YAK-18 - ajutor
Postat 24 December 2008 - 11:10 AM
Citeaza
Am reusit sa termin, intr-un timp relativ scurt si aceasta macheta, YAK-18 1/72 Amodel.
Am lucrat putin la interior adauganduse cate ceva dar cel mai mult am lucrat la botul avionului unde sau dat gauri strapunse in fata si in spate, am adaugat pistoanele motorului si tevile de esapament. Sper sa va placa. Multumesc celor care au postat poze si informatii despre acest avion. Mai multe poze AICI
Postat 24 December 2008 - 03:32 PM
Citeaza
e supeeeeerb!
Multumesc.
Citeaza
Uita-te pe poza cu 72 de pe pagina precedenta, varful derivei e vopsit in alta culoare decat verde - se vede si la Yak-ul din spate.
Comparand cu culorile de pe stea, cel mai apropiat cred ca ar fi galben.
Sincer nu prea sunt convins ca ar fi culoare diferita acolo. Sunt de parere ca este o reflexie a lumini (nu stiu daca zic bine), acea parte de sus a derivei este mai dreapta decat restul derivei iar faptul ca acolo este o "coasta impanzita iti da o impresie demarcatie dreapta, si in alte poze cu Yak-uri 18 verzi se vede putin diferit acel varf de deriva, si in pozele color cu Yak-18 de pe la vechiul muzeu al aviatiei acel varf de deriva pare de o a alta nuanta. Daca vor apare poze care sa confirme vopsirea acelui varf de deriva se va rezolva usor si la macheta.
Aceasta postare a fost editata de Mgc151184: 24 December 2008 - 03:34 PM
Postat 24 December 2008 - 03:35 PM
zapacitu, la 24 Dec 2008, 15:16, a spus:
Uita-te pe poza cu 72 de pe pagina precedenta, varful derivei e vopsit in alta culoare decat verde - se vede si la Yak-ul din spate.
Comparand cu culorile de pe stea, cel mai apropiat cred ca ar fi galben.
se vede ceva, dar nu e vopsita deriva cu nimic. cred ca e ceva umbra sau batea soarele. l-am intrebat pe taica-miu, care a invatat sa zboare pe acest avion, si i-am aratat si poza; zice ca nu erau vopsite varfurile derivelor, erau verzi ca si restul avionului.
altceva nu vad la macheta : antena filara
Aceasta postare a fost editata de Mikoian_Gurievici: 24 December 2008 - 03:37 PM
Postat 26 December 2008 - 09:30 PM
Postat 27 December 2008 - 08:46 AM
Postat 27 December 2008 - 12:10 PM
Citind ceea ce tot dezbateti voi aici, am decis sa pun 2 imagini (ar fi mai multe dar fara relevanta -raportat la subiectul "dunga"), al unui Yak 18 aflat in custodia unui muzeu din Seoul, Korea, poate va ajuta .
Despre asta e vorba:
Sper sa va fie de ajutor.
Spor la toata lumea
Adi
Postat 28 December 2008 - 11:17 AM
Mai este o problema de perspectiva care pe vremea cand eu si prietenii mei faceam machete era subiect de lungi discutii.
Daca te uiti atent la fotografiile postate de mine vei observa ca vopseaua nu este mata, are luciu.
De altfel daca ne gandim ca maceta este varianta micsorata a avionului real si granulatia vopselei se micsoreaza de acelasi numar de ori devenind mai licioasa.
O macheta redusa la scara nu poate avea acelasi grad de matuire ca la avionul original.
In consecinta daca accepti un sfat de la un vechi machetist, da-i un lac semimat sa arate macar ca in fotografie.
Parerea mea arbitrara.
Postat 29 December 2008 - 02:09 PM
Multumesc mult pentru sfaturi.
http://mgc151184.goo...com/yak-18nr.72