Forum Machete,Modelism,Hobby: Modelism nr. 5-6 /2008 ( numar aniversar) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Modelism nr. 5-6 /2008 ( numar aniversar)

#1 Useril este offline   littletiger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 07-February 08

Postat 19 December 2008 - 09:39 AM

Cuprins:
Modelism 1983-2008;
Suntem veniti cu pluta?;
Ozereika 1944;
Remorcherul ULYANOV; ( schita)
O legenda : tunul krupp 8,8 cm flak 18,36 si 37;
Lancaster ( armoured car);
HMS Erebus;
Monitorul britanic Gorgon;
S.T.A.B. Craiova
Henschel Hs-126;
Cotul Donului;
Ingerii Mortii; ( prezentare diorama)
Submarinul german tip XXI;
Un distins aviator de la inceputurile aeronauticii romane : Mircea Zorileanu;
1968-2008 40 de ani de la inceputurile carting-ului in Romania;
Machete si carti disponibile la redactie si in magazin;
2 calendare 2009: 1 -un grup de aviatori la Tecuci in 1919;
2 - Typhoon si C-27 j Spartan;
Pretul revistei 9 ron

#2 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 19 December 2008 - 04:38 PM

de remarcat poza de la pagina 3, sub editorial. ea se gaseste aici : http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...=1638&st=80 si poarta numele: unde o fi Targovistea?.
este a doua oara cand in revista apar poze luate din topicul albumul meu fara sa fie mentionata sursa cartula.ro sau Stoica Horia. pana se va intampla a treia oara ma gandesc ce solutii sa iau, sau se dau.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_12_2008/post-83-1229697535.jpg

#3 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 19 December 2008 - 06:15 PM

Vezi postareahoria, la 19 Dec 2008, 16:38, a spus:

de remarcat poza de la pagina 3, sub editorial. ea se gaseste aici : http://www.cartula.ro/forum/index.php?show...=1638&st=80 si poarta numele: unde o fi Targovistea?.
este a doua oara cand in revista apar poze luate din topicul albumul meu fara sa fie mentionata sursa cartula.ro sau Stoica Horia. pana se va intampla a treia oara ma gandesc ce solutii sa iau, sau se dau.

S-a adeverit cam de mult, ca n-ai cu cine ma !! N-ai cu cine !!

Littletiger, zice ceva in revista despre de mult anuntata carte "Romanian Aeronautics in WW1" ?!

#4 Useril este offline   littletiger 

• Membru senior
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 07-February 08

Postat 19 December 2008 - 08:54 PM

Din pacate nu am vazut nimic despre cartea "Romanian Aeronautics in WW1" .

#5 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 22 December 2008 - 03:10 PM

Vezi postareahoria, la 19 Dec 2008, 16:38, a spus:

a treia oara ma gandesc ce solutii sa iau, sau se dau.

Solutia este marcarea pozelor. Macar de acum inainte.

#6 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 22 December 2008 - 04:34 PM

Intr-adevar, marcarea fotografiilor este solutia optima.

Insa, Horia...

Legal, cand cumparati o fotografie pe hartie, sau chiar si un negativ, nu cumparati si drepturile de uz exclusiv asupra imaginii in cauza, ci cumparati doar suportul pe care este imaginea. Asa ca nu prea exista argumentul "este fotografia mea", pentru ca in realitate nu este asa... Un exemplu ca sa fiu mai clar, daca eu de pe un negativ scot 100 de poze, si le vand, nici unul dintre cumparatori nu are drepturi exclusive asupra imaginii. Acestea imi revin in continuare mie, ca si autor al fotografiei.
In lipsa unui contract de cesiune a dreptului de utilizare exclusiva din partea autorului, toate aceste drepturi ii revin acestuia sau mostenitorilor acestuia.

#7 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 22 December 2008 - 06:13 PM

Vezi postareacartula, la 22 Dec 2008, 16:34, a spus:

Intr-adevar, marcarea fotografiilor este solutia optima.

Insa, Horia...

Legal, cand cumparati o fotografie pe hartie, sau chiar si un negativ, nu cumparati si drepturile de uz exclusiv asupra imaginii in cauza, ci cumparati doar suportul pe care este imaginea. Asa ca nu prea exista argumentul "este fotografia mea", pentru ca in realitate nu este asa... Un exemplu ca sa fiu mai clar, daca eu de pe un negativ scot 100 de poze, si le vand, nici unul dintre cumparatori nu are drepturi exclusive asupra imaginii. Acestea imi revin in continuare mie, ca si autor al fotografiei.
In lipsa unui contract de cesiune a dreptului de utilizare exclusiva din partea autorului, toate aceste drepturi ii revin acestuia sau mostenitorilor acestuia.

da Gabi ai dreptate, si eu am poze in dublu exemplar si chiar am vazut la alti in colectie poze pe care le am si eu. de aceea nici nu am spus ca ma simt furat sau ca pretind daune.pur si simplu am remarcat ca in revista pozele proprietate personala sunt notate foarte vizibil Cristian Craciunoiu insa cele luate de aici nu au nicio mentiune.nu stiu cum sa numesc chestia asta.deocamdata ma abtin.

PS: am si eu cateva zeci de poze din colectia revistei MODELISM-nepublicate,chiar ma gandeam sa incep sa fac un topic separat pe forum cu ele. sa vedem daca zice cineva ceva si daca are suportul original cu care sa pretinda ca are drepturi de autor.ma gandesc la varianta asta, sunt totusi aproape 100 d poze deosebit de interesante.vedem.

#8 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 22 December 2008 - 06:30 PM

Sigur, toti avem poze, mai multe sau mai putine, le scanam, le dam prietenilor, facem schimb, etc. E normal, e foarte bine.

Dar cand pozele servesc la a fi publicate in scop de a avea un castig, lucrurile primesc o cu totul alta conotatie. Sunt aproape convins 100% ca Horia si-ar fi dat acordul la publicarea acelor poze in Modelism, cu minima pretentie sa-i fie mentionat numele. Dar asta impunea o anumita etica ....
Iata politica unui relativ cunoscut site, ce se ocupa numai cu poze:
Using copies in a website, book, magazine etc.
Here is where we get a little more demanding. It is important to hear from you about your desire to use a copy of an image in a website, book, magazine or other form of publication so we can tell you the details about legally using it. The requirements differ from one image to another. In some cases we can give you the go-ahead to use the image, but in other cases our contributors want to have that right. And we want to tell you what credit and link to use with the image. When we find copies of our images that have not been approved or properly credited it seems to indicate to us that our efforts are not valued. Some of our contributors get a little more upset.

http://1000aircraftp...om/Copying.html

Am si eu aici ceva poze. Aviz amatorilor .... ;-)

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 22 December 2008 - 06:42 PM

Eu doar am atras atentia asupra unui aspect, poate stiut de tine, Horia, poate nu. Fara alte conotatii. Repet, solutia ideala este un watermark finut peste poza, cand le pui pe web.

Consider gestul de a lua o poza/document/articol/etc... si a te folosi de ea, fara sa deschizi gura sa intrebi macar din politete daca e posibil, lipsa de bun simt. Din pacate, bunul simt nu poate fi legiferat, si nici nu abunda prin zona asta a Europei...

#10 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 13 January 2009 - 11:56 AM

Si pt. ca suntem un forum serios, care se respecte, chiar daca criticam, ... (sau mai ales pt. ca criticam :pardon: ) va ofer pt. conformitate coperta MI 112-113.

Si pt. cine doreste, editorialul jubiliar.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: MI_112_113.jpg
  • Imagine atasata: MI_112_113_edit.jpg

#11 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 13 January 2009 - 01:39 PM

De remarcat si apropierea domnului Craciunoiu de acest forum intrucat in poza, alaturi de omul deosebit care este domnul Mironov, sunt doi dintre membri cartula.ro .

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi