Forum Machete,Modelism,Hobby: Razboinic Celt - Pegaso - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Razboinic Celt - Pegaso

#1 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 22 December 2008 - 10:05 PM

Salutari Tuturor,

In primul rand, pentru ca suntem in preajma Craciunului si Anului Nou, vreau sa va urez tuturor Sarbatori Fericite si La Multi Ani!!!

Este prima mea prezenta pe acest excelent forum si vreau sa felicit pe toti membrii pentru calitatea materialului prezentat... o inspiratie!!!

Va propun spre analiza si critica "Razboinicul Celt", creat de Pegaso Models - excelent kit metalic - pe care l-am lucrat cu ceva timp in urma. Mediul pe care l-am folosit este ulei peste un strat de email.

Astept parerea voastra.

Cu stima,

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IM_A0022___Copy.JPG
  • Imagine atasata: IM_A0020___Copy.JPG

#2 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 22 December 2008 - 10:44 PM

First of all, welcome to Romania, canadian people.
Foarte finutz. Imi place efectul de pe zonele metalice (cum e facut?) si boxerii lu' nenea.

#3 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 22 December 2008 - 11:02 PM

Sarbatori fericite si pentru tine!

Si felicitari, o lucrare impresionanta. De ce ai folosit emailuri, ti se pare o varianta mai buna decat acrilice-uleiuri?

#4 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 22 December 2008 - 11:22 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 22 Dec 2008, 13:44, a spus:

First of all, welcome to Romania, canadian people.
Foarte finutz. Imi place efectul de pe zonele metalice (cum e facut?) si boxerii lu' nenea.

Glad to be Home, Man!!!

Efectul de pe zonele metalice este lucrat in email; primul strat este un Humbrol 32 (gri inchis) wash care da profunzime; celelalte straturi (3) sunt wash and drybrush in bronz si gold (Testors) care dau tonalitatea medie si highlights.

Aceasi tehnica am folosit-o si pt. virful de lance dar in tonalitatea culorii otelului. Perioada din care vine nenea este o perioada in care armele din bronz coexista cu armele din otel.

Boxerii lu' nenea sunt lucrati in ulei pe un strat de email. Folosesc tehnica asta pt. ca da un avantaj mare atunci cand lucrez zonele de tranzitie intre tonuri. Uleiul are acest avantaj de a da un grad inalt de nuantare a culorii de baza.

Vezi postareaDegrelle, la 22 Dec 2008, 14:02, a spus:

Sarbatori fericite si pentru tine!

Si felicitari, o lucrare impresionanta. De ce ai folosit emailuri, ti se pare o varianta mai buna decat acrilice-uleiuri?

Multumesc f. mult.
In general folosesc email pt. stratul suport. Peste acest strat aplic vopseaua de ulei.
Dar in unele cazuri, cum sunt armura, armele, in general partile metalice, folosesc numai email pt. ca imi da o anumita libertate atunci cand fac blending. Emailul are acest avantaj de a putea fi lucrat in zonele de tranzitie intre culori si sunt "prietenoase" atunci cand este vorba de washuri.
Nu am nimic impotriva vopselelor acrilice si sunt convins ca se pot obtine acelesi efecte dar este vorba pur de o preferinta personala.

#5 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 23 December 2008 - 12:48 AM

Foarte frumos lucrat. Ma bucur ca mai avem un figurinist care pe deasupra mai lucreaza si cu emailuri ca si mine. Avem multe in comun dupa cum se constata... ;-)

#6 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 23 December 2008 - 01:05 AM

Vezi postareaOlafTheViking, la 22 Dec 2008, 15:48, a spus:

Foarte frumos lucrat. Ma bucur ca mai avem un figurinist care pe deasupra mai lucreaza si cu emailuri ca si mine. Avem multe in comun dupa cum se constata... ;-)

Multumesc.
Am o intrebare pt. tine.
Am vazut pe acest forum cateva figurine (vikingi) in 1/72 lucrate foarte frumos de tine. Ce tehnica folosesti cand ai de a face cu o scara asa mica.
Multumesc anticipat.

#7 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 23 December 2008 - 08:09 AM

Salut, in primul rand bine ai venit printre noi, in al doile rand sarbatori fericite si tie.
Ai facut o intrare foarte frumoasa in forum cu aceasta lucrare. Este o piesa splendida pe care o am si eu in stoc.
Partile metalice, mai ales coiful intradevar sint lucrate exceptional.
As avea o sugestie, daca imi permiti, in legatura cu pozelor. Incearca sa postezi unele mai mici, de exemplu dimensiuni de 640x480 pixeli sint ideale pentru figurinele de 54 mm. Asezi figurina in cadraj, faci poza la cea mai mare rezolutie si pe urma micsorezi la 640x480. Merge si 800x600.. Cand postezi pozele mari dimensiune figurinei in realitate nu se reflecta, si se vad niste detalii cu greseli care de fapt nu se observa cand te uiti cu ochiul liber la figurina.

Ma bucur tare mult ca a mai aparut inca un figurinist!
Astept sa vad si altele de la tine. ;-)

#8 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 24 December 2008 - 01:11 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 23 Dec 2008, 01:05, a spus:

Am vazut pe acest forum cateva figurine (vikingi) in 1/72 lucrate foarte frumos de tine. Ce tehnica folosesti cand ai de a face cu o scara asa mica.

Tehnica e simpla, picteaza o singura data si apoi corecteaza. Din acest motiv prefer emailurile. Daca as vopsi de 3 ori o curea, de 3 ori as da pe langa si ar trebui sa retusez. Partile metalice le vopsesc mereu in negru si apoi cu metal.

Mai multe detalii aici

#9 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 28 December 2008 - 07:33 PM

Vezi postareaalguhan, la 22 Dec 2008, 23:09, a spus:

Salut, in primul rand bine ai venit printre noi, in al doile rand sarbatori fericite si tie.
Ai facut o intrare foarte frumoasa in forum cu aceasta lucrare. Este o piesa splendida pe care o am si eu in stoc.
Partile metalice, mai ales coiful intradevar sint lucrate exceptional.
As avea o sugestie, daca imi permiti, in legatura cu pozelor. Incearca sa postezi unele mai mici, de exemplu dimensiuni de 640x480 pixeli sint ideale pentru figurinele de 54 mm. Asezi figurina in cadraj, faci poza la cea mai mare rezolutie si pe urma micsorezi la 640x480. Merge si 800x600.. Cand postezi pozele mari dimensiune figurinei in realitate nu se reflecta, si se vad niste detalii cu greseli care de fapt nu se observa cand te uiti cu ochiul liber la figurina.

Ma bucur tare mult ca a mai aparut inca un figurinist!
Astept sa vad si altele de la tine. :pardon:

Multumesc pt. vorbele bune si imi cer scuze pt. intarziere.

Ai dreptate cand vine vorba de dimensiunile fotografiilor. Este ca si cum ai avea figurina sub microscop. In mod normal cand privesti figurina cu ochiul liber subiectul vorbeste.

Am urmarit cu deosebit interes lucraile tale si vreau sa te felicit in mod special pt. dedicatia pt. detaliu, nuantarea culorii si nu in ultimul rand subiectele. Inteleg foarte bine de ce nu pictezi decat chituri in metal si rasina create de companii de top. Am experimentat si eu cu figurine din plastic si cateodata este extrem de frustant cand vine vorba de detalii si calitatea lor. Si eu prefer figurine din metal sau rasina care sunt medii care permit crearea de detalii exceptionale in 54 mm si nu numai.

Pe curand si sa auzim numai de bine.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi