Hasegawa da ambele elici, si cea de B si cea de D, dar in cutia de la Italeri nu am gasit decit elicea pentru varianta B (rama comuna cu kitul de Ju 87 B) (foto 6 ).Asa ca aceasta va trebui ajustata ca sa arate cit de cit a elice de G. Am uitat sa spun mai sus, la kit-ul Hasegava am gasit dopurile de impingere in locuri care, zic eu, puteau fi evitate (foto 6a). Ma rog, tehnologia stie mai multe ca mine!
![:pardon:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/tongue.gif)
S-au chituit, urmeaza sa fie slefuta zona.
Dupa ce am dat jos de pe rame si am debavurat (unde a fost cazul, putin de tot) toate piesele, am lasat D-ul la dospit (de, daca el are tot ce-i trebe!!!) si am atacat G-ul. Primu lucru a fost astuparea gaurilor de pe laterale, in dreptul aripii (foto 13) si realizarea suportului pentru plansa de bord din PE. (foto 14)
Pentru G am avut doua foi de fotoincizii: Eduard (foto
![:shok:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/dirol.gif)
si Part (foto 7). Foaia de la Part mi s-a parut mai exacta si cu mai multe detalii, asa ca am "atacat-o" pe aceea, doar scaunul mitraliorului l-am luat (deocamdata) din folia de la Eduard. Foaia de la Part are o multime de detalii, unele aproape imposibil de lucrat cu ele (vezi foto 8, pozitiile 34 sau 67). Cei care au lucrat cu PE de la Part, situ cit de alambicate sunt detaliile de asamblare!
De exemplu, in foto 10 care sunt piesele 86, care 92 care 84??? Sau care sunt piesele 99 si care 100???? Care 102 si care 103????. Ma rog, nu mai insist.
Pina acum am facut scaunele, ceva cutii de aparatura si alte maruntisuri de 0,5 pe 0,2 mm!!! (foto 15, un patratel de la pad are 5 x 5 mm)
Asamblarea am facut-o cu superglue sau cositor, dupa caz. In orice caz, cutiile de aparatura au fost cositorite pe muchii pentru a le umple, aratau nasol altfel! Ce mai tare faza (pina acum) a fost realizrea colimatorului! Dupa ce m-am opacit vreme de o juma' de ceas cu el, l-am scapat, dintre degete, pe masa si...dus a fost! Nu l-am mai gasit, nici pe masa, nici pe jos (operatiunea
matura!). Parerea mea e ca si-a bagat nasul Spok si a teleportat piesa pe undeva! Li s-o fi stricat colimatorul de pe Enterprise, mai stii???
(Scuze, am incarcat din greseala poza 6 de doua ori, pote corecteaza un moderator, eu nu stiu cum)
A, uitasem ceva.
Am rascolit eu cartile si desenele pe care le-am avut, dar nu m-am laurit, sacumul pilotului la G, avea blindaju ca in poza X sau ca in Y
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 31 January 2009 - 03:10 PM