Aceasta postare a fost editata de Mikoian_Gurievici: 28 January 2009 - 10:54 PM
Messerschmitt BF 109 1:72 E-3 ParcModels & G-6 Academy
Postat 30 January 2009 - 02:48 PM
PS..."pentru stinta mea...pana la urma Bazu a zburat cu un G6 sau un G10, erau discutii, legate chiar de forma cupolei avionului"
Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 30 January 2009 - 02:56 PM
Postat 30 January 2009 - 03:46 PM
claudiu_ne2000, la 30 Jan 2009, 14:48, a spus:
PS..."pentru stinta mea...pana la urma Bazu a zburat cu un G6 sau un G10, erau discutii, legate chiar de forma cupolei avionului"
G-6 100% ! Cupola Erla a echipat si G5; G6; G10,.... nu asta este elementul distinctiv! G-10 nu a existat in aviatia Romana (...ce pacat!

Postat 30 January 2009 - 09:13 PM
claudiu_ne2000, la 30 Jan 2009, 14:48, a spus:
G-6 clar. G-10 avea alta deriva si alta directie plus alte modificari la capotele motorului din cauza unor conducte de retur de ulei...chiar si motorul era altul, mai puternic. nu avea nici "galmele" de pe capotajul mitralierelor...ma rog, difera de G-6 si iti poti da seama din pozele existente cu aparatul lui Bazu despre ce e vorba in propozitie.
Postat 31 January 2009 - 07:01 PM
So - coada "marita" e un element care a aparut, din 1944, pe G6. Cabina Erla, din '43. Dar nici una, nici cealalta nu erau generalizate. La fel antena si roata de coada. G6-le AS, cu motor DB505AS, a avut aceste specificatii, dupa care s-au construit 200 de exemplare noi. Dar, s-au facut mai mult de 600 de conversii.
In acelasi timp, aproape toate G10 aveau coada "marita", iar cabina Erla era generalizata. Cocoasele mecanismelor pentru MG131 de 13mm lipseau.
Probabil au mai existat si variante de camp, datorate stocurilor.
Daca aveti de gand sa sariti la gatul meu, luati-ma usor, ca-s sensibil tare
Vad ca spiritele s-au incins si ma bag si eu. Nu-s de ce, dar probabil e spiritu' romanes manelistic.
So - coada "marita" e un element care a aparut, din 1944, pe G6. Cabina Erla, din '43. Dar nici una, nici cealalta nu erau generalizate. La fel antena si roata de coada. G6-le AS, cu motor DB505AS, a avut aceste specificatii, dupa care s-au construit 200 de exemplare noi. Dar, s-au facut mai mult de 600 de conversii.
In acelasi timp, aproape toate G10 aveau coada "marita", iar cabina Erla era generalizata. Cocoasele mecanismelor pentru MG131 de 13mm lipseau.
Probabil au mai existat si variante de camp, datorate stocurilor.
Daca aveti de gand sa sariti la gatul meu, luati-ma usor, ca-s sensibil tare
Postat 31 January 2009 - 08:17 PM
Din treaba asta:
Citeaza
G-6 clar. G-10 avea alta deriva si alta directie plus alte modificari la capotele motorului din cauza unor conducte de retur de ulei...chiar si motorul era altul, mai puternic. nu avea nici "galmele" de pe capotajul mitralierelor...ma rog, difera de G-6 si iti poti da seama din pozele existente cu aparatul lui Bazu despre ce e vorba in propozitie.
eu am inteles ca G-6-le cu care a zburat Bāzu la Foggia "...nu avea nici "galmele" de pe capotajul mitralierelor...". Si atunci am pus fotografiile cu avionul respectiv.
Cred ca s-a lamurit treaba, nu??

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 31 January 2009 - 08:19 PM
Postat 31 January 2009 - 11:08 PM

in alta ordine de idei, ma bucur ca va plac BF-urile. urmeaza inca 3, dar dupa ce termin Sniper-ul, care imi scoate peri albi

Postat 31 January 2009 - 11:12 PM
Oricum poza ce o cautam a atasat-o si Z-mare...penultima poza din cele 4, numai ca era sephia si de o rezolutie mult mai buna.
Numai bine si spor la machete
Postat 31 January 2009 - 11:36 PM
claudiu_ne2000, la 31 Jan 2009, 23:12, a spus:
Oricum poza ce o cautam a atasat-o si Z-mare...penultima poza din cele 4, numai ca era sephia si de o rezolutie mult mai buna.
Numai bine si spor la machete
Da. G-6, dar nu din captura ci din cam ultimile primite! (se vede bucatzica de tricolor acoperita pe deriva si are inca emblema Gr. 9 Vt). Multi traiesc cu impresia ca daca un 109 fotografiat dupa 23 august are cupola Erla, gata, e de captura! Am primit si oficial varianta asta de G-6. Sau daca se vede svastika pe coada iar se vorbeste ca e de captura! Scuze dar, astea nu sunt "elemente de identificare" sigure! Avioanele veneau oricum cu insemne germane care se acopereau! Si daca se acopereau prost si se vedeau vechile insemne nu conta pt ca eram aliati. Prea putine 109 au fost revopsite total dupa august '44!
Mikoian! Scuze de poluare!