Forum Machete,Modelism,Hobby: Noi reglementari vamale pt persoane fizice - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Noi reglementari vamale pt persoane fizice

#1 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 3289
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 05 December 2008 - 06:34 PM

Azi am ridicat de la posta cu vama din Pantelimon citeva pachete mici.Vamesul m-a informat ca incepind din 01.12 toate coletele cu valoare mai mare de 10 Euro,echivalent actual 12$,vor fi taxate cu 19% tva.Ce va depasi 150 euro,se va calcula si vama.Pt toate coletele din afara UE.Stiti ceva de treaba asta?Pt ca daca se adevereste va fi practic imposibil sa mai iei ceva din China.

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 05 December 2008 - 06:55 PM

Daniel, regula exista de ceva ani buni. Mai exact din 2002-2003 se eliminase plafonul sub care nu se platesc taxe. Mai degraba de abea acum au inceput sa impuna regula cei de la oficiul vamal de care apartii.

Personal, am platit vama + TVA de fiecare data dupa momentul de care vorbeam mai sus, inca dinainte de intrarea in UE. Si mi se pare normal sa fie platita, doar se face import chit ca pe persoana fizica. Avantajul major al intrarii in UE a fost alinierea la taxele vamale europene, cu mult mai mici fata de ce exista inainte.

Nu inteleg partea cu "imposibil de comandat", cu vama + TVA si transport, tot iesi mai ieftin in general fata de preturile locale, la unele produse.

Codul TARIC pentru machete este 9503003000, si pentru importuri din China vaz ca taxa vamala este de 0%. Asadar, ai de platit 19% TVA la valoarea de factura.

#3 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior

Postat 05 December 2008 - 07:03 PM

Inainte de intrarea in UE,asa este,si mie imi cereau vama + tva.Dupa ,mi-au spus ca peste 45 euro,se platesc cele 2 taxe.De la 1 ianuarie 2007,nu am platit niciodata,pt ca au spus ca nu e nevoie.Pt ca ma incadram in 45 euro.E adevarat nu e imposibil,dar se adauga un 19 %.Personal,in ultima vreme,crescind cursul dolarului,am luat din UK si de pe Moduni,la preturi comparabile cu cele din China.

#4 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 05 December 2008 - 07:35 PM

Vezi postareadanusmaximus, la 5 Dec 2008, 19:03, a spus:

Inainte de intrarea in UE,asa este,si mie imi cereau vama + tva.Dupa ,mi-au spus ca peste 45 euro,se platesc cele 2 taxe.De la 1 ianuarie 2007,nu am platit niciodata,pt ca au spus ca nu e nevoie.Pt ca ma incadram in 45 euro.E adevarat nu e imposibil,dar se adauga un 19 %.Personal,in ultima vreme,crescind cursul dolarului,am luat din UK si de pe Moduni,la preturi comparabile cu cele din China.

Comparabile, dar nu prea.
http://www.moduni.de/advanced_search_resul...mp;x=4&y=10
http://www.luckymode...em_no=DR%206315

Aceeasi macheta pe moduni 41 Euro pe lucky 38 usd. Adica 157 ron pe moduni si 115 pe lucky. Chiar cu tva sa fie tot iese cu 20 ron mai ieftin de la chinezi. Si exemplele sunt nenumarate.

#5 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior

Postat 05 December 2008 - 08:31 PM

Te inseli,Marhaba.Pe Lucky e 50,4 $ cu transport catre noi, deci 156 ron.E la fel.

#6 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 05 December 2008 - 09:14 PM

Vezi postareadanusmaximus, la 5 Dec 2008, 20:31, a spus:

Te inseli,Marhaba.Pe Lucky e 50,4 $ cu transport catre noi, deci 156 ron.E la fel.

Si de pe moduni e gratis transportul? Nu e . Ci mai costa aproape 350.000 lei vechi (8,9 euro). Deci in total 191 RON. O diferenta mare la un singur kit.

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 05 December 2008 - 09:26 PM

#7 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 05 December 2008 - 09:33 PM

Eu zic ca marhaba ar oarecum dreptate.
Exemplu: http://www.moduni.de/product_info.php/manu...ucts_id/7253918 11 euro
http://www.papermodeling.net/en/70/ 5 dolari

#8 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior

Postat 05 December 2008 - 09:49 PM

Pt noi moduni e gratis la transport.Nu comanda nimeni de pe moduni un singur obiect.Eu asa fac calculele:cit ma costa pe lucky cu toate cheltuielile,cit ma costa pe moduni.Niciodata nu am platit transport in Germania.Si cind faceam comanda numai eu.Eu cred ca nu o sa mai merite Asia.

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 06 December 2008 - 02:30 AM

Asta cu ratele de schimb ale valutelor o sa tot varieze, si o sa fie dupa caz. Cand era dolarul varza, alta era situatia. Acum intr-adevar, nu mai e asa mare diferenta.

Personal am renuntat sa cumpar in general din afara UE nu datorita taxelor/ratei de schimb, ci datorita faptului ca daca imi vine de prin UE imi vine la posta de cartier unde ajung si rezolv repede (in fine, cineva din familie), pe cand daca iau din afara UE trebuie sa bat jumate de oras si sa pierd 1-2 ore la coada la vama. Timp mai pretios decat cei 10 lei salvati.

#10 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 06 December 2008 - 11:52 AM

Asta cam asa este:cu dolarul asta plini cu steroizi,pare ca nu mai merita Asia,decat printr-un singur avantaj pe care-l mai ofera:pe Lucky Model gasesti mult mai multe produse decat pe moduni.de.

P.S. Danus Maximus@ faci comenzi de la UK? nu de alta,dar am vazut chestii ce m-ar interesa,si nu le au decat aia(Accurate Armour de ex.)

#11 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 06 December 2008 - 12:36 PM

Vezi postareaLonginus, la 6 Dec 2008, 11:52, a spus:

Asta cam asa este:cu dolarul asta plini cu steroizi,pare ca nu mai merita Asia,decat printr-un singur avantaj pe care-l mai ofera:pe Lucky Model gasesti mult mai multe produse decat pe moduni.de.

P.S. Danus Maximus@ faci comenzi de la UK? nu de alta,dar am vazut chestii ce m-ar interesa,si nu le au decat aia(Accurate Armour de ex.)

Si pe mine. Accurate Armour

#12 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior

Postat 06 December 2008 - 07:02 PM

In prezent fac numai pe modelhobbies.com in UK.In trecut am facut si pe HANNANTS.Gabi,ai dreptate.Si pe mine tot pierderea unei ore sau doua ma omoara,la posta cu vama.

#13 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 17 December 2008 - 03:09 PM

Reinvii nitel topicul, pentru a confirma informatia din prima postare:

Citez din ordinul de serviciu 82/02.12.2008:

Prin regulamentul CEE nr. 264/2008 se modifica de la 22 euro la 150 euro valoarea neglijabila a marfurilor (art. 27 din regulamentul CEE nr. 918/83).
Ca urmare, trimiterile care nu depasesc 150 euro indiferent de felul expeditiei (persoana fizica sau juridica) se admit cu scutire de taxe vamale (cu exceptia produselor alcoolice, parfumurilor si apelor de toaleta, precum si a tutunului sau produselor pe baza de tutun). Pentru intreaga valoare (pana la 150 euro) se va plati TVA.
Pentru coletele cu valoare pana la 10 euro inclusiv nu se platesc taxe vamale, TVA si accize.
Pentru colete care depasesc valoarea de 150 euro, sa acorda in continuare scutirea de 45 euro prevazuta la art. 30, dar se plateste TVA la intreaga valoare

Daca vrea cineva textul integral, dati un PM. Am fost rugat sa nu public scanarea dupa document.

#14 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior

Postat 17 December 2008 - 07:07 PM

Multumim Gabi.M-am lamurit acum.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul