Kubelwagen typ 239 Holzgas conversie kit Tamya/Aires-1/35
Postat 04 February 2009 - 03:26 PM
Pentru micul Kubel 239 Holzgas(care,apropos,devine tot mai "complet") am decis o inmatriculare mai conjuncturala-in lipsa de fotografii de epoca- si anume
"Propaganda Kompanie 697"adica una dintre unitatile speciale ce se ocupau cu producerea si difuzarea materialului propagandistic(asa cum ii spune si numele).
Am ales aceasta versiune pentru considerente de "credibilitate" -repet,nu am gasit fotografii autentice care sa "ma sustina" in efortul de a inmatricula "gasogenul"asta,cat mai corect din p.d.v.istoric.
Ce stiu cu certitudine:
-unitatea despre care vorbesc a fost a fost"alocata"pe langa Divizia 4 Blindata(epoca pe care o iau eu in considerare este 1943-1944)undeva in Ucraina(la vest de Kiev).Iata fotografii luate si prelucrate de aceasta unitate(tancurile apartin Pz Abt 507 conform sursei folosite:revista franceza "Magazine 39-45).
- mai stiu cu siguranta ca "697"a avut in dotare pe langa motociclete BMW KS750 si DKW NZ 350 si cateva kubel-uri;s-ar putea ca unele dintre ele sa fi fost Typ 239 !!
"Propaganda Kompanie 697"adica una dintre unitatile speciale ce se ocupau cu producerea si difuzarea materialului propagandistic(asa cum ii spune si numele).
Am ales aceasta versiune pentru considerente de "credibilitate" -repet,nu am gasit fotografii autentice care sa "ma sustina" in efortul de a inmatricula "gasogenul"asta,cat mai corect din p.d.v.istoric.
Ce stiu cu certitudine:
-unitatea despre care vorbesc a fost a fost"alocata"pe langa Divizia 4 Blindata(epoca pe care o iau eu in considerare este 1943-1944)undeva in Ucraina(la vest de Kiev).Iata fotografii luate si prelucrate de aceasta unitate(tancurile apartin Pz Abt 507 conform sursei folosite:revista franceza "Magazine 39-45).
- mai stiu cu siguranta ca "697"a avut in dotare pe langa motociclete BMW KS750 si DKW NZ 350 si cateva kubel-uri;s-ar putea ca unele dintre ele sa fi fost Typ 239 !!
Postat 04 February 2009 - 08:50 PM
...si un produs 100% al propagandei naziste-parte din companiile de propaganda aveau misiunea de a concepe postere destinate tarilor ocupate de nemti:
iata exemplul unui asemenea poster("lucrat" de oamenii companiei 697) destinat Belgiei;
-elocvent sub denumirea "Europa este infuriata"-se intelege impotriva cui:
iata exemplul unui asemenea poster("lucrat" de oamenii companiei 697) destinat Belgiei;
-elocvent sub denumirea "Europa este infuriata"-se intelege impotriva cui:
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 04 February 2009 - 08:51 PM
Postat 09 February 2009 - 08:12 PM
Degrelle, la 9 Feb 2009, 17:54, a spus:
Hm...ochiul meu (e adevarat, neexperimentat) nu-i gaseste cusur. Felicitari, maestre.
Multumesc
Frumos ai grait,frate @Degrelle !
Exista insa"puncte" unde mai am de munca:iata,de pilda,pana s-a pregatit sedinta foto,schimbatorul de viteze a cam"disparut";eu am observat abia mai apoi: