Forum Machete,Modelism,Hobby: Parada 2008 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Parada 2008 1 Decembrie 2008

#21 Useril este offline   aviatie 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 13-August 06

Postat 13 December 2008 - 09:48 PM

Eu spun ca ar fi bine sa mai dai tu un rind pentru ca merita tipul,poate este si un mod de refulare cind povesteste.Nu toti suntem de otel.Si apoi o face pentru noi toti departe de familie si cei apropiati.Jos palaria in fata lor. :dribble:

#22 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 13 December 2008 - 09:56 PM

Citeaza

Deci,in Afganistan,ar fi mai nimerite niste masini Dingo 1 sau 2,International MaxxPro,CASSPIR,SPM-3,etc

Armura masinutelor respective nici nu se compara cu armura unui TAB77 sau Piranha.
Langa asta a explodat o bomba foarte slaba care ar fi avariat mult mai putin un vehicul din clasa LAV.
Din cate am vazut, toate armatele care au intalniri cu IED-uri(click) incearca din rasputeri sa se protejeze cat mai mult.Fie cu echipamente de bruiaj electronic, fie cu placi groase de otel ce intaresc partea inferioara a vehiculelor.

Si eu merg pe ideea lui dany.Daca as vedea ce au patit altii, as pune pe podea orice.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: International_Maxxpro_US_Army_wheeled_armoured_vehicle_26May2008_news_001.jpg

Aceasta postare a fost editata de tgr: 13 December 2008 - 10:12 PM

#23 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 13 December 2008 - 10:04 PM

Discutia poate continua inca,desi tindem sa trecem pe langa topic.
Din punctul de vedere al factorului psihologic Dani are dreptate:iluzia unei protectii suplimentare este cea care-ti mai atenueaza teama,mai potoleste "fluturii aia ce-ti zboara prin stomac";asa cum am spus este numai o iluzie.

Dragos 1955 - daca ne referim la minele anticar,hai sa le spunem clasice,ar putea fi o solutie mijlocul tehnic de transport pe care-l propui tu,MRAP.Eu am vorbit despre metode de lupta neconventionale,din cele care se folosesc in Orientul Mijlociu sau Afganistan.Dispozitivele alea sunt bricolaje(francezii asa le si numesc)care intrec in forta distructiva capacitatile minelor antitanc obisnuite;le intrec cu mult si sunt dispozitive specifice "cunoscatorilor" in domeniu-asta ca sa nu le spun mercenari.
Aici pe forum,cu siguranta sunt oameni care pot confirma ca o sina de cale ferata poate fi retezata cu numai 75 g de TNT;si vorbim despre alt otel,mult mai rezistent si mai masiv decat o podea de TAB(indiferent ce model).Exista insa un truc,pe care daca nu-l cunosti/aplici,TNT-ul ala nu da nici un rezultat,chiar de-ar fi sa dublezi cantitatea folosita(asta este numai un exemplu marunt despre ce se poate si ce nu se poate "face").

P.S.-@Aviatie e bine ca porti respect veteranilor(desi tara noastra are aceasta categorie de abia 10 sau 15 ani);sentimentul este mult inradacinat in constiinta societatii civile din SUA,UK sau Franta(sa zicem);un lucru insa nu ma lasa sa fiu chiar de acord cu ce spui tu:
-ei nu o fac atat de mult pentru tara,natiune,stat,etc(daca vine unu si iti spune asta considera-l din start ori beat ori nebun,ori un nebun beat);ceea ce te indeamna sa participi sunt banii,speranta ca apuci sa scapi si "te-ai scos"cat de cat.Daca n-ar fi banii,nimeni nu s-ar duce,te asigur;razboaiele s-ar termina din lipsa de "voluntari".
Si NIMENI nu este din otel;daca"nebunul"ala beat mai si sustine ca nu se teme,ca n-are frica,i-ai sticla din fata si da-l afara.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 13 December 2008 - 10:17 PM

#24 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 13 December 2008 - 10:16 PM

Mie mi-a placut "tuaregu" bravo...sintem din nou penibili...in 2009 o sa fie si q7 ?

Aceasta postare a fost editata de orogos: 13 December 2008 - 10:16 PM

#25 Useril este offline   seemann 

• Membru senior
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 13 December 2008 - 10:24 PM

pot sa adaug si eu in cunostinta de cauza (mai mult sau mai putin) ceva vis-a-vis de razboaiele astea care sunt purtate aiurea (gen terosisti ambuscade s.a.m.d.) degeaba facem noi teoria chibritului aprins sub apa. cum am vazut mai devreme cineva spune de 2 obuze de 150 mm puse intr-o capcana fie vb intre noi nici un tanc mediu nu rezista si il da cu cracii in sus si mai ales atunci cand un camion este incarcat cu azotat de amoniu si mai stiu eu ce, cum dealtfel se mai intampla!
eu si e o parere personala as fi preferat tabul nostru modificat si modernizat ar fi fost mult mai bun decat sa luam pirana 3 sau 30 .
iar despre parada fiind prezent acolo am fost profund impresionat de culorile adoptate de baietii de la baza de reparatii a M.Ap. unde presupun ca au fost vopsite inainte de parada. sunt multumit ca toate au fost vopsite in aprox acelasi fel, culorile aducand mai mult sau mai putin cu varianta standardizata NATO sau cel puitn cu ce au zee germans.

#26 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 13 December 2008 - 10:56 PM

Vezi postareatgr, la 13 Dec 2008, 22:56, a spus:

Armura masinutelor respective nici nu se compara cu armura unui TAB77 sau Piranha.
Langa asta a explodat o bomba foarte slaba care ar fi avariat mult mai putin un vehicul din clasa LAV.
Din cate am vazut, toate armatele care au intalniri cu IED-uri(click) incearca din rasputeri sa se protejeze cat mai mult.Fie cu echipamente de bruiaj electronic, fie cu placi groase de otel ce intaresc partea inferioara a vehiculelor.

Si eu merg pe ideea lui dany.Daca as vedea ce au patit altii, as pune pe podea orice.

Intr-adevar, nivelul de protectie la vehiculele MRAP este mult mai ridicat, insa acestea sunt masini prea specializate si costisitoare, care sunt mult mai putin utile in cazul unui conflict conventional decat transportoarele blindate 'clasice'. Ma indoiesc ca armata romana o sa achizitioneze ceva asemanator, cand are atata echipament invechit de inlocuit si cand toata lumea spera sa se plece din Irak si Afganistan cat mai curand posibil.

#27 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Postari: 344
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 14 December 2008 - 11:27 AM

Ce unitate are īn dotare aceste Piranha? Īntreb fiindcă astă-vară am văzut pe centura Tīrgoviştei o coloană de 6 trailere care transportau nişte transportoare d-astea. Nu ştiu dacă are vreo relevanţă, dar toate camioanele erau īnmatriculate īn Prahova. La vremea aia detaliul ăsta m-a făcut să cred că veneau de la Mizil.

#28 Useril este offline   mardale 

• Membru deplin
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 14-April 08

Postat 20 December 2008 - 03:41 PM

http://en.wikipedia...._Hit_By_IED.jpg
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de mardale: 20 December 2008 - 03:41 PM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1