Detalii despre kit, artwork, culee, etc. gasiti pe site-ul producatorului la: http://www.acemodel.com.ua/?p=model&id...amp;s=&l=en
Dar sa revin cu cateva vorbe despre kit. Poate nu toata lumea stie, (nici chiar eu pana la un moment dat), ca ACE nu foloseste pt. kiturile lor injectate, matrite clasice din metal. Se pare ca utilizeaza niste variante mai usor de realizat si mai ieftine decat matritele clasice metalice, care insa sunt supuse uzurii mult mai repede. De aceea se face ca, calitatea kiturilor scade dramatic cu nr. de sarje scoase. Si implict nr. de sarje scoase este mai mic. Daca nimeriti un kit de pe la inceput, totul e ok. Daca nu, veti avea ceva mai mult de lucrat la finisarea si potrivirea pieselor.
Chiar si asa, cu toate aceste impedimente, datorita subiectelor abordate, eu raman un fan a celor de la ACE.
N-am avut norocul sa prind un sIG33 chiar din primele loturi, asa ca am avut din plin ocazia, sa-mi exersez abilitatile de finisare si modificare a pieselor din kit.
Iata intr-o prima imagine, tunul cu piesele aferente asamblat.
Cum teava era plina, prin gauriri succesive, de la diametre mici spre mari, pe o adancime de ~ 6-8mm, s-a gaurit teava tunului.
A urmat apoi asamblarea afetului, compus din mai multe piese, unele mici, altele destul de mari si lungi.
Datorita scarii reduse, multe detalii ale afetului nici nu sunt reprezentate in kit si nici eu nu mi-am propus sa le redau. Totusi pe unde s-a putut, am adaugat mici detalii in special in genul orificiilor si decuparilor prezente.
Afetul vazut din fata:
Chiar daca relativ simplificat, tunul prezinta suficiente detalii, care sa-l faca o replica reusita la 1/72. Aici o vedere laterala "in lumina", care evidentiaza detalii, altfel mai greu de sesizat datorita albului "de zapada" a plasticului kitului.
In cadrul detaliilor de remediat, am pozat aici axele tronconice si nu rotunde cum ar fi trebuit,

.... va urma