Forum Machete,Modelism,Hobby: Operatiunea Walkiria - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Operatiunea Walkiria Supliment Saptamana Financiara 15.XII.2008

#1 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 15 December 2008 - 12:20 PM

Imagine atasata: dsarr_003.jpg

283 pagini, format A2; numeroase fotografii alb-negru de calitate.
Categoric este cea mai detaliata si accesibila carte ce discuta subiectul (din cele traduse la noi), bunaoara cu ajutorul ei m-am edificat asupra unui aspect restant.
Ce degete avea lipsa Stauffenberg (la mana stanga, ca la mana dreapta este usor) ? :
Raspuns Degetul mic si inelarul
Pentru ACEST PROIECT am citit si navigat destul de mult dar nu am capatat raspuns la intrebare, doar astazi m-am edificat.
Evident prin deductie si eu am eliminat degetul mic si inelarul (daca lipseste deget opozabil este nasol de carat geanta, aratatorul...este sabotaj antiReichIII, mijlociul ...te lipseste de semnul universal) dar satisfactia este mare cand ai ceva materiale de referinta.
Recomand achizitionarea, "Tom Cruise" n-are cum sa fie mai bun decat o :dribble: .

#2 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 15 December 2008 - 12:24 PM

Deci pana la urma in vigneta ai nimerit sau te apuci de modificari? :dribble:

#3 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 15 December 2008 - 12:31 PM

Vezi postareaalexie, la 15 Dec 2008, 12:20, a spus:

Atasament dsarr_003.jpg

283 pagini, format A2; numeroase fotografii alb-negru de calitate.
Categoric este cea mai detaliata si accesibila carte ce discuta subiectul (din cele traduse la noi), bunaoara cu ajutorul ei m-am edificat asupra unui aspect restant.
....
[

Format A2 ?! :dribble: Are you sure ?!

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 15 December 2008 - 12:33 PM

#4 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 15 December 2008 - 12:46 PM

Vezi postareaBlue-Max, la 15 Dec 2008, 12:31, a spus:

Format A2 ?! :dribble: Are you sure ?!

Conform catalogarii de biblioteca, DA! (aII, a2, AII, A2 :friends: sau 2 ?)

Aceasta postare a fost editata de alexie: 15 December 2008 - 12:50 PM

#5 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 15 December 2008 - 03:25 PM

Vezi postareaalexie, la 15 Dec 2008, 12:46, a spus:

Conform catalogarii de biblioteca, DA! (aII, a2, AII, A2 :dribble: sau 2 ?)

Pt. mine ca inginer A2 inseamna 2xA3, sau 4xA4 :friends: adicalea in milimetri 420mm x 594mm.
Si tara asta are muuult mai multi ingineri decat bibliotecari.
Nu te juca cu notiunile :unknw: ...

#6 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 15 December 2008 - 05:09 PM

De autor n-am auzit, desi lucrez in bransa...Ceva referinte despre el in carte?

#7 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 15 December 2008 - 07:23 PM

Vezi postareaDegrelle, la 15 Dec 2008, 17:09, a spus:

De autor n-am auzit, desi lucrez in bransa...Ceva referinte despre el in carte?

Revista Saptamana Financiara si editura Litera va ofera, luni 15 decembrie, un nou best-seller international:
Operatiunea Walkiria. Cronica celebrului atentat de la 20 iulie 1944 care viza eliminarea lui Hitler si neutralizarea trupelor SS.
" Nu putini au fost cei care au incercat sa puna capat nazismului atentand la viata lui Hitler. Norocul s-a dovedit a fi insa, de fiecare data, de partea dictatorului. Orice tentativa parea de la bun inceput sortita esecului. Totusi, in Germania anului 1944, membrii unui comitet de rezistenta impotriva nazismului s-au aflat mai aproape decat oricine altcineva de a schimba istoria omenirii. Conspiratia lor de proportii epocale avea drept scop nu doar eliminarea lui Hitler, ci si neutralizarea trupelor SS si instaurarea unui guvern provizoriu care sa puna capat razboiului. Omul care avea sa duca la indeplinire misiunea: colonelul Claus Schenk von Stauffenberg.
In Operatiunea Walkiria, Jesus Hernandez ne dezvaluie detaliile, personalitatile si motivatiile surprinzatoare din spatele atentatului din 20 iulie 1944, moment crucial care ar fi putut schimba dramatic atat istoria celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cat si pe cea a Europei si a lumii intregi."
Istoric si jurnalist cunoscut, licentiat in Istorie Contemporana si Stiintele Informatiei, Jesus Hernandez a devenit foarte rapid autorul spaniol cu cele mai vandute carti pe tema celui de-Al Doilea Razboi Mondial. De-a lungul timpului, a publicat un numar impresionant de lucrari pe acest subiect, dintre care amintim: Scurta istorie a celui de-Al Doilea Razboi Mondial (Breve historia de la Segunda Guerra Mundial) si Enigme si mistere ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial (Enigmas y misterios de la Segunda Guerra Mundial).

#8 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 16 December 2008 - 05:15 PM

Am cumparat si eu cartea. E excelenta, n-am lasat-o din mana. Bine documentata, scrisa cu talent literar sifara potopul de note cu tenta academica cu care sunt obisnuiti sa scrie autorii romani, fara sa inteleaga ca popularizarea istoriei are nevoie de un limbaj adaptat.

#9 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 16 December 2008 - 05:55 PM

am vazut ca a aparut si un film ce se lanseaza pe 25dec cu tom cruise in rolul lui Stauffenberg ;-)

#10 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 17 December 2008 - 09:49 AM

Vezi postareavirusu, la 16 Dec 2008, 17:55, a spus:

am vazut ca a aparut si un film ce se lanseaza pe 25dec cu tom cruise in rolul lui Stauffenberg ;-)

Acu m-am prins ce vroia sa zica alexie: "Recomand achizitionarea, "Tom Cruise" n-are cum sa fie mai bun decat o :whistle:." Hermeneutic mai esti, alexie. ;-)

#11 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 11 March 2009 - 09:54 PM

Vezi postareaBlue-Max, la 15 Dec 2008, 15:25, a spus:

Pt. mine ca inginer A2 inseamna 2xA3, sau 4xA4 :pardon: adicalea in milimetri 420mm x 594mm.
Si tara asta are muuult mai multi ingineri decat bibliotecari.
Nu te juca cu notiunile :hi: ...

Da nu era neaparata nevoie sa spui ca esti inginer,despre formate se invata in clasa 9 la desen tehnic si la scolile profesionale sau chiar complementare de doi ani daca se mai fac, dupa clasa 8.Si sa nu crezi ca e neaparat o regula ca un inginer sa fie mai cultivat ca un bibliotecar.

#12 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 11 March 2009 - 11:11 PM

Vezi postareahartman-ace, la 11 Mar 2009, 21:54, a spus:

Da nu era neaparata nevoie sa spui ca esti inginer,despre formate se invata in clasa 9 la desen tehnic si la scolile profesionale sau chiar complementare de doi ani daca se mai fac, dupa clasa 8.Si sa nu crezi ca e neaparat o regula ca un inginer sa fie mai cultivat ca un bibliotecar.

Inginerii creeaza si citesc desenele tehnice (in general) si de aceea sunt familiarizati cu dimensiunile lor codificate. NU bibliotecarii. Asta e tot ce am vrut sa spun.
Relatia cu alexie e foarte amicala, nu inteleg care e problema ta ?! Esti cumva bibliotecar ?!

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 11 March 2009 - 11:12 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi