Forum Machete,Modelism,Hobby: 251/9 romanesc - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

251/9 romanesc mai multe informatii

#1 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 11 January 2009 - 11:33 PM

Salutare dupa cum spune si descrierea topicului ma intereseaza mai multe informatii despre toata activitatea acestei masini de lupta in armata romana inainte si dupa 23 august 1944. Interesul mi la starnit poza urmatoare descoperita prin sutele de .......... ( lipsa copyright :pardon: ) pe care le am.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 251.9.JPG

#2 Useril este offline   INicolae 

• Membru deplin
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 02-December 08
  • Interests:Tot ce necesita rabdare ...

Postat 12 January 2009 - 12:45 PM

Pai de pe net am cam aflat asta:
denumire:SPW Mijlociu
Categoria:
Transportoare semisenilate blindate
Tara de origine: Germania

Mai e si aici ceva:http://www.cartula.ro/forum/index.php?showtopic=1301

si aici cateva poze si ceva detalii de la nemti de la noi ...http://www.worldwar2aces.com/panzer-tank/sdkfz251-9/

#3 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 12 January 2009 - 06:32 PM

cam greu de gasit ceva ...doar pozele din cartea ruseasca le gasesti in care ste poza pusa de tine si profilul color parca in rest nu scrie in nici o carte despre asha ceva ramanesc am cautat si eu la greu dar nu am gasit nici un profil romanesc .....deci daca re cineva date reale despre acest blindat este foarte bine sa le posteze sunt si eu foarte interesat de blindatele ramane din ww2.....cu toate cum am spus in nici o carte scrisa la noi nu da nimic de 251/9 poate doar au fost folosite in divizia Romania Mare dar unde si cind nu se stie,Moldova ,dupa 23 august mai departe nu se scrie nimic de ele

#4 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 17 January 2009 - 03:03 PM

un profil cu 251/9 se vede ca are camo german fara insemne doar placuta de inmatriculare romana......doar atita am gasit si mai este un profil color o sa mai caut

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 251rom.JPG

#5 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 17 January 2009 - 07:40 PM

Vezi postareakingtiger3002, la 17 Jan 2009, 15:03, a spus:

un profil cu 251/9 se vede ca are camo german fara insemne doar placuta de inmatriculare romana......doar atita am gasit si mai este un profil color o sa mai caut

Cum zice si in textul explicativ de langa profilul postat, de (foarte) multe ori, am preluat blindate de la Wermacht fara nicio modificare in culoare/camuflaj. Doar vreo placuta de inmatriculare si uneori crucea M pt. blindate. De fapt aceasta latura a armatei romana in ww2 este foarte slab documentata, mai ales in poze.
Sa vedem ce noutati va aduce mult asteptata carte de la Modelism Int. "Best 222 photos of Romanian AFVs" .. sau ma rog, cum se va chema ea ....

#6 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 17 January 2009 - 08:19 PM

Din pacate Blue Max ai dreptate partea cu blindate ww2 romane este foarte prost reprezentata peste tot .....Nu ma astept ca ,cartea Best bla bla de la modelism sa aduca ceva nou in privinta blindatelor romane,,,,si eu caut cam fara succes despre asha ceva dar ca un facut aici pe forum lumea nu este interesata de asta cum sunt pe alte forumuri de specialitate in care toti incearca sa faca blindate si avioane in culorile tarilor in care traiesc chiar mai devreme am vazut o maketa cu un Tiger 1 facut pe francezi capturat in 44 Colmar se numea tankul facut pe francezi .....cit depre camo raminesc ramine cel german ca si pina acuma si poate dupa ce au eliberat toata romania kakiul rusesc cu toate ca tind sa cred ca unele panzere 4 aveau inca camo german cind au ajuns in Ungaria cu regimentul 1 care de lupta dar lasam la latitudinea fiecaruia sa interpreteze dupa cum doreste

#7 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 17 January 2009 - 10:45 PM

Nu este "251/9 Stumell) si inmatricularea nu lasa loc de interpretare,totusi:
-ce uniforme au baietii aia si ce parere aveti despre fundalul pozelor(in special elementele de arhitectura ale casei)?sursa da fotografiile cu mentiunea"unknown"

Imagine atasata: unk_251_018.jpg

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: unk_251_010.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 17 January 2009 - 10:46 PM

#8 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 17 January 2009 - 11:04 PM

Vezi postareaLonginus, la 17 Jan 2009, 22:45, a spus:

Nu este "251/9 Stumell) si inmatricularea nu lasa loc de interpretare,totusi:
-ce uniforme au baietii aia si ce parere aveti despre fundalul pozelor(in special elementele de arhitectura ale casei)?sursa da fotografiile cu mentiunea"unknown"
Atasament unk_251_018.jpg

Parerea mea germani 100 % Locatia oriunde :-(

#9 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 18 January 2009 - 12:12 AM

Acum un an am fost la Muzeul Militar sa cumpar cartea 'Istoria Blindatelor romanesti intre 1918-1948' (titlu aproximativ, nu o am la indemana sa verific, dar cunoscatorii stiu la ce ma refer) si atunci am gasit si o carticica (mai degraba fluturas informativ) despre actiunile Regimentului 2 Care de lupta in Austria. Textul era in germana, dar erau cateva harti si cel putin o poza sau doua cu un 251/1 romanesc pe care nu le mai vazusem.
Parerea mea e ca exista poze pe undeva, si astept si eu cu nerabdare cartea cu 222 de poze cu blindate (sper doar sa nu fie cu blindate in serviciu german, dar de care am avut si noi...)

Longinus, pozele cu 251 de comanda sunt interesante, iar casa ar putea fi romaneasca, pacat ca nu se vede niciun insemn divizional care sa infirme/confirme asta.

#10 Useril este offline   Dragos1955 

• Membru senior
  • Postari: 166
  • Inregistrat: 28-December 07

Postat 18 January 2009 - 11:06 AM

-legat de uniformele celor din unitatile blindate,romanii aveau numai bereta neagra si fara nici un insemn.De aceea ma mira si echipajul primului SPW(prima poza) cu bonete de tip german!Poza respectiva este si in arhiva germana si,ciudat,nu mentioneaza nationalitatea formatiunii!

#11 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 18 January 2009 - 12:10 PM

dupa nr de inmatriculare este deal nostru

#12 Useril este offline   grek 

• Membru senior
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 20-December 04
  • Interests:blindate si aviatie

Postat 18 January 2009 - 12:18 PM

Stie cineva mai multe despre cartea aia cu blindate de la Modelism?

#13 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 18 January 2009 - 01:44 PM

Din setul de poze pe care le-am postat,mai am astea:

Imagine atasata: unk_251_015.jpg

Imagine atasata: unk_251_016.jpg

-asa cum am spus sursa indica "unknown"atat la unitatea din care face parte masina(corect,greu de spus fara insemne divizionare) cat si la identitatea personajelor/autorului pozelor/sursei istorice.

Casa din fotografie,asa cum ati remarcat si voi,are elemente de colonada specific romaniesti(arhiotectural/brancovenesc) si pare destul de pusa la punct/gospodareasca,astfel incat nu cred sa fie undeva prin Rusia(cel putin din motivul asta,daca nu si altele).
In Vest(Ungaria,Germania,Austri,Cehia etc) aceste elemente de arhitectura nu sunt aplicate.
Deci?

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 18 January 2009 - 01:44 PM

#14 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior

Postat 18 January 2009 - 05:25 PM

o fi Longinus dar pe noi nu ne interesa decit 251/9 cel postat primul deci cautam despre cel romanesc nu germane ca daca este vb sa postam cu cele germane am umple forumul de poze deci 251/9 romanesc inainte sau dupa 23 august-44, sa ne lamurim si noi de tehnica ce am avut-o in dotare

#15 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 18 January 2009 - 10:21 PM

Vezi postareakingtiger3002, la 18 Jan 2009, 17:25, a spus:

o fi Longinus dar pe noi nu ne interesa decit 251/9 cel postat primul deci cautam despre cel romanesc nu germane ca daca este vb sa postam cu cele germane am umple forumul de poze deci 251/9 romanesc inainte sau dupa 23 august-44, sa ne lamurim si noi de tehnica ce am avut-o in dotare

Am priceput subiectul topicului.
Eu incercam sa exemplific ce spunea Blue Max,cum ca am preluat blindate de la nemti,pastrind inmatricularea si standardul de culori Wermacht,motiv pentru care astazi este destul de greu sa le mai dezlusesti din fotografii,pe ale noastre,de a le nemtilor.
Pozele postate ar putea fi un exemplu in sensul asta.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 18 January 2009 - 10:22 PM

#16 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4849
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 19 January 2009 - 06:13 PM

-Longinus , in fotografiile tale ai soldati germani in uniforma specifica trupelor blindate din anii 1939 - 1940. A ramas in dotare pana la inceputul primaverii lui '41 . Se prea poate ca fotografiile sa fi fost facute in timpul tranzitarii tarii noastre spre Balcani ( operatiunea "Marita") . Acum referitor la acel 251 , e foarte posibil sa apara si alte documente foto sau cinematografice , intrucat respectivul cadru a fost luat cu ocazia unui eveniment destul de important ,------( vezi si fotografia din aceeasi serie cu ofiterii romani ambarcati pe sdkfz 251 sau cea cu Pz 4 J posibil rom)----, pentru a fi relevat de catre serviciile de propaganda ( romane sau/si germane). Privind "faptele noastre de arme" de dupa 23 august , tin minte un film documentar , destul de amplu ,difuzat inainte de revolution, in care "ai nostri " se "dadeau" ("na west"), in "oratanii" -Sdkfz 250 neu art , Demag-uri , etc .Atunci am vazut pentru prima oara simbolul adoptat de trupele romane pe acel front ( cercul alb cu steaua ).

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 January 2009 - 07:02 PM

#17 Useril este offline   Michael_Wittmann 

• Membru senior
  • Postari: 818
  • Inregistrat: 19-March 05

Postat 19 January 2009 - 08:12 PM

Iată ce am găsit în Wydawnictwo Militaria Nr. 21. Sper să ajute

#18 Useril este offline   ABC 

• Membru deplin
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 02-August 08

Postat 20 January 2009 - 07:54 PM

Am gasit si eu o poza.

Imagine atasata: 251_6.jpg

#19 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 21 January 2009 - 07:47 AM

Vezi postareagrek, la 18 Jan 2009, 12:18, a spus:

Stie cineva mai multe despre cartea aia cu blindate de la Modelism?

Pai cica e pe aparute .... Mai multe stie doar dl. Craciunoiu, sau poate nici el ?! 8)
Oricum, in ultimul nr. de revista parca, zice ca are nu 222 de poze AFV-uri, ci mult mai multe ( !!! :-( ), dar s-a impotmolit la textul cartii. Adica nu poate pune numai pozele asa in carte si gata ... :-)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi