Forum Machete,Modelism,Hobby: German Machine Gunner - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

German Machine Gunner Tamiya 1:16

#41 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Grup: Members
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 23 February 2009 - 11:44 PM

Vezi postareatgr, la 23 Feb 2009, 11:15, a spus:

Cred ca e pus sa tina patul...ca-i crapat.O ultima solutie, ca la sapa.:pardon:

Am mai tot studiat si am ajuns la concluzia ca toate MG-uri aveau acel colier ;-) . Banuiesc ca strangea baza patului pe interiorul cilindric pe care se fixa patul. Cilindrul din metal se vede cel mai bine la Stu-gurile cu mitraliera ghidata din interor care aveau patul demontat de la Mg deoarece nu se deschideau capacele incarcatorului cu patul montat. :thumbsup:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mg.JPG

#42 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 24 February 2009 - 12:00 AM

Vezi postareaLonginus, la 23 Feb 2009, 21:51, a spus:

-urma incalzirea la o temperatura anume(cam 135-150 grade Celsius) si scufundarea in ulei mineral/ars,astfel incat acesta sa arda la suprafata piesei si sa formeze stratul de protectie.

Corect! Corect! Corect!
Nu prea mai sitam exact cu ce se acoperea... De electrica se lega fapul ca temperatura uniforma pentru bronare era obtinuta in cuptoare electrice. Si mi-a iesit electorlitic. :thumbsup:

#43 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 26 February 2009 - 12:27 AM

A doua incercare la vopsirea fetei a dat rezultat.
Baza tamiya acrilic restul uleiuri.Fac maine poze mai bune la fata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Machine_gunner.jpg

Aceasta postare a fost editata de tgr: 26 February 2009 - 12:28 AM

#44 Userul este online   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 26 February 2009 - 12:40 AM

Frumos! E foarte echilibrat cromatic!
2 sfaturi, intrucat e jbanghiu un pic - preferabil e sa incepi cu ochiul stang (valabil pentru dreptaci) si apoi sa centrezi dreptul, la care ai un acces si control mai bun; de asemenea, e mai simplu si mai interesant sa nu se uite drept inainte;
al 3-lea - buza de jos se da cu ruj, iar ulterior se baga lipgloss (highlight cu alb); buza de sus - ruj umbrit.

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 26 February 2009 - 12:40 AM

#45 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 26 February 2009 - 12:46 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 26 Feb 2009, 00:40, a spus:

Frumos! E foarte echilibrat cromatic!
2 sfaturi, intrucat e jbanghiu un pic - preferabil e sa incepi cu ochiul stang (valabil pentru dreptaci) si apoi sa centrezi dreptul, la care ai un acces si control mai bun; de asemenea, e mai simplu si mai interesant sa nu se uite drept inainte;
al 3-lea - buza de jos se da cu ruj, iar ulterior se baga lipgloss (highlight cu alb); buza de sus - ruj umbrit.

Multumesc!M-am chinuit ceva, initial nu-mi iesea deloc.
Ochii sunt facuti asa de sculptor(pupila, iris) deci nu am avut de ales.L-am dat putin cu ruj.I-am facut ochii albastru inchis spre verde foarte putin.Alta culoare nu-l prindea deloc bine.
Cele doua poze din dreapta jos au prins cel mai bine ochii, fiecare cate unu.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100_7807.jpg

Aceasta postare a fost editata de tgr: 26 February 2009 - 12:52 PM

#46 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 26 February 2009 - 01:53 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 26 Feb 2009, 00:40, a spus:

.....intrucat e jbanghiu un pic .....

Atata timp cat nu-mi vezi privirea cand accesez acest topic, am rugamintea sa fii mai retinut in astfel de afirmatii. :thumbsup:

#47 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 26 February 2009 - 05:23 PM

Vezi postareaalexie, la 26 Feb 2009, 13:53, a spus:

Atata timp cat nu-mi vezi privirea cand accesez acest topic, am rugamintea sa fii mai retinut in astfel de afirmatii. :thumbsup:

Sper ca-i de bine. :pardon: ;-)

Cam atat am putut scoate azi de la umila mea camera plus lumina orbitoare din apartamentul de la parter, de dupa blocurile...gri presupun.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100_7867.jpg
  • Imagine atasata: 100_7825.jpg

Aceasta postare a fost editata de tgr: 26 February 2009 - 05:27 PM

#48 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 26 February 2009 - 05:27 PM

Arata foarte bine.

#49 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 27 February 2009 - 10:36 AM

Io la POkemoni nu ma pricep, imi place cum a iesit, doar intreb: intre fata si baticul care il are pe cap se vede o dunga cam prea bine delimitata, cam prea neneturala? :thumbsup:

#50 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 27 February 2009 - 03:31 PM

Vezi postareaCata, la 27 Feb 2009, 10:36, a spus:

Io la POkemoni nu ma pricep, imi place cum a iesit, doar intreb: intre fata si baticul care il are pe cap se vede o dunga cam prea bine delimitata, cam prea neneturala? :thumbsup:

Observarea unui lucru care nu-ti place nu cred ca are vre-o legatura cu priceperea.Aici cred ca e in functie de preferinta fiecaruia.Mie de exemplu asa mi-a placut, cu acea delimitare mai vizibila.Nu sunt singurul de altfel...o doar o chestie de gust.

#51 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 01 March 2009 - 12:02 AM

Vezi postareatgr, la 27 Feb 2009, 06:31, a spus:

Observarea unui lucru care nu-ti place nu cred ca are vre-o legatura cu priceperea.Aici cred ca e in functie de preferinta fiecaruia.Mie de exemplu asa mi-a placut, cu acea delimitare mai vizibila.Nu sunt singurul de altfel...o doar o chestie de gust.

Bravo! Felicitari! O lucrare care este demna de luat ca referinta!

Ai dretate. Delimitarile dau contrast si scot in evidenta detalii si daca in acest caz detaliul este intreaga fata. Sa nu iutam ca privim o figurina si nu o fotografie, desi de fapt asta facem. Intelegi ce vreau sa spun...

Iti sugerez o idee. Poate ca ar fi interesant sa prezinti subiectul cu barba de o zi sau doua. Bineinteles ca asa cum este prezentat este foarte bine - proaspat barberit... dar poate cochetezi cu ideea... pe viitor.

Poate ca ochiul meu ma insala, dar am impresia ca MG-ul sta putin cam prea pe exteriorul umarului drept... m-am uitat la figurina prezentata la inceputul topicului, lucrata de Robert Doepp, si am impresia ca MG sta mai "sus" pe umar... tu ce zici? Dar poate ma insel...

Ai incercat sa lucrezi busturi? Talentul si abilitatile tale, sunt convins, ar produce lucrari remarcabile. Eu te incurajez din tot sufletul sa incerci.

#52 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 01 March 2009 - 03:10 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 1 Mar 2009, 00:02, a spus:

Bravo! Felicitari! O lucrare care este demna de luat ca referinta!

Multumesc! :pardon:

Citeaza

Iti sugerez o idee. Poate ca ar fi interesant sa prezinti subiectul cu barba de o zi sau doua. Bineinteles ca asa cum este prezentat este foarte bine - proaspat barberit... dar poate cochetezi cu ideea... pe viitor.

M-am gandit la asta.Era o idee buna dar am zis sa o iau usurel...imi iesise bine asa si nu vroiam sa incerc ceva nou.Urmatorul il fac mai "neingrijit". ;-)

Citeaza

Nu stiu ce sa zic.M-am tot uitat cautand acelasi unghi.La mine MG-ul sta mai orizontal, asta e sigur.Dar daca-i spre exterior nu-mi dau seama.Spre interior nu puteam sa-l mai bag datorita gulerului de la haina.

Citeaza

Ai incercat sa lucrezi busturi? Talentul si abilitatile tale, sunt convins, ar produce lucrari remarcabile. Eu te incurajez din tot sufletul sa incerci.

Din pacate mie nu-mi plac busturile.Din simplul motiv ca, fiind reprezentat decat o particica, ma duce cu gandul ca-i statuie.Imi place sa vad figurina complet.Dar pe viitor as incerca o figurina 1/9(200mm).Pe viitor... :thumbsup: deocamdata mai am 2 figurine de plastic care-mi plac si o gramada de rasina la 1:16.

#53 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 02 March 2009 - 10:20 AM

Baza a luat 3 straturi de lac(cu bait).Pamantul este din lut DAS modelat dupa placere.Peste am dat iar cu lac si am ajuns la ce se vede.A iesit ceva mai deosebit fata de ce am mai vazut, poate nu mai bine, dar si diversitatea conteaza.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100_7889.JPG
  • Imagine atasata: 100_7892.JPG

#54 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 02 March 2009 - 10:05 PM

Totu e gata pana la hanoracul alb.Deci 50%. :clapping: Hanoracul l-am luat iar la vopsit si nu e gata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: German_Machine_Gunner.jpg

Aceasta postare a fost editata de tgr: 02 March 2009 - 10:14 PM

#55 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 03 March 2009 - 02:45 AM

Vezi postareatgr, la 2 Mar 2009, 13:05, a spus:

Totu e gata pana la hanoracul alb.Deci 50%. :clapping: Hanoracul l-am luat iar la vopsit si nu e gata.

tgr ai grija cu hanoracul! Asa cum il vad eu este OK; poate daca mai adaugi foarte discret niste lumini pe cute... esti pe alb si este foarte sensibil. La 1/16 luminile sunt mult mai discrete decat la 1/32 sau 1/35.

Bafta si abia astept sa vad rezultatul.

#56 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 03 March 2009 - 10:08 AM

Vezi postareaLAV-Z, la 3 Mar 2009, 02:45, a spus:

tgr ai grija cu hanoracul! Asa cum il vad eu este OK; poate daca mai adaugi foarte discret niste lumini pe cute... esti pe alb si este foarte sensibil. La 1/16 luminile sunt mult mai discrete decat la 1/32 sau 1/35.

Bafta si abia astept sa vad rezultatul.

Tot la ceva discret ma gandeam si eu.Ce era inainte nu-mi prea placea, avea niste zone cam brutale.Umbrele isi cam fac datoria de la sine da.
Am uitat sa zic ca am murdarit partea de jos a pelerinei.Am zis ca daca tot se topeste zapada, se mai murdareste si el.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 03 March 2009 - 10:10 AM

#57 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 12 March 2009 - 06:20 PM

E GATA!!! :pardon:

Pana la urma am pus MP40-ul. :hi: Imi iesise prea bine cureaua sa nu-l pun...era pacat.Am refacut si hanoracul.
Daca nu aveti rabdare, primele doua poze sunt cele mai indicate sa le vedeti.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: German_Machine_Gunner.JPG
  • Imagine atasata: german_Machine_Gunner__2_.JPG
  • Imagine atasata: s.jpg
  • Imagine atasata: 100_8013.JPG
  • Imagine atasata: 100_8019.JPG
  • Imagine atasata: 100_8029.JPG
  • Imagine atasata: 100_8037.JPG
  • Imagine atasata: 100_8039.JPG
  • Imagine atasata: 100_8061.JPG
  • Imagine atasata: 100_8056.JPG
  • Imagine atasata: 100_8052.JPG
  • Imagine atasata: 100_8054.JPG

#58 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 12 March 2009 - 08:21 PM

Este superb, fara de cusur :pardon:
Mie tare mi-ar place sa-l vad si aici

#59 Userul este online   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 13 March 2009 - 12:54 AM

Foarte reusit, felicitari maxime.
Mici observatii. Maneca nefrezata (la scara asta se impunea), sau macar umbrita. Mantaua prea curata (para a avea nista urme de praf, iar el se afla intr-un mediu foarte umed - mai degraba mergeau ceva pete clare). Hanoracul impecabil de curat (merge doar daca l-a cumparat acum 3 minute). A ramas jbanghiu. Umezeala din zona inferioara a figurinei (lacuri si uleiuri inchise).

#60 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 13 March 2009 - 01:44 AM

tgr, jos palaria :pardon:

Sunt de acord cu alexelu_marinelu. "Semnatura" terenului (frontului) "ar trebui" sa se vada... dar tot odata se poate considera ca "acum a coborat din camionul care l-a adus inapoi pe front, dintr-o permisie binemeritata"... sau alte scenarii asemanatoare. Poate cu ocazia unui proiect viitor partea de weathering va avea o semnatura mai pronuntata.

tgr, FELICITARI!!!!!!!

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi