Forum Machete,Modelism,Hobby: alexie - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

alexie Milosan Lucian

#1 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 27 December 2008 - 05:39 PM

Milosan Lucian, prima atestare dateaza din vara lu' 72
Tata de baieti (2), hraniti din sudoarea produsa ca medic veterinar. Fost capitalist, actual mangaliot
Imagine atasata: Profile__1_.jpg
"Alexie" sinonim cu afazie vizuala exprima o afectiune tradusa printr-un defect de intelegere a scrisului, fara afectarea acuitatiii vizuale;
Nickul coroborat cu avatarul ce o reprezinta pe sora lui Dexter, cu arma-n mana, ar trebui sa spuna totul despre mine.
Imagine atasata: Tabula_rasa.jpg
Sunt dintre machetistii nascuti aici pe site (2003) iar botezul machetistic a avut loc pe 25 martie 2004, prin diorama intitulata "Target: Pianistu", ce evoca momentul ambuscadei descris de catre Gordon Landsborough in cartea sa "Vulpile Desertului"
Imagine atasata: Profile.jpg
Specializat in vignette si diorame la 1:35, obligatoriu cu figurine incluse in peisaj (reminiscente din copilarie, cand am petrecut mult timp in compania omuletilor).
Imagine atasata: paul_foto__56_.JPG
Specializat pe aviatie, fan jeturi, am zburat cam toate aparatele aflate in dotarea FAR , RAF, MAI RAR, ETC

#2 Useril este offline   Michael_Wittmann 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 818
  • Inregistrat: 19-March 05

Postat 17 February 2009 - 05:00 PM

La cāt e Alexie de celebru, i s-a făcut şi figurină.

#3 Useril este offline   hartman 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Location:Mangalia
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 20 February 2009 - 12:21 AM

Da Alexie este baiat bun,comunicativ ,sociabil si cu un dezvoltat simt al umorului.Afost dat afara din aviatia utilitara penru ca stropea gradinile la rude in orele peste program.Insa ca tot omu are si el un defect,nu suporta sforaitul. :whistle:

#4 Useril este offline   HIND 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 20 February 2009 - 04:05 PM

Si..., pot sa va confirm ca este un participant consecvent la toate expozitiile modelistice din tara.
Eu sincer il apreciez, in mod deosebit, pentru consecventa lui si mai ales pentru abnegatia cu care se implica de fiecare data. :whistle:
FELICITARI si te rog, tine-o tot asa.

#5 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 22 February 2009 - 09:07 PM

Tot datorita unor indiscretii de pe forum acum multa lume o sa descopere cat sunt de precious (vorba lu' Gollum).
Imagine atasata: alexie_miror.JPG
Ne vedem in martie! :whistle:

#6 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 09 March 2010 - 01:53 AM

In ultimele zile am experimentat "toane femeiesti", plec/demisionez vs. stau leguma/ continui inocent.........categoric, indiferent de conditii (aici ma refer strict la conditiile "virtuale", ca nu-s Nostradamus) alexie nu se strica, cade-n cap dar se ridica, adica continui machetareala si virtual, aici.
In cel mai scurt timp incep campania electorala (azi-maine) prin prezentarea unui proiect de regulament asa cum il vad eu (cu neajunsul ca porneste dintr-un singur cap...dar ce cap :bang: ). Daca moderatorii considera oportun crearea unui topic (vizibil doar membrilor) in care sa se discute pe baza scheletului de proiect, asa incat la final noua echipa sa-l poata implementa....dar momentan blana ursului este in padure..

Aceasta postare a fost editata de alexie: 09 March 2010 - 01:54 AM


#7 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 09 March 2010 - 09:51 PM

Campania electorala, din partea-mi se sfarseste la 22.05 asa ca trebuie sa fiu succint:
  • Sunt magulit de sustinerea aratata dar faptul ca moderatorul si adminul au ultimul cuvant ma absolva de orice obligatie fata de voi daca imi iese manevra :gun:
  • Intrucat ca moderator nu ma vad .... de fapt vroiam sa zic : nu ma vad decat ghidandu-ma dupa un regulament dezbatut, finisat si agreat de marea majoritate am buchisit la un proiect de regulament. Inainte sa continui trebuie sa definesc, pentru cazul de fata,
    " majoritate" : Un grup de baieti care aleg sa participe, in intervalul acordat, la rezolvarea unei probleme date sau ivite/iscate
    "marea majoritate": Invariabil grupul de baieti se divizeaza, marea majoritate sunt grupul cel mai numeros
  • Consider ca regulamentul actual este bun incat sa nu necesite modificari dar este incomplet, completarea pe care am gandit-o intercalandu-se intre punctele 5 si 6 ..sa zicem 5bis
"Fiecare sectiune ce alcatuieste acest forum are propriul regulament de utilizare, respectivele regulamente de nisa venind in completarea si consolidarea prezentului regulament general. Regulamentul secundar se adreseaza membrilor acestui forum (vizibil doar acestora), in momentul in care postati la sectiunea respectiva se considera ca ati citit regulamentul, l-ati inteles, sunteti 100% de acord cu continutul sau."
  • In viziunea mea de mare importanta este reactivarea sectiunii "Groapa cu nisip" ( cu aceleasi setari din trecut), evident rebotezata sugestiv "Maidanul", scopul acesteia fiind postarea de intrebari ce necesita raspunsuri monosilabice, refulare, socializare, probe etc. Sectiunea aflandu-se sub protectia aceluiasi regulament general si foarte important (in aceasi viziune alexiana) postarile sunt efemere...la sfarsit de saptamana totul este sters.
Urmatorul Proiect de Regulament pe sectiuni este rodul imaginatiei mele, imi asum raspunderea pentru fiecare litera (chiar scrisa gresit), din momentul postarii ea apartine baietilor care nu-s letargici.


Regulamentul pe sectiuni

Modelism (Aviatie/Blindate/Figurine/Diorame/Marina/Auto/SF/Feroviar)
postat individual la fiecare sectiune nominalizata, evident cu modificarile necesare

1.Postarea unui topic
Postarea unui topic in sectiunea Aviatie/ Blindate etc. trebuie sa indeplineasca cateva conditii minime:

a.Deschidera unui topic trebuie sa aibe legatura cu aceasta sectiune Modelism- Aviatie/Blindate etc

b.Titlul topicului trebuie sa contina explicit denumirea aeronavei/vehiculului si scara de executie, titlul secundar sa contina un minim de informatii cu privire la tipul lucrarii : kit review, constructie de la "0" , etape de lucru sau lucrare finalizata

c.Continutul topicului trebuie sa contina, chiar si in prezenta pozelor, macar un minim de informatii cu privire la materialele folosite sau dupa caz date de identificare ale kitului (firma producatoare, cod, scara etc.), informatii istorice sau orice alt amanunt care sa potenteze lucrarea prezentata.

d.In aceasta sectiune, deschiderea unui topic trebuie sa urmareasca declansarea unor discutii constructive, schimb de informatii, dialog in urma caruia castigul sa fie reciproc avantajos.

e.Postarea unui topic inseamna, implicit, ca acceptati eventualele critici, laude, observatii, impresii etc. atata timp cat acestea nu depasesc limitele impuse de regulament.

f.In cadrul postarii se pot face trimiteri, prin link, catre lucrarile personale, ale altor membrii sau trimiteri catre surse de pe net cu conditia ca aceste trimiteri sa aiba o logica usor sesizabila, in raport cu subiectul topicului.

g.Un caz aparte il reprezinta topicele deschise pentru a obtine raspuns/detalii etc. cu privire la problemele, nelamuririle aparute in activitatea machetistica/documentativa a initiatorului. Acest topic se poate deschide cu conditia ca inca din titlu sa reiasa natura doleantei, iar in topic sa fie suficiente indiicii incat raspunsul sa fie la obiect. Este interzisa postarea unui topic ce solicita un raspuns monosilabic sau din partea unui singur membru. Pentru acest tip de postare exista sectiune separata.

h.Nu pot face subiectul unui topic aeronavele/ vehiculele etc. "de-a gata", cu exceptia cazului in care autorul topicului, prin tehnici de machetism / modelism, intentioneaza sa imbunatateasca respectivul produs.

i. La data intrarii in vigoare a prezentului regulament, regulamentul se aplica retroactiv pentru topicele ce vin in conflict cu Articolul 1 litera a, respectiv h. Dupa cum urmeaza:

Topicele ce vin in conflict cu Articolul 1 litera a vor fi mutate sau sterse
Topicele ce vin in conflict cu prezentul Articol lit.h vor fi blocate si comasate /sau sterse

2.Postarea in topic
Postarea intr-un topic deschis in sectiunea X nu este obligatorie, daca alegeti sa faceti acest lucru trebuie indeplinite cateva conditii minime:

a.Continutul postarilor trebuie sa se referein mod exclusiv la subiectul topicului asa incat respectiva postare sau postarile de raspuns sa nu capete caracter poluant sau sa duca la devierea discutiilor de la subiectul propus de topic.

b.Este incurajata atasarea de poze si link-uri in conditiile in care atasamnetele vin in completarea sau sublinierea subiectului propus de topic.

c.Postarea intr-un topic, in aceasta sectiune, trebuie sa porneasca de la conceptul ca oferiti un ajutor, atat autorului de topic cat si comunitatii al carui membru ati ales sa fiti. Astfel observatiile, criticile, comentariile sau laudele din cadrul postarii nu trebuie sa aduca prejudicii acestui hobby (tinand cont ca vizualizarea este la liber, pe net) dar nici in particular autorului de topic sau membrilor forumului. Totodata postarea, prin natura sa malitioasa, aroganta sau stupida sa cauzeze discutii ce deviaza de la subiectul topicului.

d.Inainte de postare verificati data ultimei postari, postarea in topicuri vechi nu este sanctionabila dar poate naste situatii hilare.

e.Postarea ce vizeaza un topic ce incalca prezentul regulament se supune regulilor mentionate mai sus cu o exceptie, si anume:
Se sanctioneaza postarea in topicele ce incalca Articolul 1 literea a, respectiv h . Aceste topice urmeaza sa fie blocate, mutate sau sterse, in functie de situatie.
Prin prezentul regulament singurul drept pe care il are un membru pus in situatia de a lua o decizie vizavi de topicul ce intra in conflict cu Art.1, lit.a, lit.h este acela de a utiliza butonul Report (aflat in coltul stg. jos al tuturor postarilor din acest forum) pentru a semnaliza moderatorilor situatia existenta.

Modelism (Tehnici/Unelte&instrumente/Materiale) postat la fiecare sectiune nominalizata, evident cu modificarile necesare

1.Postarea unui topic
Postarea unui topic in sectiunea x trebuie sa indeplineasca cateva conditii minime:

a. Inainte de a posta un topic in acesta sectiune aveti obligativitatea de a folosi optiunea "Search" pentru a vedea daca subiectul ce va propuneti sa-l postati nu a mai fost discutat.

b.Deschidera unui topic trebuie sa aibe legatura cu aceasta sectiune Modelism- Tehnici/Unelte etc

c.Titlul topicului trebuie sa contina explicit subiectul pe care-l abordeaza, daca se cauta o informatie sau se face o informare cu privire la acest subiect , eventual cu completare prin utilizarea titlului secundar .

d.In limita posibilitatilor subiectul sa fie tratat cat mai amplu iar prin informatii si poze sa devina usor accesibil chiar si celor mai putin initiati. Se vor evita postarea de topice care contin doar un link catre o pagina de net, pentru acest tip de postare exista sectiune separata (WWW)

e.Topicele deschise pentru a obtine raspuns/detalii etc. cu privire la problemele, nelamuririle aparute in activitatea machetistica/documentativa a initiatorului trebuie sa indeplineasca conditia ca inca din titlu sa reiasa natura doleantei, iar in topic sa fie suficiente indiicii incat raspunsul sa fie la obiect. Este interzisa postarea unui topic ce solicita un raspuns monosilabic sau din partea unui singur membru. Pentru acest tip de postare exista sectiune separata ("Maidan")

2.Postarea in topic
Postarea intr-un topic deschis in sectiunea X nu este obligatorie, daca alegeti sa faceti acest lucru trebuie indeplinite cateva conditii minime:

a.Continutul postarilor trebuie sa se referein mod exclusiv la subiectul topicului asa incat respectiva postare sau postarile de raspuns sa nu capete caracter poluant sau sa duca la devierea discutiilor de la subiectul propus de topic.

b.Este incurajata atasarea de poze si link-uri in conditiile in care atasamnetele vin in completarea sau sublinierea subiectului propus de topic.

c.Postarea intr-un topic, in aceasta sectiune, trebuie sa porneasca de la conceptul ca oferiti un ajutor, atat autorului de topic cat si comunitatii al carui membru ati ales sa fiti. Astfel observatiile, criticile, comentariile sau laudele din cadrul postarii nu trebuie sa aduca prejudicii acestui hobby (tinand cont ca vizualizarea este la liber, pe net) dar nici in particular autorului de topic sau membrilor forumului. Totodata postarea, prin natura sa malitioasa, aroganta sau stupida sa cauzeze discutii ce deviaza de la subiectul topicului.

d.Postarea intr-un topic ce incalca prevederea din Art.1 lit.a , trebuie sa se limiteze doar la indicarea prin link a unui topic mai vechi, din cadrul sectiunii, care trateaza acelasi subiect si actionarea butonului "Report" (aflat in coltul stg. jos al tuturor postarilor din acest forum) pentru a semnaliza moderatorilor situatia existenta.

[u]Modelism - Despre articole[/u]
Postarea unui topic in sectiunea "Despre articole" nu este obligatorie dar interventia dumneavoastra ar incuraja realizarea de materiale pentru sectiunea "Articole" a site-ului

etc.

Aceasta postare a fost editata de alexie: 09 March 2010 - 09:54 PM


#8 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2472
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 09 March 2010 - 10:34 PM

Dupa o citire rapida, imi permit sa-ti supun atentiei cateva mici observatii.

Citeaza

" majoritate" : Un grup de baieti care aleg sa participe, in intervalul acordat, la rezolvarea unei probleme date sau ivite/iscate
"marea majoritate": Invariabil grupul de baieti se divizeaza, marea majoritate sunt grupul cel mai numeros

Este neconstitutional pt ca este discriminatoriu. :gun:

Citeaza

regulamentul se aplica retroactiv

Trebuie sa recunosti ca este cel putin revolutionar in materie de reguli.

Citeaza

d.Inainte de postare verificati data ultimei postari, postarea in topicuri vechi nu este sanctionabila dar poate naste situatii hilare.

Nu reglementeaza (nu interzice sau permite ori dirijeaza) ceva. Este doar o sugestie. Rasul este sanatos la urma urmei.

Succes.

#9 Useril este offline   Razvan 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06
  • Location:sect 3 Bucuresti

Postat 09 March 2010 - 11:29 PM

Regulamentul seamana cu ,,Obligatiile angajatului,, :gun: din contractul de munca .

Acum urmeaza si ,,Obligatiile angajatorului,,?

Aceasta postare a fost editata de Razvan: 09 March 2010 - 11:29 PM


#10 Useril este offline   kamikaze 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 308
  • Inregistrat: 28-September 05
  • Location:Acasa
  • Interests:Prea multe... prea putin timp

Postat 10 March 2010 - 12:38 PM

:-)
"groapa cu nisip" nu s-ar bate cap in cap cu "discutii libere"? :gun:

#11 Useril este offline   axor 

  • Needs A Life Outside What-If
  • Grup: Members
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 10 March 2010 - 03:57 PM

Vezi postareakamikaze, la 10 Mar 2010, 12:38, a spus:

:blink:
"groapa cu nisip" nu s-ar bate cap in cap cu "discutii libere"? :-)


:gun: Nu cred ca se bate cap in cap,la ''discutii libere'' sunt varii subiecte unde nu se cauta scandal,''groapa cu nisip'' este pentru momentele cand ai ceva de impartit cu altcineva si vrei musai sa vada si restul lumii,si ar putea la fel de sugestiv sa aiba denumiri precum ''poligon'',''ring'',''balta cu namoale'',''reflector'' :lazy: (ca emisiunea din epoca de aur unde se infierau cei care trebuiau dati ca exemplu pentru-asa nu-),''doua vorbe sa-ti mai spun'',etc,etc
Despre regulament n-ar fi multe de spus,totul este sa-si vada fiecare de treaba si atunci cand se calca pe bec sa se dea sanctiuni,dupa o analiza corecta a situatiei.
Spor si numai bine...da bine! :-) :hi:

#12 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

  Postat 10 March 2010 - 08:48 PM

Vezi postareaflo, la 9 Mar 2010, 22:34, a spus:

Dupa o citire rapida, imi permit sa-ti supun atentiei cateva mici observatii.
Este neconstitutional pt ca este discriminatoriu.
Succes.

Iti multumesc pentru dusul rece si ..flacara violet

Vezi postareaflo, la 9 Mar 2010, 22:34, a spus:

Trebuie sa recunosti ca este cel putin revolutionar in materie de reguli.
Succes.

Si pe asta ai descoperit-o....eram cu gandul la "Legea retrocedarii" :hi:

Vezi postareaflo, la 9 Mar 2010, 22:34, a spus:

Nu reglementeaza (nu interzice sau permite ori dirijeaza) ceva. Este doar o sugestie. Rasul este sanatos la urma urmei.
Succes.

:-) ...cata dreptate ai, este sanatos


Vezi postareaRazvan, la 9 Mar 2010, 23:29, a spus:

Regulamentul seamana cu ,,Obligatiile angajatului,, :-D din contractul de munca .

Acum urmeaza si ,,Obligatiile angajatorului,,?

Urmeaza dupa alegeri, sa nu speriem candidatii, nu?


Vezi postareakamikaze, la 10 Mar 2010, 12:38, a spus:

:lazy:
"groapa cu nisip" nu s-ar bate cap in cap cu "discutii libere"? :blink:


Vezi postareaaxor, la 10 Mar 2010, 15:57, a spus:

:gun: Nu cred ca se bate cap in cap,la ''discutii libere'' sunt varii subiecte unde nu se cauta scandal,''groapa cu nisip'' este pentru momentele cand ai ceva de impartit cu altcineva si vrei musai sa vada si restul lumii,si ar putea la fel de sugestiv sa aiba denumiri precum ''poligon'',''ring'',''balta cu namoale'',''reflector'' :lol: (ca emisiunea din epoca de aur unde se infierau cei care trebuiau dati ca exemplu pentru-asa nu-),''doua vorbe sa-ti mai spun'',etc,etc
Despre regulament n-ar fi multe de spus,totul este sa-si vada fiecare de treaba si atunci cand se calca pe bec sa se dea sanctiuni,dupa o analiza corecta a situatiei.
Spor si numai bine...da bine! :-)

Este vina mea ca n-am tinut cont ca exista baieti membrii care nu stiu ca a existat un astfel de topic, unde fiecare facea probe pentru acomodare cu functiile forumului, ai dreptate ca acum ar fi util si pentru altele. Nu le am cu fizica dar mici fasaieli evita marea eruptie (sau tine de chimie? :-) )

#13 Useril este offline   crios 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 10 March 2010 - 10:20 PM

Citeaza

Nu le am cu fizica dar mici fasaieli evita marea eruptie (sau tine de chimie? pardon.gif )

Cred ca mai degraba de anatomie. :gun:

Bafta!

#14 Useril este offline   OlafTheViking 

  • Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Location:Bucuresti
  • Interests:figurine, diorame

Postat 11 March 2010 - 10:18 AM

Vezi postareacrios, la 10 Mar 2010, 22:20, a spus:

Cred ca mai degraba de anatomie. :gun:


"Rasul este sanatos la urma urmei." :-) :blink: :lazy:

alexie, nadajduiesc ca iti pui la loc avatarul dupa alegeri. Cu o schimbare atat de mare nu cred ca am sa ma pot obisnui.

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 11 March 2010 - 10:19 AM


#15 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

  Postat 11 March 2010 - 11:59 AM

Vezi postareaOlafTheViking, la 11 Mar 2010, 10:18, a spus:

alexie, nadajduiesc ca iti pui la loc avatarul dupa alegeri. Cu o schimbare atat de mare nu cred ca am sa ma pot obisnui.

Cu regret te anunt ca este vorba de "evolutie"
alexie, poate singurul dinozaur cognitiv ?

#16 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

  Postat 13 March 2010 - 09:59 PM

"Declaratie de avere
In atentia zvonerilor, raspandacilor si influentabililor:
Tot ce am este la vedere (poate prea la vedere :hi:, tabu pentru don'soarele de pension):
N-am conturi ascunse (armorama, rhc etc.)
N-am armament (P.M.-ul n-are percutor deci nefunctional pentru trageri)
N-am conexiune (ptr. telefon, sms, mrc, email etc.) cand trebuie sa-mi racoresc orgoliul
N-am blog, revista, fluturas, site etc. pentru epigrame

Nu uita ! alexie este AICI, sub ochii tai...CASCA-i!
Am, da exista un AM..am prieteni cu care barfesc de s-ar crucii :blink: :lazy: -le
Desi cele mai sus negate n-au treaba cu forumul..am simtit nevoia sa spun...pentru posteritate ..
Sa nu fiu inteles gresit : NU-I vorba de dem.. ( :-) ! nici nu indraznesc sa scriu)
P.S. Romanul favorit este "Ghepardul", nici filmul nu-i de ignorat."
P.S.1 Emoticons caracterizant : :gun:

Solicit blocarea acestui topic, prezentarea lu' alexie este completa, evident se accepta completari dar nu din partea-mi.
Multumesc !

#17 Useril este offline   dani 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05
  • Location:Deva

Postat 14 March 2010 - 12:03 AM

Frateeeeeeeee...esti de-a dreptul teribil!!!! :gun:
Nu pot sa-ti spun decat... :-) :blink: :lazy: !!!

#18 Useril este offline   alexie 

  • Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 16 March 2010 - 10:17 PM

alexie declara : Greva Foamei !
Nu doresc sa ingreunez perioada de tranzitie, am luat hotararea "sa postesc" pana la expirarea celor 30 de zile.
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-14-1268770636.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi