Forum Machete,Modelism,Hobby: figurine battlelore - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

figurine battlelore

#1 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 21-January 09
  • Interests:tir cu arcul, boomerangurile,tom waits

Postat 21 January 2009 - 10:13 PM

acesta fiind primul meu post tin sa va salut pe toti si ma bucur ca am descoperit acest forum.
nu sunt un pasionat al picturii dar.............am un boardgame [battlelore] cu aprox. 370 de figurine ce necesita pictarea. pedestrii au inaltimea de 2,3cm cu tot cu postament iar cei calare 3,1cm, sunt din plastic. pana acum am reusit sa-i manjesc pe toti cu negru [un fel de wash] si s-au evidentiat trasaturile lor.dupa asta m-am apucat sa-i vopsesc cu acrilice [la tub ,ptr pictura] dar am facut vreo 30 intr-o luna [ca sa nu mai zic ca nu sa compara figurinele postate aici pe forum cu ce mi-a iesit mie.......si nu ma refer la detalii gen ochi sau pana de la palarie].
asi vrea sa stiu daca mi-as lua un aerograf m-ar scuti de o parte din efort [multi trebuie sa fie identici, nu am de ce sa-i individualizez], in special la timpul necesar pictarii ma refer..
pana acum am folosit culoarea nediluata..........am inteles ca benzina Zippo e buna ca diluant [?] si cu ce as putea sa-i curat [vreau sa arate ca cei pe care i-am vazut aici]

#2 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 22 January 2009 - 10:13 AM

aici sunt cateva poze [scuzati calitatea imaginilor.......sunt facute cu webcam-ul]
va rog sa nu radeti de cum sunt pictati
asi vrea sa stiu cu ce pot sa-i curat fara sa distrug plasticul

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1232611747.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1232611760.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1232611778.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1232611788.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1232611805.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1232611820.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1232611837.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1232611847.jpg

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 22 January 2009 - 01:41 PM

Bine ai venit.
daca plasticul e tare (adica nu e flexibil) ii poti sterge cu aproape orice solvent (incerci intai pe un postament sa te asiguri ca nu se topeste)
Fiind vb de culori acrilice la tub ar trebui sa fie de ajuns sa ii bagi in apa fierbinte de la chiuveta. Acrilicul se va umfla si se va putea jupui. (jet de apa calda si periuta de dinti).
Acrilicul la tub nu e compatibil cu nici un solvent. Doar cu apa. Exista acolo de unde ai luat tuburile diluanti speciali (dedicati) care pe langa apa mai au si alti aditivi care ajuta la aplicare si durabilitatea peliculei, cat si mediumuri pt. intarzierea uscarii ca sa permita combinarea culorilor local.
Un aerograf te ajuta in sensul ca poti lipi 20 de figurine pe un suport si-i poti pulveriza odata. Faza e ca nu poti evita vopsirea completa (cu fata si maini si altele) - toate vor avea culoarea rosie sa zicem si asta nu va fi realist. Depinde de pretentiile tale. Eu zic totusi ca nu se justifica achizitionarea unui aerograf, care presupune si sursa de aer pentru un set. Cu cateva pensule cu [par fin de jder (marder) sau sintetic poti incheia afacerea, costandu-te 30 ron in loc de 700 ron.
Trebuie doar sa diluezi bine vopseaua (consistenta unei smantani subtiri), sa speli bine figurinele cu sapun (pt imbunatatirea aderentei) si ceva rabdare. ...Doar o faci de placere inteleg.
La sfarsit abia poti sa vi cu wash-uri care e preferabil sa nu fie negru ci mai degraba un brun bine diluat (transparent).
Daca nu ai lac acrilic poti folosi ca diluant la wash-ul de acrilic aracet (de la librarie) diluat 1 la 3 cu apa.
Benzina zippo e buna ca diluant pentru uleiuri la tub.

Succes si rabdare (cate putin in fiecare zi)

#4 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 22 January 2009 - 02:03 PM

Sunt forumuri speciale care se ocupa cu asemenea figurine gen "wargames". Acolo vei gasi mult mai multe informatii pe acest subiect, inclusiv marci si tipuri de vopsele specifice.
Nu cunosc aceste forumuri, caci nu le frecventez, dar il voi intreba pe Ronin, care stie. Voi reveni cu info.
Din ce cunosc eu, chiar in Timisoara este un grup de pasionati, la care poti apela pt. a cumpara vopsele, pensule, etc. Sunt destul de bine organizati.

#5 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 22 January 2009 - 07:09 PM

va multumesc ptr raspunsuri
am sa ma pun sa curat cativa si am sa cumpar lac acrilic si niste pensule mai fine :-(
plasticul e moale, cativa i-am bagat in apa calda ca sa-i indrept

#6 Useril este offline   Ronin 

• Membru senior
  • Postari: 288
  • Inregistrat: 08-December 04

Postat 22 January 2009 - 07:17 PM

Adrese de la site-uri cu tematica asemanatoare

http://www.games-wor...forum/index.php

http://forum.deckmaster.ro/

http://www.games-wor...om/gws/home.jsp

Eu am dat jos vopseaua acrilica cu alcool izopropilic. Cat despre vopsire...sfaturi sunt si aici pe site, si pe site-urile amintite mai sus.

Daca mai sunt intrebari, si pot ajuta...fara jena (poate ne si vedem, suntem aproape)

#7 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 24 January 2009 - 03:14 PM

am inceput sa-i curat cu alcool izopropilic [vitacom e sursa]......dar merge foarte greu.ar trebui sa-i las la inmuiat o perioada?

#8 Useril este offline   Ronin 

• Membru senior
  • Postari: 288
  • Inregistrat: 08-December 04

Postat 25 January 2009 - 06:41 PM

La mine a mers dupa 20 de minute...dar tot a trebuit sa folosesc o pensula ca sa dau jos vopseaua.

#9 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 29 January 2009 - 08:19 PM

Acum am terminat de pictat un goblin............eu sunt multumit de cum a iesit.Astept sfaturi,sugestii,critici din partea voastra.Din pacate pozele nu-s prea reusite..........am sa incerc sa fac cateva la lumina zilei

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1233253113.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1233253123.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1233253137.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1233253150.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2009/post-1899-1233253160.jpg

#10 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 29 January 2009 - 11:31 PM

Cand ai sa termini de pictat una suta de goblini, o sa fie foc.
Ia-o deocamdata ca pe un exercitiu. La urmatorul vei sti singur care e cea mai buna ordine pentru vopsele, care acopera si care nu, care se dilueaza si cum, ............
Cauta niste goblini d-astia pe net si vezi cum i-au pictat altii. Imita-i.
Cauta pe forum "washing" si "drybrushing".
Arata corespunzator. Baga poze ca lumea si vorbim.

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 29 January 2009 - 11:33 PM

#11 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 30 January 2009 - 08:39 AM

cred ca voi deveni maestru cand termin de pictat toate figurinele [370 si ceva]. pe siteul days of wonder exista un painting guide si acesta a fost sursa de inspiratie ptr alegerea culorilor.legat de drybrushing.....am aplicat tehnica la scut si zale [cred ca mi-a iesit].cu washingul stau mai prost.........cred ca diluez prea mult vopseaua sau inca nu stiu ce trebuie facut.............utilizez acrilice.
voi incerca sa fac niste poze mai bune

#12 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 30 January 2009 - 10:37 PM

Incearca pentru wash uleiuri. Sunt ieftine si bune. Se dilueaza cu diluant (foarte inteligent), intr-o proportie mare. N-ai cum sa gresesti, daca ai grija. Din primele poze, pare ca ai si grija, si mana. Merg uleiuri cu atat mai mult cat dai acrilice ca baza.
Succese!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi