Chit (comparatie)
Postat 08 December 2008 - 10:25 AM
referitor la chitul pentru imbinari si finisari, pana acum am folosit produsul de la Revell (care vine intr-un tub albastru) pe care il luam de la machete.ro. Am vazut ca acum nu mai este pe stoc, si deoarece se termina si stocul meu am aruncat un ochi si pe parcmodels.ro, unde am vazut ceva care se cheama putty de la agama si vine comercializat intr-un recipient portocaliu parca.
Deoarece m-am obisnuit cu cel de la revell, nu din comoditate ci doar din lipsa de experienta, intreb: produsele sunt (cumva) similare din punct de vedere al utilizarii lor, adica timp de solidificare, proprietati elastice, etc?
Postat 08 December 2008 - 01:08 PM
Postat 08 December 2008 - 01:40 PM
http://www.machete.ro/cauta.php?cauta=putt...x=&go=Cauta
Postat 08 December 2008 - 05:48 PM
Cineva a testat 6 tipuri de chit de la producatori diferiti, aici este vorba de modelarea zimmerit-ului, dar se spune despre specificatiile fiecaruia.
Postat 09 December 2008 - 08:23 AM
Postat 09 December 2008 - 02:55 PM
marhaba, la 8 Dec 2008, 16:32, a spus:
Este, Vallejo 70401 Plastic Putty.
http://www.machete.ro/p-vallejo-70401-mode...tic-putty-20-ml
Pe celalalt il testez acasa si pana atunci se usuca si asta, deci vom avem un rezultat mai bun dar daca pana acum nu l-a atacat.... Evident ideea mi-a venit cand am citit si mi-am amintit ca din asta nu am, asa ca am dat fuga la raft si l-am rechizitionat.
Postat 12 December 2008 - 02:52 PM
Postat 11 April 2011 - 10:43 PM
am citit cam tot ce am gasit despre kit-uri pe aici (cred) dar am in continuare aceleasi nelamuriri ca si inainte sa citesc,
poate ma puteti ajuta voi.
Problema mea: caut un kit care sa adere bine la plastic, sa fie usor de slefuit, sa se usuce repede (dar nu o cerinta obligatorie) dar cel mai important sa nu lucreze in timp.
Am folosit la inceput revell apoi tamyia (diverse variante). Din ce am folosit pana acum cel de la revell mi se pare cel mai prost.
Cel mai mult am lucrat cu Tamyia White Putty, la acesta imi place ca se usuca repede, poate fi slefuit dupa 2-3 ore daca e in strat gros si pus la caldura sau dupa 10-20 min daca e in strat subtire. Se slefuieste foarte fin insa pentru mine are o problema.
Lucreaza in timp, contractie (daca ma exprim bine).
Eu il folosesc sa umplu goluri si am patit ca a lucrat si dupa 2 saptamani. Azi finisezi, arata excelent, dupa 4-5 zile vezi ca trebuie sa completezi iarasi cu kit si sa o iei de la capat cu finisatul.
Cunoaste careva o solutie?
Multumesc.
Postat 12 April 2011 - 08:26 AM
Chitul de la Tamiya este destul de bun. Trebuie avut in vedere un aspect: chitul, indiferent de firma (aici nu ma refer la chiturile bicomponente!) nu se aplica in strat gros!!! Daca ai gauri mari, imple-le intii cu bucatele de plastic, abia apoi cu chit. Daca gaurile sunt mai mici, pune chit in mai multe straturi, succesive, dupa ce precedentul s-a uscat.
Postat 12 April 2011 - 09:01 AM
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 12 April 2011 - 09:02 AM
Postat 12 April 2011 - 02:45 PM
tibi22, la 12 Apr 2011, 09:01, a spus:
Exact aceleasi probleme le am si eu,
indiferent ca aplic in straturi subtiri succesive, la 1-2 zile distanta, sau aplic strat gros de la inceput si las mai multe zile, dupa un timp mai lucreaza, chiar daca putin de tot, insa suficient incat sa se vada (daca vopsirea este de calitate).
Fara sa exagerez, a lucrat si dupa 2 saptamani.
(vorbesc despre tamiya white)
@Z-mare scuze pentru utilizarea cuvantului gresit, stiu diferenta intre ele, nu stiu cum am gresit :)