Forum Machete,Modelism,Hobby: Incepator cer un sfat - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Incepator cer un sfat

#1 Useril este offline   radugavanescu 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 09-December 08
  • Interests:Airsoft, modelism, si multe altele

Postat 09 December 2008 - 06:06 PM

Salutare la toata lumea.

Sunt incepator si as dori sa imi recomandati o firma care face modele de veliere cu vele de panza.

LE Ador sa mesteresc in lemn.

Inainte de a fi criticat incepator nu inseamna chiar "duda" ( http://picasaweb.goo...vanescu/Planes# ) - aici m-a imbolnavit Blue-Max care e coleg cu frate-meu de servici :)

Rabdare si placerea de a "bibili" am. E visul meu sa fac un model de clipper dar vreau sa aiba velatura de panza. si dimensiuni generoase ( chiar pana la 1 m)

Multumesc anticipat.

Aceasta postare a fost editata de radugavanescu: 09 December 2008 - 06:13 PM

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 09 December 2008 - 11:53 PM

Radule,bine ai venit si bravo tie ,ma refer la pasiunea,chiar patima as spune,cu care incepi.
Daca vrei velier din lemn,trebuie sa stii ca te costa.Daca-l vrei si cu panze,atunci te costa si mai mult;dar daca-l vrei generos(termenul asta imi aminteste de Nicoleta Luciu,nu stiu de ce :dribble: )-atunci sa te gandesti cam la 600-700 de Euro.
Si ca sa nu fie vorbarie goala,eu iti recomand(propun,sugerez etc.)modelele de la Mantua Models/Panart.
Nu le prea gasesti in tara dar le vei gasi cu siguranta pe moduni.de(ia legatura ca DanusMaximus@)in sectiunea "kituri din lemn-ships"cu denumirea producatorului,schimbata;acolo se cheama "Krick" dar sunt acelasi lucru.
Si ca sa-ti formezi o opinie despre ce si mai ales cum ar arata asa ceva,iata exemple:

San Felipe 1690,scara 1/75 kit Mantua Model/Panart-lemn de tei,balsa,nuc(2 esente),ornamente si detalii din alama si/sau cupru,pret estimat model neasamblat cca 600 euro,lungimea modelului asamblat-960 mm,timp de lucru-in jurul a opt-noua luni:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: gDSC00494.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 09 December 2008 - 11:56 PM

#3 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 10 December 2008 - 12:05 AM

Si ca sa-ti linistesc putin avintul,iata alt exemplu:

"Sovereign of the Seas"- acelasi producator,scara 1/78,lungime model cca.1100 mm,lemn de balsa,tei,nuc,trandafir si piper,cca 2,5 kg ornamente din alama,tunuri turnate din cupru/alama,pret estimat 750 euro pentru model neasamblat,pret la gata 5000 euro(s-a vandut,negociat,cu ceva timp in urma in Germania),timp de lucru aprox.un an.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: gDSC00464.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 10 December 2008 - 12:09 AM

#4 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 10 December 2008 - 12:07 AM

...alta imagine concludenta:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: gDSC00466.jpg

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 10 December 2008 - 12:12 AM

Daca vrei modele de clippere,gasesti,acelasi producator,preturi ceva mai mici(260-350 euro);
-tine minte:cauta pe moduni.de si urmareste modelel produse de "Krick"-sunt de fapt Mantua Models,made in Italy.

#6 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 10 December 2008 - 05:28 PM

Imi inchipui ca trebuie sa ai ceva experienta pentru un asemenea model...corabia asta imi provoaca insomnii, dar n=as indrazni sa o cumpar fara sa stiu bine ce trebuie sa fac.

#7 Useril este offline   radugavanescu 

• Nou venit

Postat 10 December 2008 - 07:32 PM

M-am exprimat eu gresit cu lemnul. Ador sa sculptez in lemn dar primul model l-as vrea de plastic dar cu vele de panza.

Ma gandeam la asta : USS Constitution dar nu stiu daca are vele de panza. Nava e splendida  din punctul meu de vedere.....

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 10 December 2008 - 07:43 PM

Pe rand:
-Radule,exista asa ceva,incearca gama "Heller"-o gasesti tot pe moduni,de sau la noi in tara pe la toate mall-urile ori chiar benzinarii(inca!) poti incerca "Soleil Royal"sau "Le Superbe"sau"Le Gladiateur"sau "Belle Poule"sau...
-in aceasta ordine de idei cauta postarea lui AdiP@,aici in sectiunea Marina si o sa-l vezi pe "Le Gladiateur" kit din plastic cu panze(care nu-s chiar panze ci un fel de plastic foarte subtire,dar imita bine).Panzele poti sa le croiesti tu insuti,din...panza subtire(AdiP@ asa a facut!).Dar daca vei vrea un velier adevarat,atunci cele din lemn constituie raspunsul.

Degrelle@ nu e chiar asa de greu pe cat pare:grija mare la imbinari,rabdare(cat de multa poti tu sa-ti inchipui,dupa care o inmultesti cu trei!) si masoara de trei ori si taie odata.Sunt sigur ca vei reusi,chiar de vei dori sa intrebi,foloseste forumul asta;eu unul voi fi bucuros sa-ti raspund de fiecare data.

#9 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 10 December 2008 - 08:54 PM

vin si eu cu o precizare, si anume, tot ce este plastic are vele din plastic, dar asta nu inseamna ca se pot pune vela textila
la Constitution pot sa-ti fac poze cum e kitul in interior si ce contine, iar daca vrei o corabie din lemn si ieftina si destul de frumoasa arunca o privire aici , eu o am in lucru....si e destul de bun kitul, contine lemn de diferite esente tunuri din bronz si altele.... si panza textila gata imprimata cu cusaturile care sunt pe panza. tu numai le decupezi si le montezi unde trebuie

#10 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior

Postat 11 December 2008 - 12:27 AM

Longinus multumesc mult...cand o sa consider ca sunt in stare, poti fi sigur ca o sa apelez :dribble: Daca tot suntem la capitolul asta, cam ce materiale (in afara de chitul propriu-zis) mai sunt necesare?

#11 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 11 December 2008 - 04:05 PM

Vezi postareaDegrelle, la 11 Dec 2008, 00:27, a spus:

Longinus multumesc mult...cand o sa consider ca sunt in stare, poti fi sigur ca o sa apelez :dribble: Daca tot suntem la capitolul asta, cam ce materiale (in afara de chitul propriu-zis) mai sunt necesare?

Inteleg ca vorbim despre corabii din lemn?daca da atunci pe langa chit mai ai nevoie de smirghel fin si foarte fin,eventual bait pentru diferite nuante(de pilda nuc sau abanos )insa lemnul si furnirul din cutie este chiar din esente nobile,deci ar fi suficienta o lacuire in doua randuri.Aici se poate mult discuta despre lac(eu am folosit numai nitrolac)piesele mici si foarte mici,spatiile stramte etc.exclud(in opinia mea)aplicarea lacului cu aerograf;tot mai buna imi pare o pensula cu fir natural.Lacul asta poate fi lucios(desi da un aspect de"bibelou"-neplacut as spune eu)sau semimat(in pozele pe care le-am postat s-a folosit din aceasta categorie);
Trebuie sa stii ca lacul va intra in lemn rapid,in primul strat,efectul fiind desavirsit de abia la a doua mana.
Baitul cu care poti schimba usor culoarea lemnului,este o solutie apoasa,deci se aplica usor si fara a"scalda"modelul-ai in mana un model din lemn,care sub actiunea baitului se umfla si isi va reveni numai dupa uscarea completa.Dupa uscare vei vedea ca s-au umflat fibrele lemnului(indiferent de cat de nobil ar fi)deci se impune inca un tratament cu smirghel(fin,incepind de la granulatie 180).Astfel vei avea,cu siguranta o suprafata neteda,placuta privirii.Bineinteles,lacul la final!
In rest:penseta,forfecute,un mic traforaj,n-ar strica si o trusa de minifreza(pentru eventuale finisari),o trusa de pile fine,o masina de gaurit,o mandrina de gaurit-manuala- burghie de la 0,3 pana pe la 1,2(cam asa ceva).Niste cleme,ar fi bune pentru fixarea pieselor pana la lipirea completa(asemanatoare cu cele de prin haine pe sfoara,dar mai puternice)-astea eu le-am gasit la Baumax,de pilda.
Lipici,alb(aracet)pentru portiunile ce necesita lipiri puternice,dar nu depind de timp,cianoacrilat pentru lipiri foarte rapide si ar fi bun si un lipici de sinteza(se gasesc in recipiente mici pe la Baumax,Praktiker etc)pentru lemn(scrie pe recipient).

Kiturile(impropriu spus) Mantua(eu pe astea le cunosc)vin cu piesele mari(ex.coastele navei)pretaiate cu laser(precizia nu mai intra,deci,in discutie)dar pentru anumite piese ai nevoie de mici scule,pentru a le croi.Nu-i mare lucru si odata inceput,vei vedea ca nu te mai lasi de model.Poti incepe cu un model mai simplu,de pilda USS Albatros(eu,cu el am inceput);un lucru este sigur:daca nu vei incepe,nu vei fi gata niciodata.
Orice vrei sa stii,intreaba-ma;din cat ma pricep,iti spun.

#12 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior

Postat 11 December 2008 - 05:20 PM

Multumesc mult pentru informatii. Categoric voi incepe...dar imi inpun sa fiu un tip rabdator si sa nu "ard etapele", sunt de parere ca fiecare lucru la timpul lui. Poate proiectul tau viitor o sa incerci sa-l detaliezi, pas cu pas, cu siguranta ar fi interesant.

#13 Useril este offline   radugavanescu 

• Nou venit

Postat 11 December 2008 - 10:02 PM

Vezi postareacorsar, la 10 Dec 2008, 20:54, a spus:

vin si eu cu o precizare, si anume, tot ce este plastic are vele din plastic, dar asta nu inseamna ca se pot pune vela textila
la Constitution pot sa-ti fac poze cum e kitul in interior si ce contine, iar daca vrei o corabie din lemn si ieftina si destul de frumoasa arunca o privire aici , eu o am in lucru....si e destul de bun kitul, contine lemn de diferite esente tunuri din bronz si altele.... si panza textila gata imprimata cu cusaturile care sunt pe panza. tu numai le decupezi si le montezi unde trebuie

Ti-as fi foarte recunoscator pentru niste imagini cu  Constitution. Multumesc anticipat.

#14 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 22-December 07

Postat 12 December 2008 - 10:57 AM

Vezi postareaLonginus, la 10 Dec 2008, 00:53, a spus:

San Felipe 1690,scara 1/75 kit Mantua Model/Panart-lemn de tei,balsa,nuc(2 esente),ornamente si detalii din alama si/sau cupru,pret estimat model neasamblat cca 600 euro,lungimea modelului asamblat-960 mm,timp de lucru-in jurul a opt-noua luni:

Opt-noua luni poate doar daca lucrezi aproape zilnic. Mai degraba 3-4 ani daca lucrezi ocazional, cu serviciu, familie, alte hobby-uri etc. Plus ca iti trebuie o rabdare enorma in anumite etape repetitive ale constructiei si intervin automat perioade lungi de pauza pana iti vine cheful la loc. Eu m-am apucat de o nava de lemn de la Mini Mamoli care ar fi pentru incepatori si pe kit scrie timpul de lucru ~20 de ore. Am inceput-o acum cateva luni si sunt departe de a fi terminat-o :dribble:

Aceasta postare a fost editata de Dragos_P: 12 December 2008 - 10:57 AM

#15 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 12 December 2008 - 03:05 PM

Aici ai dreptate DragosP@;"timp de lucru estimat" -asa ar fi fost mai corect daca i-as fi spus;cel mai bun exemplu sunt eu:am lucrat la Victory(asa cum se vede in topicul pe care i l-am "dedicat")in vreo 14 luni,cu salturi evident.Modelul de fapt inca nu este terminat nici astazi(dupa inca un an)pentru ca ...habar de ce,probabil nu mai am chef!
San Felipe sta in cutie bine mersi,doar "examinat"si n-am miscat un capat de ata de acolo,tot din motive de lene(cred).
Mai exista(la mine cel putin,dar cred ca si la voi)un"fenomen":in primele etape am spor,animat si de dorinta de a "ridica"modelul cat mai repede;cand l-am adus la 80-85% spre final o las mai usor sau chiar ma opresc-deja"il vad" si imi pierd aplombul :dribble: .
Concluzia:termen de lucru estimat - "n"luni sau Dumenzeu mai stie cat!

#16 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 12 December 2008 - 03:42 PM

Vezi postareaLonginus, la 12 Dec 2008, 15:05, a spus:

....cel mai bun exemplu sunt eu:am lucrat la Victory...de fapt inca nu este terminat nici astazi(dupa inca un an)pentru ca ...habar de ce,probabil nu mai am chef!

Pentru ca ai ajuns la faza la care o sa muncesti 3 ore si nu se va vedea progresul...

...San Felipe sta in cutie bine mersi,doar "examinat"si n-am miscat un capat de ata de acolo,tot din motive de lene(cred)....

Nu e lenea, e doar lipsa de interes ! :friends: Cel putin deocamdata...

....in primele etape am spor,animat si de dorinta de a "ridica"modelul cat mai repede;cand l-am adus la 80-85% spre final o las mai usor sau chiar ma opresc-deja"il vad" si imi pierd aplombul :dribble: .
Concluzia:termen de lucru estimat - "n"luni sau Dumenzeu mai stie cat!

Daca mai socotesti si faptul ca" ti se aprind calcaiele" pentru alte machete, taman cand urmeaza partea mai migaloasa la o asemenea macheta, normal.
Ia incearca si lucreaza doar la o singura macheta (nu la mai multe si nu din "domenii" diferite); o sa vezi diferenta.
Oricum ,pe de-o parte stiu ca imi racesc gura de pomana, pe de alta ma gandesc ca daca o fac in public, reusesc sa te mobilizez, ce zici ?
Adi

#17 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior

Postat 12 December 2008 - 05:15 PM

Adevarul este ca si mie mi se pare ca exista un "punct mort" undeva pe la 80% din macheta...mai grav e ca incepi sa-ti pierzi rabdarea si gresesti, iti trebuie (cel putin mie) ceva autocontrol.

#18 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 09 March 2009 - 11:36 PM

eu unul  as opta pt o constructie de la zero chiar daca lucrezi dupa un plan  de kit.sincer sa fiu nu ma vad platind sute de euroi pt un kit,chiar daca este vorba de o nava frumoasa.pe linga asta cind faci nava de la zero ai o alta satisfactie.in loc sa dau sute de euroi pe un kit,mai bine cumpar scule pt modelism.cu mentalitatea asta dupa nici un an  de cind am inceput lucru la nava mea detin deja citeva scule bune.un strung pd230,o freza adaptabil pe strung pf230,un cisrcular 230e,o mini freza de mina ,si toate sint marca proxxon.daca faci o socoteala cu banii  de pe trei kituri ai niste scule cu care in timp inveti  sa faci cam ce nava vrei.pt cei care au nevoie de un plan ii rog sa apeleze cu increde la mine si le voi da ce plan vor dintre cele pe care le am

#19 Useril este offline   HaoSs 

• Nou venit
  • Inregistrat: 11-March 09
  • Interests:In cautare

Postat 14 March 2009 - 01:10 PM

care poate sa imi trimita si mie niste planuri complete :(, am incercat cu un mesaj privat la cei care se laudau dar nu am primit nimic

#20 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 14 March 2009 - 05:25 PM

Vezi postareaHaoSs, la 14 Mar 2009, 13:10, a spus:

care poate sa imi trimita si mie niste planuri complete :(, am incercat cu un mesaj privat la cei care se laudau dar nu am primit nimic

http://www.all-model.../Mayflower.html
http://www.modelismonaval.com/servicios/de...arga_planos.htm

Asta la numai doua minute de google.

Bafta!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi