Fleet 10G Azur FRROM 1/72
Postat 17 December 2008 - 10:11 AM
Schema de vopsire (respectiv fuselajul) este putin atipica, aripile au vopsirea clasica in doua noante de gri.
Postat 17 December 2008 - 07:40 PM
Citeaza
Schema de vopsire (respectiv fuselajul) este putin atipica, aripile au vopsirea clasica in doua noante de gri
De fapt acestea sunt avioanele escadrile independente 53 Vt. ( modelul de cruce Mihai si emblema Mikey Mouse calare specifica la avioanelor acestei escadrile respectiv la Hurricane si Bf 109 G2) comandata de Toma Lucian. Filmarile sunt dintr-un film de propaganda (legat de apararea AA) si a fost facut la putin timp dupa atacul de la 1 august '43.
Intr-adevar camuflajul este cam atipic german dar ar putea contine (petele foarte inchise) si culoarea verde pe langa cele doua nuante gri standard.
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 17 December 2008 - 07:43 PM
Postat 18 December 2008 - 07:47 PM
Postat 22 December 2008 - 10:44 AM
Toate au venit cu inele, dar la un moment dat cand motorul necesita interventii mai dese intervine comoditatea, -nu-l mai punem ca si asa trebuie dat jos la urmatoarea interventie.
Postat 16 October 2010 - 06:31 PM
Postat 16 October 2010 - 08:10 PM
Citeaza
In poza este sigla SET.
Citeaza
Ai mai jos o poza pentru cele fabricate la SET Bucuresti. Nu vad de ce pentru cele fabricate la IAR Brasov sa scrie altceva.
Multumesc mult Ashi pentru poza, este o poza de la macheta 1:1 de la muzeu.
In bucata de poza pusa de mine pare un scris mai scurt probabil ceva de genu "Fabricat la (siglaSET) Bucuresti"
In putinele poze pe care leam vazut cu Fleet F10 romanesti nu am vazut pe vreunul sigla de la IAR, am vazut doar cu: sigle "Fleet" probabil pe cele construite de Consolidated, sigle "SET" pe cele construite la SET si sigle "ICAR" pe cele construite la ICAR.
Siglele "Fleet" erau insotite de un inscris pe doua randuri aflat sub sigla. Siglele "ICAR" nu erau insotite de scris.
In legatura cu replica de la muzeu, eu nu am vazut pana acum vreo poza cu realul NR 51 unde sa se vada ca a avut bot albastru si aripi galbene.
Aceasta postare a fost editata de Mgc151184: 16 October 2010 - 08:11 PM
Postat 19 January 2011 - 08:57 PM
Multumesc anticipat,
Postat 21 January 2011 - 08:56 PM
-Pe avioanele fabricate la IAR era inscriptionat INDUSTRIA AERONAUTICA ROMANA BRASOV Foto 1.
-Pentru avioanele fabricate la ICAR au fost doua tipuri de embleme Foto 2+3
-Pentru avioanele fabricate la SET era inscriptionat FABRICA DE AVIOANE SET BUCURESTI, sau REPARAT LA SET BUCURESTI, veti gasi avioane fabricate la IAR sau ICAR pe care scrie REPARAT LA SET BUCURESTI, numai atelierele SET au reparat avioanele Fleet 10G, Foto 4+5.
Scuze daca fotografiile nu sunt de cea mai inalta calitate.
MGC....Atentie! Fleet-ul din Muzeul Militar National nu este macheta la scara 1/1 este original.
Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 21 January 2011 - 08:57 PM
Postat 21 January 2011 - 10:39 PM
Radu-Dan, la 21 Jan 2011, 20:56, a spus:
-Pe avioanele fabricate la IAR era inscriptionat INDUSTRIA AERONAUTICA ROMANA BRASOV Foto 1.
-Pentru avioanele fabricate la SET era inscriptionat FABRICA DE AVIOANE SET BUCURESTI, sau REPARAT LA SET BUCURESTI, veti gasi avioane fabricate la IAR sau ICAR pe care scrie REPARAT LA SET BUCURESTI, numai atelierele SET au reparat avioanele Fleet 10G, Foto 4+5.
MGC....Atentie! Fleet-ul din Muzeul Militar National nu este macheta la scara 1/1 este original.
Pozele sunt OK. Decalul de la Azur (carma) are nr. 154, iar inscriptionarea seamana cu cea din poza 3.
Precizarile sunt foarte bune pentru cei care inca nu au facut macheta. Desi initial am vrut sa-l fac pe 51 de la MMN, am ramas pe ce oferea cutia de la Azur. E totusi un short-run dar parca prea "short" (pret/calitate).
Multumim Radu-Dan
Inca nu am sigilat-o cu lac mat. Poate pana la urma cineva o sa ma ajute.
Postat 21 January 2011 - 10:54 PM
Citeaza
Multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru pozele atasate.
Citeaza
Interesant, nu stiam, citisem pe undeva ca ar fi o replica, imi pare nespus de bine ca este un original, multumesc pentru informatie.
Postat 23 January 2011 - 09:09 AM
Toate originale!
Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 23 January 2011 - 09:10 AM