
Postat 21 April 2009 - 12:46 PM
La scara 1/48 am scobit gurile prizelor de aer de pe capota motorului deoarece erau pline(mirare, la 1/72 erau OK!).
Deoarece partea din spate a radiatorului de apa se vedea cam nasol (adica o ...gaura), am facut o mica licenta ...modelistica si am pus niste sita care sa ..fie ceva acolo!
Intre timp am mai lucrat cite ceva dar ...nu mai am aparat foto. Kaput! Habar nu am ce are, nu mai apre nimic pe ecran (ecranul functioneaza, pot intra in meniu, vad optiunile, pot face setari etc), e negru RLM 22! Inainte de asta nu mai focaliza, apoi au aparut niste dungi orizontale fine peste imagine (se vede asta intr-o fotografie de mai jos) si ...gata.
Asa ca am sa va mai povestesc ce am facut. Intii gravarile. La 1/72 sunt anapoda de tot pozitiile tablelor dinspre extremitatea aripii, incepind cu a patra linie. Apoi mai apar niste capace pe care nu le-am gasit pe nicaieri. La 1/48 erorile sunt mai mici, dar si aici sunt. Si aici apar aceleasi capace! Ca material de consultat am avut Squadron-ul si niste desene dintr-o revista (nu stiu cum se numeste revista, are pe chenarul paginii doua aripi si cuvintul AERO intre ele) Cele doau desene coincid (cu mici detalii, de exemplu fuselajul intra perfect pe desenul de la Squadron, dar pus pe desenul din revista pare mai ingust in zona cozii), as aca m-am gindit sa le iau de bune. Am chituit zonele respective urmind sa slefuiesc si sa regravez. Nu stiu ce sa fac cu acele capace, le pun au ba??
La 1/48 am facut si farul (in kit era o gaura imensa si atit!) dintr-o folie de dural si un fir de stiren transparent, tras la cald, pe post de bec.
Cam asta deocamdata!
Postat 21 April 2009 - 12:59 PM
Uite si aici...
http://www.swannysmo....com/Ju87D.html
Vorbesc prostii... La Eduard zoom nu e vopsit deloc... Mai verific odata prin toate.. Dar eu retin ca am vazut in multe locuri ca e negru...