Forum Machete,Modelism,Hobby: Incepator - Help - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Incepator - Help

#1 Useril este offline   laurici 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 17-January 09
  • Interests:Inca nu stiu:P

Postat 21 January 2009 - 04:45 PM

Deci ... mi-am luat si eu o macheta : Roden RAF S.E.5a w/Hispano Suiza  1:48 si as vrea si eu sa imi ziceti cum procedez. ce imi trebuie, cu il asamblez, si la fel cu vopseaua ce fac.... deci in mare, un mic rezumat despre ce si cum trebuie sa fac? 

Multumesc anticipat:D!

#2 Useril este offline   dflc03 

• Membru senior
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 22-June 08

Postat 21 January 2009 - 05:50 PM

Salut. Si eu sunt foarte incepator si probabil nu sunt cel mai potrivit sa dau sfaturi, dar pot sa iti dau ceva idei. Un bun inceput ar fi sa citesti ce s-a scris la sectiunea Articole de pe cartula.net si la sectiunile Aviatie, Materiale, Tehnici, Unelte&Instrumente de pe forum. Eu asa ma facut. Apoi, te inarmezi cu niste cutter-e, pile fine, penseta, hartie abraziva rezistenta la apa, chit pentru modele, adeziv, clestisori, cleme de rufe si o macheta de doi lei (ma rog, in cazul meu a fost una de 10 lei) de care sa nu iti para rau ca o faci varza. Te apuci apoi de lucru si o sa iti dai singur seama cam ce poti sa faci si ce nu. De vopsit, iti iei vopsele, diluant si lacuri conform indicatiilor din prospectul modelului ( sau echivalente, gasesti informatii pe forum), pensule sau airbrush+compresor (dupa buget) si exersezi.
Multa bafta!

Aceasta postare a fost editata de dflc03: 21 January 2009 - 06:04 PM

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12673
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 January 2009 - 08:16 AM

Dflc03 ti-a dat niste indrumari foarte bune, urmeaza-le. In privinta unui mic rezumat, urmareste pas cu pas instructiunile de asamblare, mai bun rezumat nici ca se poate. Daca te poticnesti undeva, intreaba, nu-i bai!

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 22 January 2009 - 02:05 PM

Te-ai bagat la una grea si .....scumpa.
Sfatul meu:
Pastreaza kit-ul asta pentru zile cu mai mult soare si mai ia-ti una eftina (Pioneer, revell, italeri).
Vezi sa fie monoplan si daca se poate un pic mai moderna. Poate sa fie si 1/72.
Ai grija sa nu pui mult lipici. Acolo unde raman crapaturi dupa lipire incearca sa chituiesti cu o spatula si dupa uscare sa slefuiesti ca sa nu se mai vada imbinarile. Rezultatul va fi mult mai satisfacator si exercitiul foloseste.
La sfarsit vopseste-l si pune-i decaluri.
Pe urma lasa-l intr-un loc vizibil si vezi ce zic - familia, vecinii, dusmanii. Apoi poti sa-l fotografiezi si sa-l postezi aici ca sa te desfiintam.... :-) Buhahahaaaa !
Glumeam !.....Sau nu ?!
Hai da-i drumul ca inveti pe parcurs. Si nici pe Van Gogh nu l-au aplaudat de la inceput. Vezi sa nu cumva sa-ti tai vreo ureche ca sa ne convingi. :-(

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 22 January 2009 - 03:09 PM

Bravo @laurici si bun venit in tagma asta-sau Legiunea Blestematilor,daca vrei-adica"Legiunea"ca suntem legati pe viata(ai intrat,nu mai iesi) si "Blestematilor" pentru ca vei cheltui din ce in ce mai mult(cand stai mai rau cu banii,intri in sevraj).
In rest spor,eu nu am mare branza de adaugat(mai ales dupa ce a scris Wurger,tizul meu intr-ale zilelor de nastere).

P.S. Aplica totusi un principiu:"fac,cum si cat pot eu de bine,pe urma mai vedem".

#6 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 22-November 08

Postat 24 January 2009 - 11:07 AM

Cel care sa zicem "te-a infectat" iti ureaza bine ai venit in aceasta "legiune"(sper ca ai observat ce saritori si prietenosi sunt colegii nostri de suferinta), multe avioane bine construite, multi bani de cheltuit si multa bafta! :-(

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi