Forum Machete,Modelism,Hobby: Ajutor pt fratii mai mici - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutor pt fratii mai mici

#1 Useril este offline   INicolae 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 02-December 08
  • Interests:Tot ce necesita rabdare ...

Postat 09 December 2008 - 04:18 PM

In primul rand va salut pe toata lumea de la cel mai mic la cel mai mare, am venit in vizita pe la domniile voastre deoarece sunteti cei mai in masura sa-mi raspundeti, asadar intrebarea:
Foloseste cineva airbrush-ul de la revell acela hobby cu tub de aer ? dc da explicatimi si mie cum e cu rglajul in cazul in care vreau sa fac camuflajul unui avion dimensiune 12-13 cm in cazul unui p51 scara 1:90 aprox de ex ..
cum sa fac sa nu curga vopseaua sincer pana in acest moment am vopsit o singura data cu el integral o masina si am folosit culorile pe baza de apa revell atat insa vreau sa-l folosesc si la aviatie unde e mai complexa treaba incercati sa-mi explicati cu termeni romanesti :dribble: ca sa nu iau dictionarul de sinonime multam (ma refer la cuvinte gen decal ,cocarde sunt incepator ,foarte incepator si ma joc cu cartoane deocamdata) multumesc inca odata.

Aceasta postare a fost editata de INicolae: 09 December 2008 - 04:25 PM

#2 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 09 December 2008 - 06:33 PM

Imi pare rau sa vin eu cu vestea proasta dar ca si posesor si a acestui aerograf trebuie sa iti spun ca nu poti. Cu el maxim poti sa vopsesti intr-o singura culoare sau sa dai un grund.Pentru lucururi mai complexe cauta ceva in functie de buget. O solutie ieftina erau aerografele rusesti de la Dl.Pavel. Am si din acesta si iti pot spune ca e departe de a fi perfect dar cu exercitiu poti scoate lucruri frumoase cu el. Cu un buget mai mare iti recomand aerograful evolution care este exceptional. Am si din acesta si practic poti scrie cu el parca e un stilou. Daca optezi insa pentru cel rusesc, trebuie sa schimbi si sursa de aer...cea cu butelie tip spray nu e deloc viabila fiind un aerograf single action.

#3 Useril este offline   INicolae 

• Membru deplin

Postat 10 December 2008 - 09:36 AM

Bine macar ca m-ai lamurit totusi mai speram cu putin antrenament,in fine am observat eu ca inafara de model mai imi fac si unghiile pana la cot da asta e multam ,ma interesez de cel pe care l-ai propus ,multam inca odata.

#4 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 10 December 2008 - 09:43 AM

Ca sa nu iti faci unghiile nu le mai baga sub jet. :dribble:
Acum serios, Pletila sustine ca vopseste cu ala de la Revell dungi de cativa mm dar conectat la un compresor. Am si eu din asta, Beginner, de la Revell si nu am putut sa fac nimic cu el. In afara de vopsit ceva pomi.

#5 Useril este offline   INicolae 

• Membru deplin

Postat 10 December 2008 - 03:17 PM

Am inteles ,ma chinuia reglajul presiunii de aer cu reglajul acela din varful pistolului macar asa nu pierd timpul degeaba ..multam

#6 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 10 December 2008 - 03:34 PM

Cu tub de aer, asta e cea mai mare problema, reglajul presiunii. E doar un robinet, cu care nu poti sa reglezi prea fin, si in plus de asta odata cu folosirea si expansiunea gazului, tubul se raceste si iti scade presiunea de iesire. O solutie ar fi sa tii tubul cand il folosesti intr-un recipient niste apa calda, asta mai reduce intrucatva problema.

Apropos, ca sa nu iti faci manichiura, poti folosi niste manusi de plastic, se gasesc peste tot pentru chestii casnice (nu ma refer la cele de chirurgie, ci la cele din polietilena parca, sunt transparente)

#7 Useril este offline   INicolae 

• Membru deplin

Postat 10 December 2008 - 03:49 PM

Multam Cartula nu asta era problema cu murdarirea mainilor :friends:
ca iti dai seama ca nu ma mai apucam de asa ceva daca mi-era frica de murdarire dar vb aia murdarirea e frumoasa ,uite pe ce am testat airu, le-am mai postat odata da le-am scos sa nu poluez atmosfera asta selecta totusi, probabil ca si topicu nu prea isi avea locul pe aici da eram prea nervos pe airu meu cand vedeam ce lucruri va ies din mana ,asadar iata masinuta mea din carton (nu se compara cu plasticu dar inafara de schita iese tot din mana) buna ideea cu recipientu de aer in apa calda desi consumul nu e asa mare pt ca o macheta de a mea nu are mai mult de 15 cm le reduc pe toate din cauza spatiului,si tot odata creste complexitatea modelului,dar pana atunci iata poza si multumesc inca odata pentru promptitudine si idei..

PS lucrez in domeniu medical am manusi chiar chirurgicale :dribble:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: final_009.jpg
  • Imagine atasata: final_010.jpg
  • Imagine atasata: final_014.jpg

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 December 2008 - 08:37 AM

"Areograful" Beginner de la Revell, nu e tocmai un aerograf, ci mai degraba un suflai, cu care nu poti face prea multe.
Iti recomand BD-137 sau BD-130 de la www.hobbyx.ro. Numai ca...ai nevoie si de comprosor, ceea ce mai ridica nitel nivelul investitiei!
In privinta machetelor, frumos realizate! Ar fi doua mici circoteli: imi pare prea multa vopsea pe ele iar lacul ar trebui sa fie mat, nu lucios.

#9 Useril este offline   INicolae 

• Membru deplin

Postat 11 December 2008 - 11:18 AM

Multumesc de sfat ,insa nu am insistat cu vopseaua sunt doar pufuri nici eu nu stiu de ce se vede asa probabil din cauza focusului,masinuta are 12 cm maxim si se vede mai urat decat in realitate de e sub lupa, iar cu spraiul corect e lucios dar ideea mea a fost sa ajung sa construiesc din carton si sa apara intrebarea :e din plastic? de aceea fol lacul lucios si parca da viata asa ..dar e bine de bagat la cap insa nush cum se cheama lacu ala mat eu umblu prin hornbach dupa cele necesare de obicei ca-s la gramada..in fine ,voiam sa sterg pozele sa nu polueze treaba aici da dc nu aveti nika impotriva le las dc nu le e locul sa se ocupe un modrator ,in rest am fost placut surprins de primirea dumneavoastra multam ..

#10 Useril este offline   INicolae 

• Membru deplin

Postat 11 December 2008 - 11:22 AM

Apropo de aerograf vad ca au decat bd 181 ma coafeaza? si ce compresor e recomandat?

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 December 2008 - 01:19 PM

La mine apar toate pe stoc! DB-181 este mai sump nitel, iar acel racord de sub cupa (banuiesc ca e pentru alimentare prin absorbtie??????) mai mult te incurca. Pentru compresor, tipul AS-189 este cea mai buna alegere.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi