Forum Machete,Modelism,Hobby: miniart 1:35 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

miniart 1:35 ce parere aveti?

#1 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 13-September 08

Postat 27 December 2008 - 12:41 PM

nu am achizitionat niciodata un set miniart 1:35. stiu ca figurinele lor la 1:16 sunt de o calitate slaba, este cazul si la 1:35? cum sunt detaliile? plasticul e de calitate? as vrea cateva poze/ informatii de la cineva care a lucrat un set miniart la 1:35. multumesc

#2 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 27 December 2008 - 01:06 PM

Vezi postareaoctav_x, la 27 Dec 2008, 12:41, a spus:

nu am achizitionat niciodata un set miniart 1:35. stiu ca figurinele lor la 1:16 sunt de o calitate slaba, este cazul si la 1:35? cum sunt detaliile? plasticul e de calitate?

Serios ? Atunci de unde stii ?

-Nu plasticul face diferenta intre o lucrare buna si una mediocra.
Ia uite ceva exemple cu ce se poate scoate dintr-un kit slab (cum zici tu) :

1/16 :
Imagine atasata: 1.jpgImagine atasata: 2.jpg
Imagine atasata: 3.jpg

Si ceva 1/35 :
Imagine atasata: 4.jpgImagine atasata: 5.jpg

Nu stiu in ce masura se compara aceste kit-uri cu cele de la Andreea, sau alti mari producatori (in adevaratul sens al cuvantului), insa ceea ce ofera MiniArt cu siguranta satisface multe gusturi si pretentii. Nu fac reclama nimanui, insa apreciez ca inainte de a face afirmatii, ar trebui mai intai cautat ceva info, nu crezi ? Cauta pe site-ul producatorului, cauta pe Armorama, o sa gasesti o gramada de chestii interesante si utile, atat despre calitatea plasticului cat si despre alte cele.
Spor
Adi

#3 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior

Postat 27 December 2008 - 03:51 PM

referitor la kiturile 1/16, am vazut si eu ce se poate scoate din ele dupa un search pe google...insa sincer asta nu ma face mai determinat sa le (mai) cumpar.

la 1/35 am cautat pe armorama si google. google mi-a dat pozele din care ai pus si tu , pe care nu le-am considerat destul de elocvente.
pe armorama nu prea am gasit poze, doar notice-uri cand aparea un nou kit, pe care lumea in general le primea bine asa ca m-am gandit ca poate aici e un loc unde as putea da peste cineva care sa-mi dea mai multe detalii

#4 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior
  • Postari: 3289
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 27 December 2008 - 04:59 PM

Octav,ia cu incredere orice set 1-35.In special cele din ultimii 2 ani.Au aceeasi calitate ca si Dragon.

#5 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 27 December 2008 - 05:33 PM

Vezi postareaoctav_x, la 27 Dec 2008, 15:51, a spus:

insa sincer asta nu ma face mai determinat sa le (mai) cumpar.

Poate te mai gandesti dupa ce vezi pas cu pas ce se poate face:

http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...c=1053&st=0
http://www.cartula.r...?showtopic=1376

Si mai sunt vreo doi, un Francez si un Burgund (cavalerul, nu vinul) dar nu-i gasesc.

Dupa cum spunea Crios, e o carte buna de care iti pare rau ca s-a terminat.

#6 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 27 December 2008 - 08:09 PM

Salut sunt de parere dupa experiente vizuale gen http://www.cartula.r...?showtopic=3850 , ca diferenta se afla in noi si nu kitul conteaza. Spor la treaba si sarbatori fericite! Alex

#7 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior

Postat 27 December 2008 - 09:11 PM

olaf, multe piese sunt o tortura, nu se imbina ok, se rup etc. cred mai degraba ca-ti pare rau ca s-a terminat cartea in cazul kiturilor tamiya la 1/16

#8 Userul este online   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 27 December 2008 - 11:21 PM

Octav, am vazut niste lucrari d-ale tale la intalnire si cred ca cel mai important la tine este lipsa rabdarii (debavurare, grija in executie, revenire pe greseli) si lipsa research-ului (culori, detalii adaugate, tehnici de vopsire)
Crede-ma, acum 3-4 ani, n-as fi dat pe o carte 30 de euro nici mort - mai bine luam 5 cutii cu figurine. Acum mi-am schimbat putin optica. Una e sa vezi o fotografie color cu uniforma germana de infanterie model '43 si sa inceci sa imiti culoarea din foto, si alta e sa lucrezi dupa artwork-ul de pe cutie.
Cat despre defecte, am bagat la chit si am dat la freza la figurine Andreea , Pegaso s.a. din plumb sau rasina, de nu mai tin minte.
Asa ca, inarmeaza-te cu rabdare, care s-ar putea sa fie primul atribut in hobby-ul nostru, marca banu' (Miniartul e destul de ieftin), si la treaba!
Eu doar am inspectat setul Miniart de tanchisti germani care se dau cu Pz4 de craciun (cei din foto postate de AdiP) si mi s-au parut OK

#9 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 27 December 2008 - 11:23 PM

Vezi postareaoctav_x, la 27 Dec 2008, 21:11, a spus:

olaf, multe piese sunt o tortura, nu se imbina ok, se rup etc. cred mai degraba ca-ti pare rau ca s-a terminat cartea in cazul kiturilor tamiya la 1/16

Serios ?!?!!?

Vezi postareaOlafTheViking, la 21 Jul 2006, 09:15, a spus:

Dupa cum se stie lenesul mai mult alearga. Mi-a fost scarba de debavurat plastic moale si am dat aici peste plastic tare care trebuie chituit, si inca bine de tot. Daca la lipire nu se topeste suficinet in zona de contact ale celor doua bucati va trebui sa chituiesc in nestire si partea placuta e ca la picior are o gramada de placi care trebuie fiecare sa dea impresia de continuitate dintr-o parte in alta.
Sunt curios daca muschetarii tot asa erau ?!!?

http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...t=0&start=0

Este munca multa dar poti sa il imbunatatesti cum vrei. Am pus nituri, cureluse, cuie pe dosul scutului, am chituit o gramada dar la final satisfactia nu se compara. Evident ca daca Tamiya ar scoate asa ceva nu as sta la discutie, dar nu scoate. Asa ca lucram cu ce avem. Acum lucrez la un legionar, ziceai ca ai si tu unul. Daca matrita e la fel (si din experienta iti spun ca ar trebui sa fie) atunci ai o gaura mare pe piciorul stang parca, in fata, pe pulpa. Bagi chit, smirgheluiesti, etc. La final o sa merite. Sa vezi la armura cand trebuie sa pilesti placile, iti trebuie pila cu dinti pe 2 laturi la 90 grade dispuse. Apropos, sa nu lipesti "fustita" decat dupa ce ai bagat picioarele. Dupa aia nu mai intra.

#10 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior

Postat 27 December 2008 - 11:26 PM

nu cred ca stiu despre ce intalnire vorbesti.. n-am fost la acel 20 decembrie de la razoare asa ca cred ca ma confunzi alex

#11 Userul este online   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 28 December 2008 - 12:22 AM

Ma scuzi de confuzie - se datoreaza prezentei unei dio-vigneta aparuta la eveniment, similara cu Barbarossa operation a ta, pe care spuneai ca vrei sa o mai modifici, ca nu e gata, ca nu sunt fixati definitiv....
Imagine atasata: 100_4654.jpg Imagine atasata: 100_4669.jpg

Se cheama ca iti cunosc munca doar din ce ai postat pe acest forum. Observatiile raman totusi valabile.

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 28 December 2008 - 12:24 AM

#12 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior

Postat 28 December 2008 - 11:04 AM

eu am aruncat deja 2 seturi miniart la 1/16. intai eram entuziasmat cand vedeam subiectul dar sentimentul descrestea ca sa zic asa in intensitate pe masura ce lucram la el. la un moment dat m-am sucarit cand am vazut eu ca se tot desprind piese, sunt spaii imense etc, plasticul e naspa si vopseaua nu prinde bine si am jucat putin baschet cu ei. in schimb am inspectat niste tamiya la 1/16 si am vazut niste super detalii si super plastic, si chiar daca ssunt o avere (peste 50 ron) cred ca merita investitia. As da oricand 55 de ron pe un tamiya in loc de 32 pe un miniart la 1/16.

#13 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 28 December 2008 - 01:07 PM

Vezi postareaoctav_x, la 28 Dec 2008, 11:04, a spus:

m-am sucarit cand am vazut eu ca se tot desprind piese, sunt spaii imense etc, plasticul e naspa si vopseaua nu prinde bine

Sincer sa fiu ... nu te cred pe cuvant.

Bafta!

#14 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 28 December 2008 - 10:09 PM

Decat sa le arunci (sincer sa fiu, in hobby-ul nostru gestul asta e un soi de "blasfemie"...) mai bine le foloseai sa experimentezi. In plus, uneori satisfactia de a duce la bun sfarsit o lucrare care necesita mai multa munca e mai mare. Plasticul e "naspa" si vopseaua nu prinde bine? Esti sigur ca e din cauza kitului?

#15 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 28 December 2008 - 11:28 PM

Cand reusesti sa scoti din treaba aia bici, care sa si plezneasca. l-ai prins pe Dionisos de picior.

#16 Userul este online   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 29 December 2008 - 12:26 AM

Acum un an am vopsit un cap (complet cu casca si panas) al unui curasier napoleonian 1/16 miniart pentru un prieten.
A suportat acrilice, emailuri si uleiuri fara nicio problema. A suportat drybrush si wash. Fara grund.
Au existat cateva lufturi intre piese, dar nimic senzational.

Cam din toate raspunsurile pe care le-ai primit reiese o parere contrara. De-aia mi-e greu sa-mi dau seama ce opinie doresti sa afli / comunici.

#17 Useril este offline   Marder 

• Membru senior
  • Postari: 215
  • Inregistrat: 29-May 07

Postat 08 January 2009 - 10:31 PM

Salut tuturor. Eu sunt pentru Miniart. Ultimele kituri sunt excelente. De asemenea, subiectele abordate sunt foarte interesante. Nu sunt chiar Dragon, dar sunt bune. Pretul este si el excelent. Octav, poate ar trebui sa incerci sa degresezi plasticul inainte vopsirii. Eu asa fac, nu folosesc grund, si nu s-a intamplat niciodata ( in 11 ani) sa nu prinda vopseaua.

P.S. - cine dr..cu a mai vazut pantaloni albastrii la germani? Tanchistul ala cere cu disperare sa fie impuscat pt. ca nu mai suporta sa vada asa ceva. :drinks:

#18 Userul este online   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 08 January 2009 - 11:30 PM

Vezi postareaMarder, la 8 Jan 2009, 22:31, a spus:

P.S. - cine dr..cu a mai vazut pantaloni albastrii la germani?

Poate i-a cotit izmenele unui husar prezent la intalnire? Cine l-a vopsit sa recunoasca. :drinks:

#19 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior

Postat 09 January 2009 - 10:09 AM

ha...nu dati vina pe saracul om ca indicatiile de vopsire spun sa-i picteze pantalonii in albastru...

#20 Userul este online   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 09 January 2009 - 11:00 AM

D-aia ma aberam eu mai sus despre documentare. Carti, reviste, internet, un film, alte machete ... Mai bine zici "asa mi-a parut mie ok la ochi" decat "asa zicea pe cutie", iar personaju arata ca tataie in pijama noua de craciun cu dunga rosie de maresal.

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 09 January 2009 - 11:00 AM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi