Forum Machete,Modelism,Hobby: CU UN OCHI PRIN CUTII - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

CU UN OCHI PRIN CUTII Un fel de kit preview la Constitution si Victory

#1 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 17 December 2008 - 11:23 PM

Sa ma ierte Cartula daca nu am postat unde trebuie .....si am sa incep cu USS Constitution scara 1/96 de la Revell.
Nu intru in amanunte cu istoria navei ci am sa ma refer numai la kit, care este unul destul de bun, poate cel mai bun kit din plastic de corabii din cate am lucrat. Avantajul acestui kit este ca paramele, acele scarite sau cum se mai cheama ele... ;-) sunt gata facute, se poate vedea si in poza....e dintr-o ata care pe deasupra are un fel de cauciuc, plastc care se decupeaza si se pune pe catarge. Acest lucru scuteste constructorul de mult chin si injuraturi iar timpul de montaj se pote face in cateva ore, chiar si de un incepator in domeniu. Planul de asamblare a kitului e deasemenea foarte bum si clar, dar fara poze cum sunt la kiturile din lemn. Referitor la catarge, sunt facute din doua parti si cand sunt imbinate catargele sunt goale pe dinauntru ca si o teava, ceia ce ofera o rezistenta sporita si nu se indoaie atunci sau dupa ce se pun paramele, atele ....mie personal nu mi s-a indoit nici un catarg din cate corabii din plastic am facut, si am la activ ceva corabii.
pentru cei interesati pe acest forum am expus si modelul finalizat, in diferite ipoztaze, dar sa lasam pozele sa vorbeasca mai mult.
Scuze pentru calitatea pozelor ca nici sapuniera mea cu care fac poze nu e stralucita si nici eu nu ma pricep la poze, asa ca a iesit ce a iesit...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_003m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_006m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_007m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_008m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_009m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_010m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_011m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_013m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_014m.jpg

Aceasta postare a fost editata de corsar: 17 December 2008 - 11:24 PM

#2 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 18 December 2008 - 12:00 AM

H.M.S. VICTORY scara 1/100 dela Heller......nu faceti asa :whistle: cand auziti de Heller.. ;-) acest kit este de o calitate exceptionala, nu are bavuri planurile sunt detaliate modelul e unul plin de istorie, iar dupa spusele unora ar fi cel mai complex kit de corabii din plastic la ora actuala, contine 2100 si cateva piese. Numai un tun e facut din 7 piese (2 teava +3 afetul +2 rotile cu osii) , pacat ca velele nu sunt dintr-un material textil...cand o sa fac acest model pun vela textila....
pozele o sa va spuna mult mai mult decat decat proasta inspiratie pe care o am acum.... ;-) :-P

P.S. Fratilor care mai faceti corabii, sau ceva naval, expuneti si voi ceva lucrari.....uitati la cei cu zburatoarele si blindatele cate lucrari sunt acolo expuse, haideti ca si navalisti sa mai expuna ceva sa ne mai clatim si noi ochii cu niste lucrari...macar 20-25 % din volumul lor de lucrari sa expunem si noi

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_015m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_016m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_017m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_018m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_019m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_020m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_021m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_022m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_023m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_024m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_025m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_026m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_027m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_029m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_030m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_031m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_032m.jpg
  • Imagine atasata: Picture_033m.jpg

#3 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 18 December 2008 - 01:09 PM

bine zici...referitor la indemnurile "fratilor" modelisti...chiar ieri am fost la un prieten care a terminat de curand macheta USS Constitution, de la revel si arata exceptional...l-am tot batut si eu la cap sa faca velatura din material textil...dar pana la urma a ramas corabia cu velatura stransa ;-) ...

Ma gandeam si eu sa ma apuc de aceasta corabie, dar pretul ei ma face inca sa ma indrept spre altele.

O sa vorbesc cu el sa-i facem niste poze la corabie si la restul navelor, ca tot apartamentul e plin de nave si submarine.

PS...in curand voi incepe si eu constructia crucisatorului Varyag...si vin si cu poze, numai sa termin de vopsit Emden-ul

#4 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 24 January 2010 - 11:14 PM

Revin la acest topic ca sa mai prezint interiorul unui kit din lemn, de data asta
SEA LADY...kit vandut de GRAUPNER, dar produs de MANTUA care la randul ei comercializeaza acelasi chit dar sub alta denumire....click
marimea navei este de 520 mm, kitul contine cam tot, atat accesorii necesari cat si elementele din lemn. De remarcat ca baghetele sunt dintr-un lemn exotic....

cutia kit-ului
Imagine atasata: IMG_5487_m.jpg

doua coli placaj in 5, respectiv 3 straturi graose de 5 respectiv 2 mm
Imagine atasata: IMG_5466_m.jpg
Imagine atasata: IMG_5469_m.jpg

baghetele
Imagine atasata: IMG_5481_m.jpg

si pentru a se observa mai bine esenta din care sunt facute
Imagine atasata: IMG_5484_m.jpg
Imagine atasata: IMG_5485_m.jpg
Imagine atasata: IMG_5486_m.jpg

scripetii si ornamentele vin sigilate intr-o tipla
Imagine atasata: IMG_5480_m.jpg

ce contin pachetelele din tipla....
Imagine atasata: IMG_5471_m.jpg
Imagine atasata: IMG_5472_m.jpg
Imagine atasata: IMG_5473_m.jpg
Imagine atasata: IMG_5474_m.jpg
Imagine atasata: IMG_5475_m.jpg
Imagine atasata: IMG_5476_m.jpg
Imagine atasata: IMG_5477_m.jpg

in kit gasim si ata de daua dimensini
Imagine atasata: IMG_5478_m.jpg

si mai gasim niste cuie si un pliculet cu un praf, care se pune in apa si se obtine un baitz...
noanta baitz-ul e data de canditatea de praf pusa in apa
Imagine atasata: IMG_5479_m.jpg

kit care in Romania costa aproape 100 euro
din acest model de kit am facut nava din topicul VIN PIRATII....

#5 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 01 March 2010 - 02:05 AM

Un al kit frumos este de la ZVEZDA scara 1/72 "ENGLISH MEDIEVAL SHIP" THOMAS

lungimea navei este de 42 cm, iar in pozele de mai jos componenta kit-ului

Imagine atasata: IMG_5757_m.jpg Imagine atasata: IMG_5761_m.jpg Imagine atasata: IMG_5762_m.jpg

Imagine atasata: IMG_5763_m.jpg Imagine atasata: IMG_5764_m.jpg

de remarcat in ultima poza ca, panza e data in doua variante...in mars si ridicata

un alt kit din plastic si tot ZVEZDA este French frigate ACHERON dar este la scara 1/ 200 iar modelul are o lunigime de 44 cm

tot ce pot spune ce ZVEZDA cel putin in domeniu naval, nu se dezminte.... :rolleyes:

Imagine atasata: IMG_5765_m.jpg Imagine atasata: IMG_5766_m.jpg

Imagine atasata: IMG_5767_m.jpg Imagine atasata: IMG_5768_m.jpg

Aceasta postare a fost editata de corsar: 01 March 2010 - 01:57 AM

#6 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 01 March 2010 - 03:43 PM

Am pus si eu ochii pe Thomas dar deja am San Gabriel si Flota lui Columb in santierul naval. :rolleyes:
Am luat ieri de la Pavel una dintre noile machete de la Zvezda: BMW R12 iar detalii sunt atat de bine realizate incat se vad unghiile figurinelor. Presupun ca si aceste doua corabii sunt foarte bine detaliate.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi