WASA aproape de final
Postat 03 December 2008 - 12:20 AM
WASA......o nava foarte frumoasta dar fara istoric.....s-a scufundat la prima iesire, si asta dupa ce a parcurs marea distanta de cateva sute de metri.......
kitul este de la Billing Boats, e un kit de lemn ....mie m-a placut mult cum arata kitul si ce continea.....
precizez ca mai este mult de lucru la ea dar cand o sa fie gata...nu o lansez la apa, ci o sa stea in vitrina
Postat 03 December 2008 - 09:25 AM
corsar, la 3 Dec 2008, 00:20, a spus:
Si bine ai facut, mai clatim si noi ochiul. Sa te vad la manevre ( ca banuiesc ca mai sunt de pus), pe mine alea ma descurajeaza complet.
Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 03 December 2008 - 09:26 AM
Postat 03 December 2008 - 09:41 AM
Frumoasa nava ti-ai ales. Din punctul meu de vedere (ca macheta), concureaza cu San Felipe, nu mai vorbesc de Sovrana dei Mari.
Cum zice si Olaf, asteptam sa vedem manevrele, sarturile, etc, etc, acolo incepand adevarata munca migaloasa.
Frumos !
Adi
Postat 03 December 2008 - 03:06 PM
Succes,imi place cum arata pana aici.
- si un P.S.-Wasa nu se compara cu Sovereighn of the Seas(ca nava)eu am vazut-o(tot Mantua) dar pot spune ca este titlul suprem in materie de corabii,kitul din lemn fiind pe masura.
Postat 03 December 2008 - 10:48 PM
Pentru cei interesati de kit, pot sa spun ca a costat 800 si ceva de ron si e luat de la Sierra, si este la scara 1/75 si pun jos poze cu partile componente ale kitului
Dupa cum se vede este un kit adersat expertilor in domeni si de aceea planurile si instructiunile de asamblare sunt cam sumare......dar exista internet si ne putem documenta de acolo.....
Postat 03 December 2008 - 11:03 PM
Eram aproape copil cand am vazut prima reprezentare a navei Sovereign of the Seas in cartea "Epopeea navelor" a lui Alexandru Retinschi. Pana in ziua de azi consider ca este, intr-adevar, "titlul suprem in materie de corabii", cum bine spui!
Postat 03 December 2008 - 11:56 PM
Corsarule,intr-una dintre pozele de la prova,langa trapele tunurilor de acolo,nu prea stau bine filele de placaj cu care este imbracata suprastructura;ai ce sa le(mai)faci?(ma refer la prima poza).
Inca odata felicitari si tine tare!!Un kit din lemn este alta mancare de peste,fata de plasticuri-ma refer desigur la corabii;un Heller sau un Revell sau oricare altul n-are mari sanse;pretul celor din lemn insa te cam descurajeaza.Daca treci bariera asta,insa...Apropos,ti-au dat si cuite din cupru/alama pentru bordaj,punte etc.?
Degrelle,eu am vazut kitul de la Mantua-Sovereign of the Seas,l-am tinut in maini,mai bine zis in brate,ca are vreo 10 kilograme;ala ce-l avea tocmai ce-l primise direct din Italia,deci nu intra in discutie vreo negociere/cumparare.El a ramas cu Suverana lui si eu m-am ales cu San Felipe(1/75)care nu-i de lepadat nici el!!.Oricum trebuie spus ca Sovrana dei Mari(asa-i spun italienii) costa cam 650 de euro;insa ce kit !
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 04 December 2008 - 12:00 AM
Postat 04 December 2008 - 01:25 AM
sunt foarte curios cam cum arata un kit de la Mantua....nu am vazut, nu am pipait nici unul pana acum de la ei
Postat 04 December 2008 - 03:43 PM
O corabie din lemn(macheta)este in parte asamblata,in parte croita din materialele primite in cutie.
Pe urma intervine problema conceptiei,hai sa-i spunem kit,de catre firma care-l produce.Eu de pilda in cazul lui Victory(Mantua Model,1/98- 1100 mm lungime) conceputa in 1973,am avut probleme serioase la castelul pupa,care venea dat dintr-o singura bucata,cu toate ornamentele gravate,din furnir nobil(parca lemn de piper sau asa ceva)gata vopsit insa aproape imposibil de curbat.Metoda curbarii la abur,sau umeda,nu intra in discutie datorita vopselei,iar roluirea la rece se apropia foarte periculos de punctul de rupere a lemnului.Am cam "facut cu nervii"la faza aia.
In cazul lui San Felipe(tot Mantua Model/Panart,1/75-980mm lungime),o lucrare comparabila cu Victory,dar pusa la punct in anul 1993,problemele de imbinari nu mai apar,datorita conceptiei schimbate la proiectarea "kitului"-o conceptie evident mai evoluata.
Cutiile Mantua sunt mai greu de procurat(in tara la noi)pentru ca cei ce comercializeaza asa ceva se feresc de preturile mari(sunt scumpe,intr-adevar insa eu zic ca-si merita pretul),dar daca vrei le gasesti pe moduni.de insa sub nume schimbat:acolo se cheama "Krick"dar sunt acelasi lucru si au cam acelasi pret.
uite HMS Victory de pilda,aceasi macheta pe care o am eu,parca putin mai ieftina.
Succes cu Wasa!
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 04 December 2008 - 03:44 PM
Postat 17 December 2008 - 03:22 PM
Puntea ai lasat-o "natur"?adica nu are un strat de bait si unul(macar)de lac?Poate ar fi protejat-o,in timp,de crapaturi.
Oricum imi place,felicitari.