Forum Machete,Modelism,Hobby: Messerschmitt BF 109 1:72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Messerschmitt BF 109 1:72 E-3 ParcModels & G-6 Academy

#41 Useril este offline   Mikoian_Gurievici 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 18-November 07
  • Interests:tot ce zboara, Formula 1, Trabant, masinile vechi...

Postat 08 March 2009 - 06:42 PM

am continuat seria "Bazu Cantacuzino" cu acest kit Hobby Boss ( :clapping: ) ... asa ca....Messerschmitt BF-109 G2 iunie-iulie '44 cu 44 victorii pe coada si zvastici acoperite la repezeala cu bidineaua

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG
  • Imagine atasata: 4.JPG
  • Imagine atasata: 5.JPG
  • Imagine atasata: 6.JPG
  • Imagine atasata: 7.JPG
  • Imagine atasata: 8.JPG
  • Imagine atasata: 9.JPG
  • Imagine atasata: 10.JPG

#42 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12678
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 08 March 2009 - 08:22 PM

Parerea mea: prea ai aliniat petele si sunt prea nete. Ele erau destul de difuze.

#43 Useril este offline   Mikoian_Gurievici 

• Membru senior

Postat 08 March 2009 - 09:34 PM

din pacate, la pensula, nu prea am putut sa le fac difuze. vopseaua acrilica tinde sa se "stranga" intr-o anumita parte a petei. am mai diluat-o...unele au reusit, dar majoritatea nu. oricum, ceea ce se vede, e a doua incercare ce a-l vopsi. prima a iesit dezastru. ai vreun sfat ca sa iasa petele difuze? ingredientele astea sunt : pensule de tot felu', RLM-uri acrilice Agama, diluant de acrilice Vallejo...

#44 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 09 March 2009 - 03:04 PM

Pina sa-mi cumpar aerograf faceam petele prin tufuire (drybrushing) si ieseau multumitor.
Idea este ca pata nu trebuie sa apara din prima, ci dupa mai multe "pensulari" perpendiculare la suprafata. Merge foarte incet, cere multa rabdare si experienta. Poti incerca intii pe altre suprafete vopsite.

Citeaza

vopseaua acrilica tinde sa se "stranga" intr-o anumita parte a petei
Apa are tensiunea superficiala destul de mare, din aceasta cauza apere acel fenomen de "grupir" a vopselei. Cind diluezi vopseaua, pe linga apa, pune si putin alcool etilic sau detergent de vase. Trebuie foarte putin din ambele, cam o picatura la 1 ml. Eventual faci solutia de diluat din apa cu alcool etilic, raport undeva la 10-20/1, nu-i critic.
Mai era o metoda, exact inversul tufuirii, nu mai stiu cine si mai ales unde e postata, ce foloseste vopsea diluata bine. Nu am incercat niciodata.
Uite aici un Me262 mai vechi.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tufuire003.jpg

#45 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 09 March 2009 - 05:25 PM

"Pina sa-mi cumpar aerograf faceam petele prin tufuire"

Nu reusesc deloc sa folosesc aerograful in asa fel incat sa nu am deloc (sau aproape deloc) acel fenomen de "gazare". Ai folosit masti pentru pete? Sau poate acrilicele nu sunt indicate la asemenea operatiuni delicate?

#46 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 10 March 2009 - 08:43 AM

Pentru pete nu am folisit niciodata masti! Sunt facute cu aerograful, din mina. Putina gazare exista, ca de aceia-i aerograf, acum depinde ce se intimpla la tine! Eu am facut pete pe motorul unui Fi-103 (V1), la scara 1/72 fara probleme. E drept, folosesc numai emailuri, le consider mai potrivite pentru astfel de lucrari, acrilicele se usuca prea repede pe ac si-ti fac probleme.

#47 Useril este offline   Mikoian_Gurievici 

• Membru senior

Postat 10 March 2009 - 09:13 AM

am folosit metoda asta de care zici tu, tufuirea, la celalalt BF-109, cel cu steagul american pe fuselaj, si iese bine, dar la acesta mi s-a parut ca n-ar fi vorba de acelasi model de camo.

#48 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1373
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 10 March 2009 - 09:20 AM

Eu am mai explicat o data metoda care o adoptasem, in perioada in care nu aveam aerograf: vopseaua o diluam cu gaz. Dadeam fondul (in cazul de fata, pentru me 109 - hellblau) si peste, veneam cu pete mici de rlm 74 sau 02, vopsea deasemenea diluata cu gaz. Cele doua nuante difuzau putin si dadeau un aspect de usoara gazare. Rezultate mai bune am inceput sa obtin cand petele le-am dat cu burete.

#49 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 10 March 2009 - 05:53 PM

O sa incerc cu vopselele Tamyia, am inteles ca nu se comporta chiar ca niste acrilice "clasice".

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi