Forum Machete,Modelism,Hobby: Horten IX - Revell 1/72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Horten IX - Revell 1/72

#1 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 14 December 2008 - 02:44 PM

Am incercat reprezentarea prototipului V3. Pt aceasta am eliminat tunurile cu care era dotata macheta (Revell vrea sa ilustreze o ipotetica varianta operationala). Am eliminat de asemenea trapa jambei din bot (conform planurilor nu trebuia sa fie ca la V2). Camuflajul este din 3 culori, RLM 82, 83 si 76. Vopselele folosite au fost Mr Color. Schema de camuflaj este ipotetica, acest prototip nefiind terminat inainte de sfarsitul razboiului. Decalurile s-au asezat f bine folosind solutiile Agama - ca si inmatriculare am preferat sa folosesc doar insemnele nationale (mai putin svasticile).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: horten1.jpg
  • Imagine atasata: horten_2.jpg
  • Imagine atasata: horten3.jpg
  • Imagine atasata: horten_4.jpg
  • Imagine atasata: horten5.jpg

Aceasta postare a fost editata de paul: 14 December 2008 - 02:45 PM

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 December 2008 - 01:30 PM

Foarte frumos lucrata macheta.
Din cite stiu eu a zburat varianta V2, cu motor Jumo004B, dar din pacate pilotul a pierdut controlul asupra avionului si acesta s-a prabusit.
As sugera ca partea pe care a "scurge" jetul de la motor sa o revopsesti metalic. Nu cred ca vreo vopsea ar fi rezistat la temperaturi asa de mari!

#3 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 15 December 2008 - 02:02 PM

Multumesc Z-mare. Intr-adevar acea portiune era metalica (printre putinele zone metalice ale acestui avion, construit in mare parte din lemn). Am spus sa nu stric linia camuflajului, dar mai e timp sa ma razgandesc. V3 a fost incarcat de americani in stadiul de executie la care era la sf razboiului, in prezent zace din cate stiu in asteptarea restaurarii. Este un avion senzational pe care l-am descoperit spre rusinea mea abia acum vreo 3-4 ani.

#4 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 15 December 2008 - 02:28 PM

Vezi postareapaul, la 15 Dec 2008, 14:02, a spus:

Multumesc Z-mare. Intr-adevar acea portiune era metalica (printre putinele zone metalice ale acestui avion, construit in mare parte din lemn). Am spus sa nu stric linia camuflajului, dar mai e timp sa ma razgandesc. V3 a fost incarcat de americani in stadiul de executie la care era la sf razboiului, in prezent zace din cate stiu in asteptarea restaurarii. Este un avion senzational pe care l-am descoperit spre rusinea mea abia acum vreo 3-4 ani.

Vezi ca exista poze destul de bune cu aparatul in depozitul muzeului din Washington, nu stiu daca le-ai vazut sau nu.

#5 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 15 December 2008 - 03:00 PM

Le stiu, sunt multe fotografii si alb-negru ale aparatului de la momentul descoperirii de americani. Sunt curios cum o sa arate aparatul dupa restaurare - in fotografii pare destul de deteriorat, mai ales partile din lemn. Nu stiu daca pot fi folosite aceste fotografii ca referinta pt vopsire si inmatriculare - svasticile se presupune ca au fost adaugate de americani.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi