Forum Machete,Modelism,Hobby: HELLER - "E-2C Hawkeye" - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

HELLER - "E-2C Hawkeye" putin ajutor va rog

#21 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Grup: Members
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 12 January 2009 - 02:30 PM

Depinde de vopsea. Daca sunt emailuri se curata cu lichid de frana.

#22 Useril este offline   Andrei_Ratiu 

• Membru deplin
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 06-December 08

Postat 12 January 2009 - 02:44 PM

Vezi postareaAdyAero, la 12 Jan 2009, 14:30, a spus:

Depinde de vopsea. Daca sunt emailuri se curata cu lichid de frana.

Din pacate nu stiu ce tip de vopsea este ca nu scrie pe nicaieri. Vopseaua e in recipienti de plastic daca tin eu bine minte. Codurile de culoare ar fi 56, 85, 127 si 130. Nu am gasit alte detalii.

Cu respect! :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Andrei_Ratiu: 12 January 2009 - 02:53 PM

#23 Useril este offline   Andrei_Ratiu 

• Membru deplin

Postat 12 January 2009 - 10:23 PM

Se pare ca sunt acrilice...am incercat cu orice...de la lichid de frana, apa fierbinte, periuta, sapun, unghii...tot tacamul. In ultima instanta am folosit solutia pentru pastrarea curata a pensulelor oferita de Revell (banuiesc ca e un soi de diluant). Corpul avionului era vopsit in vreo 5, 6 straturi asa ca a fost un chin sa curat vopseaua. Nici acum nu e gata 100%, mai am ceva mici retusuri de corectat si de-abia apoi ma voi putea apuca de revopsit.

Am constatat un lucru interesant insa: daca udai putina vata cu solutia respectiva si stergeai repejor dintr-o singura miscare tot corpul avionului, se reliefau foarte frumos toate "detaliile" fuselajului (placile nituite, usile etc.). Insa nu recomand nimanui fara un test in prealabil. Repet eu am avut totusi 5,6 straturi de vopsea (date la pensula) si poate ca de-aia s-a intamplat asa si nu s-a dus vopseaua imediat.

Cu respect :pardon:

#24 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 12 January 2009 - 10:47 PM

Ai grija, diluantul ala o sa atace plasticul si o sa faci praf macheta.

#25 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 12 January 2009 - 11:45 PM

Vezi postareaAndrei_Ratiu, la 12 Jan 2009, 22:23, a spus:

Se pare ca sunt acrilice...am incercat cu orice...de la lichid de frana, apa fierbinte, periuta, sapun, unghii...tot tacamul. In ultima instanta am folosit solutia pentru pastrarea curata a pensulelor oferita de Revell (banuiesc ca e un soi de diluant). Corpul avionului era vopsit in vreo 5, 6 straturi asa ca a fost un chin sa curat vopseaua. Nici acum nu e gata 100%, mai am ceva mici retusuri de corectat si de-abia apoi ma voi putea apuca de revopsit.

Am constatat un lucru interesant insa: daca udai putina vata cu solutia respectiva si stergeai repejor dintr-o singura miscare tot corpul avionului, se reliefau foarte frumos toate "detaliile" fuselajului (placile nituite, usile etc.). Insa nu recomand nimanui fara un test in prealabil. Repet eu am avut totusi 5,6 straturi de vopsea (date la pensula) si poate ca de-aia s-a intamplat asa si nu s-a dus vopseaua imediat.

Atentie la lichidul de frina! Am citit pe un forum de modelism ca in anumite situatii lichidul de frana poate avea un efect negativ asupra plasticului! Plasticul poate deveni foarte casant. Acolo mai scria ca in cazul vopselelor pe baza de email sa folosesti solutie de curatat cuptoare si aragaze ( oven cleaner). Am vazut ceva de genul asta la Real, dar cred ca toate Hypermarketurile vind asaceva si nu este scump. Pentru acrilice poti sa-l pui in spirt sanitar dar trebuie sa stea citeva zile dupa care poti sa-l cureti cu o periuta de dinti. Eu asa am procedat cind am avut probleme la prima vopsire a unei machete si a mers. Greseala mea a fost ca nu am asteptat destul lasind macheta in spirt numi o zi. Asa ca m-am chinuit la frecat cu periuta...

#26 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 January 2009 - 08:39 AM

Humbrol are vopsele tip email, deci ar trebui sa se duca cu lichid de frina sau cu alta solutie caustica, cum ar fi cea de curatat aragazul, cum zicea si Tibi22.
Pentru acrilice poti folosi alcool izopropilic, nu ataca plasticul dar curata frumos vopseaua.
Imi pare mie sau in unele poze se vede o dunga alba pe burta avionului????

#27 Useril este offline   Andrei_Ratiu 

• Membru deplin

Postat 13 January 2009 - 09:23 AM

"Raul" a fost facut ieri. Am muncit cam 3 ore sa dau jos "grosul". Dupa cum am zis, nu a mers cu absolut nimic (vopseaua era data acum vreo 2 ani in vreo 6 straturi). Cand am inceput sa sterg cu diluant s-a inmuiat vopseaua si a inceput sa se curete usor usor. Ramane pe azi la dupa serviciu sa termin de curatat. Sper sa nu fi stricat macheta ca m-as oftica serios. La cat am muncit pentru documentarea aia pentru review...

Citeaza

Imi pare mie sau in unele poze se vede o dunga alba pe burta avionului????

Cele din US Navy au intr-adevar burta alba. Cele din marina frantuzeasca nu. Uite-te la ultimul set de poze atasat. Are jambele albe, locul in care intra ele tot alb, si interiorul voletilor trebuie sa il vopsesc tot alb.

Daca termin azi de curatat repejor o s incerc sa incep sa si montez la el...Poate pun ceva poze cu macheta in lucru, insa din pacate vor fi facute la o calitate foarte proasta...deh telefonul...

#28 Useril este offline   Andrei_Ratiu 

• Membru deplin

Postat 13 January 2009 - 06:07 PM

Prima buba...bucatica incercuita s-a rupt aproape :pardon: (nu stiu daca de la diluant sau de la cat am insistat sa scot vopseaua de acolo).

Imagine atasata: buba.jpg

Din pacate mai e putina vopsea acolo...Ce ma sfatuiti sa fac? Cum o corectez cat mai frumos?

Cu respect B-)

#29 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 January 2009 - 06:55 PM

Din cite vad, e vorba de voletul/usa trenului de aterizare. Asta nu e o piesa prea complicata. Indepartezi "balamale" vechi, rupte si faci altele noi din bucatele de plastic, apoi o lipesti la locul ei. Nu-i mare lucru!

#30 Useril este offline   Andrei_Ratiu 

• Membru deplin

Postat 13 January 2009 - 07:18 PM

Vezi postareaZ-mare, la 13 Jan 2009, 18:55, a spus:

Din cite vad, e vorba de voletul/usa trenului de aterizare. Asta nu e o piesa prea complicata. Indepartezi "balamale" vechi, rupte si faci altele noi din bucatele de plastic, apoi o lipesti la locul ei. Nu-i mare lucru!

Nu am buctaele de plastic de la altceva care sa semene cat de cat. O sa incerc sa o lipesc si daca tine asa o si vopsesc. Jumatatea cealalta s-a vopsit absolut superb zic eu dintr-o singura mana. Ma mai gandesc daca sa ii dau si mana 2.

LE: Am reparat greseala. Am lipit din interior ca sa tina cum trebuie, am lipit putin si pe exterior si am vopsit. Rezultatul? Nici nu se vede :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Andrei_Ratiu: 13 January 2009 - 07:53 PM

#31 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 January 2009 - 09:11 PM

Citeaza

Ma mai gandesc daca sa ii dau si mana 2.
La vopsitul cu pensula, musai doua miini! Prima data, vopsea diluata mai bine, la a doua mina, numai putin diluant.

#32 Useril este offline   Andrei_Ratiu 

• Membru deplin

Postat 14 January 2009 - 06:09 PM

Am machetit aseara pana pe la 1 dimineata si am reusit sa termin aproape cockpit-ul. A mai ramas de vopsit si pus o singura piesa, cea din imagine. Ideea e ca in prospect nu arata cu ce culoare se vopseste si nici nu are decal.

Imagine atasata: 11.jpg

Eu ma gandeam sa vopsesc "spatele" in m1 iar "fata" (partea cu ceasurile) sa o vopsesc cu 56 aluminiu si sa fac niste punctulete cu negru in ideea de a imita cateva ceasuri de bord. Ce parere aveti?

#33 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 14 January 2009 - 11:36 PM

Pana acuma te descurcasei bine la resurse ale internetului.
Imagine atasata: E_2B_Hawkeye_RH.JPG Imagine atasata: E_2B_Hawkeye.JPG Imagine atasata: E_2C_Hawkeye.JPG
Daca pa bord ai ceva in relief, nu e complicat. Daca nu, sunt greu de tot de fabricat.
In orice caz, nu da cu silver. Mai bine fa-l negru si ai scapat.

#34 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 15 January 2009 - 09:49 AM

Interioarele avioanelor made in USA sunt de obicei vopsite in dark gull gray, asta inseamna un gri mai spre albastru, culoare care se observa bine in poza color.
Bordul ala va fi destul de putin vizibil dar ori te chinui sa vopsesti ceasuri si cadrane ori scoti bordul al imprimanta pe hartie autocolanta.

#35 Useril este offline   Andrei_Ratiu 

• Membru deplin

Postat 23 February 2010 - 01:39 PM

Stiu ca a trecut mai bine de 1 an de cand am "amutit", insa am trecut printr-o perioada foarte agitata, m-am mutat cu casa. Am reusit sa ma aglomerez si mai tare inscriindu-ma la un masterat, asa ca activitatea mea de modelist s-a rezumat la achizionarea de machete. Am adunat cred vreo 20 si ceva, insa toate stau cuminti in cutie. Partea proasta e ca nici aceasta casa, nu va fi cea definitiva, in continuare locuind cu chirie.
Din nefericire macheta care era in lucru a avut de suferit in timpul "mutatului", asa ca imi doresc foarte tare sa cumpar una noua ca sa stiu ca munca mea de pana acum nu a fost in zadar. Daca cineva ma poate ajuta cu un link catre un magazin de unde sa o cumpar, raman dator.
Multumesc frumos pentru tot ajutorul de pana acum.
Va salut cu respect :drinks:

#36 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 23 February 2010 - 06:39 PM

http://www.machete.r...92-e-2c-hawkeye

#37 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 23 February 2010 - 09:06 PM

Bine ai revenit si...spor la machetit! :drinks:

#38 Useril este offline   Andrei_Ratiu 

• Membru deplin

Postat 23 February 2010 - 09:34 PM

Vezi postareaZ-mare, la 23 Feb 2010, 18:39, a spus:

Hehe nu m-am gandit sa caut si la alti producatori :drinks: . Sper ca pana in week-end sa reusesc sa il cumpar, si sa ma reapuc de el. Multam mult si de urari!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi