Forum Machete,Modelism,Hobby: German Machine Gunner - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

German Machine Gunner Tamiya 1:16

#21 Useril este offline   Vernier 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 03-December 07

Postat 15 February 2009 - 12:16 AM

Vezi postareatgr, la 14 Feb 2009, 22:45, a spus:

Dar sincer ma indoiesc ca toti tragatorii cu MG nu au mai carat si ei la viata lor inca ceva.Erau vremuri grele si cred ca de multe ori carau cat puteau.

Asa, ca o parere, poate numai vreun "überman" sa fi fost in stare sa care arsenale dupa el. Absolut intamplator am facut parte dintr'un pluton de mitraliori, VM. Mitraliera sovietica PK 7,62 este cu 3 kg mai usoara decat MG42 (9kg vs 12). Presupunand ca e insignifiant, inchipuieste'ti o plimbare de placere pe teren desfundat care va adauga inca 2kg de pamant pe talpile bocancilor plus inca doua pe echipament, in urma cazaturilor sau alunecarilor. Am avut cazuri in care mitraliorul a trebuit sa care PM-ul unui coleg caruia i s'a facut rau. Inevitabil i se invinetea ceafa de la curea. Si tot coincidenta, in spital am stat in camera cu un veteran de razboi (tot VM) care a prins un sejur minunat la Stalingrad. Fiind o arma mai rara, omul a gasit prilej sa'si mai aduca aminte si sa faca ceva comparatii. A povestit cate'n luna si in stele, ma rog, sa nu deviez prea mult, la capitolul efecte situatia era simpla: nu se lua decat ce se putea manca si in multe cazuri deplasarile se faceau cu minim de armament si munitie pentru ca intotdeauna se gasea un mort amabil sa'ti imprumute ceva. Anecdota off-topic: oful vietii lui pe front - o caciula de astrahan, pentru ca la VM erau obligati sa poarte doar bereta indiferent de anotimp...

#22 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 15 February 2009 - 12:47 AM

Vezi postareaVernier, la 15 Feb 2009, 00:16, a spus:

Asa, ca o parere, poate numai vreun "überman" sa fi fost in stare sa care arsenale dupa el. Absolut intamplator am facut parte dintr'un pluton de mitraliori, VM. Mitraliera sovietica PK 7,62 este cu 3 kg mai usoara decat MG42 (9kg vs 12). Presupunand ca e insignifiant, inchipuieste'ti o plimbare de placere pe teren desfundat care va adauga inca 2kg de pamant pe talpile bocancilor plus inca doua pe echipament, in urma cazaturilor sau alunecarilor. Am avut cazuri in care mitraliorul a trebuit sa care PM-ul unui coleg caruia i s'a facut rau. Inevitabil i se invinetea ceafa de la curea. Si tot coincidenta, in spital am stat in camera cu un veteran de razboi (tot VM) care a prins un sejur minunat la Stalingrad. Fiind o arma mai rara, omul a gasit prilej sa'si mai aduca aminte si sa faca ceva comparatii. A povestit cate'n luna si in stele, ma rog, sa nu deviez prea mult, la capitolul efecte situatia era simpla: nu se lua decat ce se putea manca si in multe cazuri deplasarile se faceau cu minim de armament si munitie pentru ca intotdeauna se gasea un mort amabil sa'ti imprumute ceva. Anecdota off-topic: oful vietii lui pe front - o caciula de astrahan, pentru ca la VM erau obligati sa poarte doar bereta indiferent de anotimp...

Uite un baiat care cara mai mult decat era "nevoie" si putea sa se joace si cu zapada.
Ideea mea este ca figurina va reprezenta un MG pe frontul de est(cu maxim 100g de noroi :clapping: ) intr-o ipostaza luata la instantaneu.Ca individul cara 1km sau 100km armamentul respectiv nu ma intereseaza.In "poza" mea probabil va cara. :diablo:
E ceva echivalent cu o figurina care da din mana in mana obuze.Faptul ca in reprezentare sta cu obuzul in maini nu-l face sa stea toata ziua cu el in mana nu?
La fel cu un steag, daca o figurina are un steag in mana, nu inseamna ca steagul este dotare standard 24/7.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled.jpg

Aceasta postare a fost editata de tgr: 15 February 2009 - 12:49 AM

#23 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4822
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 15 February 2009 - 08:48 PM

Tgr , nici mie nu-mi prea place ideea cu automatul pe piept . Il stanjeneste si nu are nici o utilitate . Nu crezi ca ar scoate mai mult in evidenta caracterul figurinei , daca i-ai pune o banda de mitraliera lunga , incolacita in jurul gatului , asfel incat un capat sa atarne pana la genunchi , iar celalalt pe spate . Ceva in genul unui "fular" din banda de mitraliera , ca o nota de umor negru.

#24 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 15 February 2009 - 09:12 PM

Vezi postareadany, la 15 Feb 2009, 20:48, a spus:

Tgr , nici mie nu-mi prea place ideea cu automatul pe piept . Il stanjeneste si nu are nici o utilitate . Nu crezi ca ar scoate mai mult in evidenta caracterul figurinei , daca i-ai pune o banda de mitraliera lunga , incolacita in jurul gatului , asfel incat un capat sa atarne pana la genunchi , iar celalalt pe spate . Ceva in genul unui "fular" din banda de mitraliera , ca o nota de umor negru.

Cum am zis, ideea mea nu este batuta in cui.E doar o idee pe care doar wurger a agreat-o(pe langa mine).Mai este pana la definitivare.
Ideea ta este foarte buna.Problema ar fi de unde sau cum fac eu banda cu gloante.
Ceva de genu zici... :diablo:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: German_soldier_Ardennes_1944.jpg

#25 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 15 February 2009 - 11:09 PM

...nu ca ar avea cine stie ce relevanta ce spun eu acuma,dar totusi:
-in echipele de mitraliori(cel putin doi insi) intotdeauna se mai poarta o arma,pe langa "propriu-zisa",cu rol de aparare apropiata.
Daca MG-ul se blocheaza,taman cand da navala dusmanul,esti mort.
De regula(valabil si in armia romana-aia pe care o stiu eu,valabil si in osti straine) este preferat un PM.
Chiar si echipele de lunetisti mai au o arma "back-up"-tot ceva usor si cu cadenta mare.
-deci un MP 40 adaugat la figurina nu strica defel,ba mai mult,o sa se vada ca tipu-i veteran :whistle: .

#26 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 16 February 2009 - 10:53 AM

Bravo Paul! :whistle: Excelenta ideea cu servetelul!! Arata foarte bine cu gluga noua. Dupa mine trebuie doar puine umbre pe albul acela. :friends:

#27 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 16 February 2009 - 12:07 PM

Conform regulamentului, mitraliorul din armata germana avea ca arma personala pistolul. In 99 % din poze (si credeti-ma ca m-am uitat la peste o mie) mitraliorii intotdeauna au pistol. Exista extrem de putine exceptii in care cara si o alta arma in afara de pistol si MG. O poza arata un mitralior in transee tragand cu MG34 iar pe spate ii atrana si un MP40, deci este acoperit tgr. Intr-adevar, acel soldat lupta si nu cara arma. In plus, trebuia adaugata munitie la mitralior, daca nu gasesti banda (care este exceptie) cel putin un incarcator de 50 de focuri in forma de butoias ar fi bine de adaugat. Tot conform regulamentului mitraliorul avea cel putin un astfel de incarcator, restul munitiei fiind carata de servant sau servanti. Pana in 1944 ptr. fiecare MG erau alocati 3 soldati (2 carau munitia si aveau ca arma personala Kar98K) si mitraliorul care cara arma si putina munitie (arma personala pistol). Dupa 1944 din organigrama a disparut unul din soldatii care carau munitia
Bineinteles, nu totul a fost facut conform regulamentului, asta este si fascinant la armata germana in WWII....insa intotdeauna pistol la mitralior.... :whistle:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 16 February 2009 - 12:10 PM

#28 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 17 February 2009 - 01:58 PM

Multumesc pentru aprecieri! :friends:
Daca Panzer_Grenadire a vazut exact ce aveam eu de gand sa fac, nu vad de ce sa nu purced asa. :whistle: Veteran sa fie!!!
Cat despre umbre...ma cam codesc deocamdata si lucrez prin alte zone:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: german_machine_gunner.JPG

Aceasta postare a fost editata de tgr: 17 February 2009 - 02:03 PM

#29 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 17 February 2009 - 03:19 PM

Am vopsit cearceaful si i-am pus si nasturi.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100_7579.JPG

#30 Useril este offline   EugeneOfSavoy 

• Nou venit
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 17-February 09

Postat 17 February 2009 - 05:16 PM

Vezi postareaVernier, la 14 Feb 2009, 23:16, a spus:

Asa, ca o parere, poate numai vreun "überman" sa fi fost in stare sa care arsenale dupa el. Absolut intamplator am facut parte dintr'un pluton de mitraliori, VM. Mitraliera sovietica PK 7,62 este cu 3 kg mai usoara decat MG42 (9kg vs 12). Presupunand ca e insignifiant, inchipuieste'ti o plimbare de placere pe teren desfundat care va adauga inca 2kg de pamant pe talpile bocancilor plus inca doua pe echipament, in urma cazaturilor sau alunecarilor.

unchiul meu a fost la vanatorii de munte din 7.SS de la mijlocul lui '43. la inceput exact asta a facut: era "MG-Schütze". mai tarziu a ajuns ordonanta si mentiona ca se bucura ca nu mai are de carat mitraliera.

#31 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4822
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 17 February 2009 - 07:23 PM

Tgr , scuze ca nu am raspuns mai devreme . Am tot cautat accesorii pt mg insa nu am gasit la 1/16 ( gasisem eu ceva mai demult , insa erau la 1/32 -Andrea Miniatures ).Felicitari pentru felul in care ai realizat hanoracul , arata extraordinar ! Eu as spune totusi sa nu lipesti definitiv PM-ul .Cine stie ce mai apare pe parcurs . ------Ceva de genu zici... ----- Eu ma gandeam cumva sa-i fi pus banda pe dupa gat , asa cum iti arunci un fular lung ( "artistical style "), adica , dupa ce ai fi asezat bada pe ceafa , capatul dinspre dreapta la-i fi aruncat lejer ,pe dupa gat spre stanga ajungand pe spate ,iar capatul stang ar fi trecut pe sub cel din dreapta , atarnand in fata . (... sau cam asa ceva ... :whistle: ). Insa , nu cred ca mai e cazul . Multa pasiune si rabdare , in continuare , ca e de exceptie !

Aceasta postare a fost editata de dany: 17 February 2009 - 07:43 PM

#32 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 18 February 2009 - 11:57 PM

Vezi postareadany, la 17 Feb 2009, 19:23, a spus:

Tgr , scuze ca nu am raspuns mai devreme . Am tot cautat accesorii pt mg insa nu am gasit la 1/16 ( gasisem eu ceva mai demult , insa erau la 1/32 -Andrea Miniatures ).Felicitari pentru felul in care ai realizat hanoracul , arata extraordinar ! Eu as spune totusi sa nu lipesti definitiv PM-ul .Cine stie ce mai apare pe parcurs . ------Ceva de genu zici... ----- Eu ma gandeam cumva sa-i fi pus banda pe dupa gat , asa cum iti arunci un fular lung ( "artistical style "), adica , dupa ce ai fi asezat bada pe ceafa , capatul dinspre dreapta la-i fi aruncat lejer ,pe dupa gat spre stanga ajungand pe spate ,iar capatul stang ar fi trecut pe sub cel din dreapta , atarnand in fata . (... sau cam asa ceva ... :friends: ). Insa , nu cred ca mai e cazul . Multa pasiune si rabdare , in continuare , ca e de exceptie !

Multumesc pt. incurajari!
Am intels la ce te referi.Dar cat timp nu pot face rost de gloante nu am ce face.
Hanoracul a iesit acceptabil dupa parerea mea, dar casca mi-a iesit foarte bine.Exact cum am vrut, chiar mai bine. :whistle:
I-am dat un aspect mai aspru cu niste putty diluat, aplicat cu o pensula prin impungerea suprafetei.Apoi un verde inchis pt. culoarea de baza.Peste, am aplicat albul.Dupa 8-10 min am luat o pensula aspra si am inceput sa inpung iar suprafata pt. a crea zgarieturile.Zonele de vopsea alba pierduta le-am facut scrijelind vopseaua proaspata cu manerul lucios am pensulei.Peste, am dat un filtru cu galben.
Umbrirea zonelor mari ale hanoracului le-am facut prin blending.Pt. cele mici, am folosit un wash cu ulei.Blendingul era mai puternic la inceput dar se vedea ciudat culoarea mai inchisa pe albul respctiv.Asa ca l-am inlaturat si am umbrit mai putin.Oricum m-a ajutat si scara...dar diferenta se observa comparand ultimele poze cu setul anterior.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100_7587.JPG
  • Imagine atasata: 100_7604.JPG

Aceasta postare a fost editata de tgr: 19 February 2009 - 12:02 AM

#33 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 19 February 2009 - 05:21 PM

Gata si mitraliera, lipita pe pozitie, am optat pentru varianta "all black".
MG-ul real si... varianta mea:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100_7629.JPG

Aceasta postare a fost editata de tgr: 19 February 2009 - 05:22 PM

#34 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 20 February 2009 - 10:04 PM

Salutare! Ce trbuie spus despre varianta 'all black' este faptul ca au existat 3 varinate de productie:
1. pe la inceputul razbelului cu pat si plasele din lemn,
2. dupa jumatea razbelului cu pat si palsele dintr-un material sintetic echivalent cu textolitul,
3. varianta de materiale combinate cu pasele diferite de pat pentru mg-urile care au forst reparate capital in atelierele de fabrica.
Un alt aspect este faptul ca erau produse din otel bronat (un procedeu electrolitic de acoperire a otelului cu un material pentru prevenirea ruginii; astazi de exemplu este la moda acoperirea cu teflon) de unde si culoarea asemanatoare cu negrul (dar NU megru mat). Datorita uzurii si frecarii bonarea se stergea de pe partile cu uzura si iesea la iveala luciul otelului. Asa ca subiectul MG inca nu l-ai terminat. :whistle:

#35 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 21 February 2009 - 12:24 PM

Vezi postareaCata, la 20 Feb 2009, 22:04, a spus:

Salutare! Ce trbuie spus despre varianta 'all black' este faptul ca au existat 3 varinate de productie:
1. pe la inceputul razbelului cu pat si plasele din lemn,
2. dupa jumatea razbelului cu pat si palsele dintr-un material sintetic echivalent cu textolitul,
3. varianta de materiale combinate cu pasele diferite de pat pentru mg-urile care au forst reparate capital in atelierele de fabrica.
Un alt aspect este faptul ca erau produse din otel bronat (un procedeu electrolitic de acoperire a otelului cu un material pentru prevenirea ruginii; astazi de exemplu este la moda acoperirea cu teflon) de unde si culoarea asemanatoare cu negrul (dar NU megru mat). Datorita uzurii si frecarii bonarea se stergea de pe partile cu uzura si iesea la iveala luciul otelului. Asa ca subiectul MG inca nu l-ai terminat. :whistle:

E...aici sa stii ca am facut ceva uzura dar s-a ingropat sub grafit.Eu am urmat link-ul de mai sus unde MG-urile nu erau zgariate.Dar acum ca ai zis m-am gandit ca nu ar strica ceva mai mult drybrushing cu otel.Poza MG-ului este facuta cu timp de expunere indelungat, deci ar trebui sa semene cu al meu la expunerea indelungata.Cealalta este poza normala.Aici am indicat si zonele unde am adaugat otel.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: afeseg.jpg
  • Imagine atasata: 100_7669.JPG
  • Imagine atasata: 100_7680.JPG

Aceasta postare a fost editata de tgr: 21 February 2009 - 12:26 PM

#36 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 23 February 2009 - 01:04 AM

:thumbsup: Acum se vede mai bine!
Daca observi in poza cu MG original are un colier care pus spre corpul mitralierei probabil sa tina patul, nu am mai vazut pana acum. :pardon:

#37 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 23 February 2009 - 04:01 AM

Vezi postareatgr, la 19 Feb 2009, 08:21, a spus:

Gata si mitraliera, lipita pe pozitie, am optat pentru varianta "all black".
MG-ul real si... varianta mea:

Frumos lucrat pana acum! Felicitari tgr!

Am doar o intrebare referitoare la vopsirea fetei. Cand planuiesti s-o executi? Intreb pt. ca eu incep sa lucrez o figurina prin vopsirea fetei si apoi totul "graviteaza" in jurul ei. Prin lipirea MG-ului accesul la anumite zone ale fetei este limitat.

Astept cu nerabdare sa vad cum se vor desfasura "ostilitatile".
Bafta!

#38 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 23 February 2009 - 11:15 AM

Multumesc!
@Cata
Cred ca e pus sa tina patul...ca-i crapat.O ultima solutie, ca la sapa.:thumbsup:

@LAV-Z
Pai fata ar cam trebui acum.Ca o incepeam la inceput sau la final, pentru mine e tot una, depinde cum poftesti.Casca nu e fixata deci e destul loc sa o vopsesc.Culoarea de baza o aplic cu aerograful dupa ce-i fac o masca din patafix.Am mai facut o data asta si nu am avut probleme.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 23 February 2009 - 11:19 AM

#39 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 23 February 2009 - 09:51 PM

Acumas eu nu stiu cum se faceau MG-urile,da'ma gandesc ca se faceau ca toate armele din lumea larga,de pana atunci si de atunci incolo,adica:
- mai intai se faceau piesele din oteluri speciale,apoi reperele din tabla ambutisata(asta nu se pune daca vorbim de MG 34,dar noi avem in fata un "42"deci...),apoi se asamblau pe repere mai complexe,apoi se bronau(nu galvanic deci nu se acopereau cu un"material" etc):
-urma incalzirea la o temperatura anume(cam 135-150 grade Celsius) si scufundarea in ulei mineral/ars,astfel incat acesta sa arda la suprafata piesei si sa formeze stratul de protectie.
Simplu.
Arma aia arata bine.

#40 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 23 February 2009 - 11:35 PM

Vezi postareaLonginus, la 23 Feb 2009, 21:51, a spus:

Arma aia arata bine.

Verbul e la trecut sau prezent?

Arata acest topic