Forum Machete,Modelism,Hobby: Diluant - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diluant il pot folosi pe acesta?

#1 Useril este offline   gojira 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 27-December 08

Postat 08 January 2009 - 11:31 PM

Salut,
Am gasit diluantul de mai jos la Hobbyx. As dori sa stiu daca este pentru email-urile de la Model Master. Nu am vazut sa scrie nimic pe el (cum scrie la cel special pentru acrilice) si nici pe internet n-am gasit mare lucru.
http://www.hobbyx.ro...detalii&id=1577
De asemenea, pot folosi acest diluant si cu vopseluri Revell?

M-a disperat cautarea de materiale. Mai mult am cautat vopseluri/diluanti/pensule, etc decat sa ma documentez despre modelism. Prostia face sa fiu din provincie si nu-mi convine sa fac o comanda de 10 lei si sa platesc taxele postale tot atat, asa ca incerc sa gasesc sa cumpar mai multe dintr-un singur loc.
Multumesc anticipat.

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 08 January 2009 - 11:36 PM

La pensula, diluant D509 sau similare. Se gaseste pe toate drumurile. La aerograf, D506 sau similar. La fel, deosebit de comun. Poate merita sa mai iei "white spirit", e mai bland decat cele de mai sus, si merge la fel de bine. Idem, greu de crezut sa nu fie de gasit la un magazin de chestii de vopsit (garduri).

Si uite asa, scapi si de comanda, te alegi si cu 1kg de diluant care te costa la sfert cat sticluta aia de 50ml. Si te tine ani.

#3 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 08 January 2009 - 11:44 PM

Da si tu niste cautari p-aici pa sait. Neste baieti care se loaca prin Champions League-ul modelismului au consumat neste ore din viata lor ca sa scrie neste articole potente despre vopsele si diluanti.
Emailurile de la MM, Revell, Humbrol, Agama se dilueaza suficient de bine cu orice diluant pentru emailuri din comert (magazin de materiale de constructii).
O sticla de diluant la 0.5 litri nu cred ca e mai mult de 10 lei.

#4 Useril este offline   gojira 

• Membru deplin

Postat 09 January 2009 - 12:10 AM

Am vazut si variantele cu diluant din comert, am citit tot ce s-a scris pe-aici. Dar ma gandeam sa aleg cele mai bune solutii. Dar daca sunt aceleasi rezultate, asta o sa fac, o sa ma duc la un magazin de vopseluri si voi cauta solutia mai ieftina. Multumesc mult.

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 January 2009 - 09:40 AM

Diluantul de la Model Master, cod 1156 este diluant pentru vopsele "metalice" (metalizer), cele cu cod 14XX, dar merge foarte bine si pentru vopselele email.
Eu zic sa te orientezi spre diluantii comerciali pentru emailuri, tip D506, D509, D511, white spirit sau "benzina" (defapt neofalina) pentru brichete Zipo. Intotdeauna au dat rezultate foarte bune. Atentie insa, nu dilua vopseaua direct in recipientul original, ci doar cita ai nevoie, intr-un capacel separat si nu turna vopseaua ce-ti ramine dupa vopsire inapoi in recipientul original!

#6 Useril este offline   gojira 

• Membru deplin

Postat 10 January 2009 - 12:23 AM

Am gasit la doua magazine doar 509, fara D in fata. Este vreo diferenta?

#7 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 10 January 2009 - 12:59 AM

Vezi postareagojira, la 10 Jan 2009, 00:23, a spus:

Am gasit la doua magazine doar 509, fara D in fata. Este vreo diferenta?

85% ca nu. Daca e 7 lei ia-l fara ezitare si fa probe pe ramele machetei. Desi daca nu strici macheta, nu tii minte :drinks: Atentie, mi se intampla pt emailul Revell sa folosesc diluantul lor, Color Mix, care e puternic. Dupa asta, pentru "spalari" bag 509 si nu se ia vopseaua, dupa 24 ore. Email peste email. Asta ca sa-i fac in ciuda lui ZMare ca peste email tre' bagat acrilic. :friends: Ceea ce vreau sa iti zic este: "Fa greselile tale". De preferat nu pe macheta :-D

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 10 January 2009 - 01:07 PM

Da, diluantul de la Revell, Color Mix, este foarte bun. Numa ca are o buba, observata de mine si de 1-0-9. Dupa oarece vreme de folosire, probail una din componente se evapora, iar vopseaua diluata cu el se usuca foarte greu! E interesant de stiut daca a mai patit cineva asa ceva cu acest tip de diluant.

#9 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 10 January 2009 - 01:17 PM

Vezi postareaZ-mare, la 10 Jan 2009, 13:07, a spus:

Da, diluantul de la Revell, Color Mix, este foarte bun. Numa ca are o buba, observata de mine si de 1-0-9. Dupa oarece vreme de folosire, probail una din componente se evapora, iar vopseaua diluata cu el se usuca foarte greu! E interesant de stiut daca a mai patit cineva asa ceva cu acest tip de diluant.

Si eu, si eu :pardon:
Spor,
Bill

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi