Forum Machete,Modelism,Hobby: Vopsirea prizei de aer la F 16 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vopsirea prizei de aer la F 16

#1 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 08 January 2009 - 10:24 PM

Buna,

lucrez de citeva saptamani la un mic avion F 16 de la Hasegawa , scara 1:72. Ajung pe sfirsitul saptamanii la vopsirea machetei.
Doresc sa respect cit de mult posibil culorile si vopsirea machetei, dar nu stiu cum sa procedez usor si cit mai corect la vopsirea prizei de aer in interior. Dupa cum se va vedea si in poza pe care am atasat-o, in interior este alb dar pe "buza" prizei este gri...
In ce ordine sa incep vopsirea si cum sa fac mascarea. Ma poate ajuta cineva cu un truc? :drinks:

Aici poza avionului real :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: F_16.JPG

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 08 January 2009 - 10:47 PM

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 January 2009 - 09:25 AM

Simplu, folosesti o masca! Vopsesti initial in alb totul. Apoi partea alba o maschezi si mai vopsesti o data in gri! La scara mica e putin mai dificil, dar nu imposibil.
Sau, daca ai mina sigura, faci dunga cu pensula!

#3 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 09 January 2009 - 10:48 AM

Multumesc Z-mare,

Dar tocmai asta este problema, nu reasesc sa pun masca asa cum imi place. M-am chinuit si ieri si astazi...Nu-mi place cu iese. Cu pensula nici nu incerc pentru ca nu am mina buna si mai ales in interior este extrem de dificil.
Pina la urma nu am ce face si am sa incerc cu hirtie de mascat pina imi iese sau pina inebunesc! :drinks:

#4 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 09 January 2009 - 12:54 PM

Vezi ca a mai facut cartula o chestie similara si el ales alta abordare pentru vopsire. Vezi daca poti sa faci la fel...

http://www.cartula.ro/forum/index.php?s=&a...ost&p=70803

#5 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 09 January 2009 - 01:23 PM

Eu am alta propunere, mai ales daca macheta este montata.
Prima data vopsesti priza de admisie cu griul de care ai nevoie. Dupa acest prim pas, maschezi restul avionului si implicit si dunga de la intrare si vopsesti interiorul cu alb(cu un aerograf). In cazul in care mai ai si o turbina, vizibila, in interior, o maschezi inainte de toate cu o folie subtire de burete(similara cu aceeia utilizata la ambalajele de elctronice) sau patafix . Aceasta mascare o scoti ultima.
Succes.

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 09 January 2009 - 02:10 PM

Vezi postareaFlyBoy, la 9 Jan 2009, 12:54, a spus:

Vezi ca a mai facut cartula o chestie similara si el ales alta abordare pentru vopsire. Vezi daca poti sa faci la fel...

http://www.cartula.ro/forum/index.php?s=&a...ost&p=70803

Multumesc pentru raspuns. Da, am vazut demult cum a lucrat cartula dar macheta lui este Tamiya de 1:48, eu am un Hasegawa 1:72. Problema este ca la mine componentele sunt altfel turnate. Daca am vazut bine, la cartula "buza" prizei de aer este separata. Clar, asa este mai usor si rezolvarea este eleganta...din pacate la mine este o rezolvare mai simplista si imi incetineste mult elanul "muncitoresc" :drinks:

Vezi postareaHIND, la 9 Jan 2009, 13:23, a spus:

Eu am alta propunere, mai ales daca macheta este montata.
Prima data vopsesti priza de admisie cu griul de care ai nevoie. Dupa acest prim pas, maschezi restul avionului si implicit si dunga de la intrare si vopsesti interiorul cu alb(cu un aerograf). In cazul in care mai ai si o turbina, vizibila, in interior, o maschezi inainte de toate cu o folie subtire de burete(similara cu aceeia utilizata la ambalajele de elctronice) sau patafix . Aceasta mascare o scoti ultima.
Succes.

M-am gindit si la varianta care mi-ai propus-o tu. Am sa vad ce pot sa fac. Multumesc!

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 09 January 2009 - 02:25 PM

Tibi22, un amanunt care poate il vei gasi util. Vezi ca la unele aparate, buza aceea este vopsita la interior in negru mat, in locul griului. De altfel, chiar in poza care ai pus-o la inceputul topicului, buza se vede ca este neagra.

In rest, doar mascheaza si vopseste, ca alta smecherie nu exista. Acum, vezi cum gasesti mai usor, ori dai intai albul si dupa aceea maschezi si vopsesti buza, ori invers.

O chestie care te ajuta enorm este sa nu incerci sa maschezi cu o banda lata zona de separatie. Foloseste o fasie foarte subtire, care se va mula mult mai bine si va fi mai usor de pozitionat, si dupa aceea completeaza in jur cu bucati mai mari de banda.

#8 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 09 January 2009 - 03:41 PM

Vezi postareacartula, la 9 Jan 2009, 14:25, a spus:

Tibi22, un amanunt care poate il vei gasi util. Vezi ca la unele aparate, buza aceea este vopsita la interior in negru mat, in locul griului. De altfel, chiar in poza care ai pus-o la inceputul topicului, buza se vede ca este neagra.

In rest, doar mascheaza si vopseste, ca alta smecherie nu exista. Acum, vezi cum gasesti mai usor, ori dai intai albul si dupa aceea maschezi si vopsesti buza, ori invers.

O chestie care te ajuta enorm este sa nu incerci sa maschezi cu o banda lata zona de separatie. Foloseste o fasie foarte subtire, care se va mula mult mai bine si va fi mai usor de pozitionat, si dupa aceea completeaza in jur cu bucati mai mari de banda.

Multumesc Cartula!
M-am hotarit si am sa incerc sa vopsesc intai in gri si dupa aceea in alb mascind asa cum mi-ai scris in fasii subtiri partea gri! Din referintele date de Hasegawa, vopsirea buzei se face cu gri FS 36320. Am multe fotografii cu F 16, dar din pacate nici unul cu avionul pe care-l construiesc.
Saltutari,
Tibi

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 January 2009 - 03:57 PM

Hai ca nu e asa greu. Tai fisi de banda adeziva, nu mai late de 1,5 mm, pe care le lipsesi din aproape in aproape. Dupa ce ai stabilit conturul, poti masca restul cu patafix sau cu bucati de banda adeziva mai lata.

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 09 January 2009 - 04:21 PM

Am sa incerc asa cum mi-ati spus voi! Multumesc!!!!! :drinks:

#11 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 14 January 2009 - 09:51 PM

Am reusit sa vopsesc priza de aer si mi-a iesit foarte bine. Pina la urma a fost destul de simplu!
Va multumesc tuturor pentru sfaturi!

Atasat o poza facuta din pacate cu telefonul pentru ca nu am avut aparatul de fotografiat la mine in atelier...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Priza_de_aer_F_16.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 14 January 2009 - 09:52 PM

#12 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 14 January 2009 - 10:29 PM

Arata foarte frumos, felicitari! :pardon:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1