Forum Machete,Modelism,Hobby: Despre vopsire - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre vopsire

#1 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 01 December 2008 - 11:47 AM

Spuneti-mi si mie va rog, cum sa fac sa nu ramana dungi la delimitarea vopselei acolo unde folosesc banda de mascare pentru ca am de vopsit un astfel de E (avionul din poza nu e al meu, e poza de pe net). Folosesc banda de la Tamiya

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: bf109e3kr_title.jpg

#2 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 01 December 2008 - 11:09 PM

Eu dupa ce pun banda de mascare (tam), cu o scobitoare, sau altceva cu varf moale, ridic muchiile benzii cu un mm.
Daca vopsesti cu aerograful mai de departe, linia va iesi un pic gazata.
Daca vrei sa iasa mai clara, apropii aerograful.

#3 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 01 December 2008 - 11:16 PM

De ce sa nu ramana dungi? Schema de vopsire standard pentru 109E-uri era si in realitate vopsita cu delimitari nete intre culori.

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 02 December 2008 - 08:31 AM

Daniel, cum zicea si Cartula, delimitarea in culori este neta.
Eu cred ca ai vrut sa intrebi altceva. Banuieasc ca vopsesti cu pensula si vrei sa eviti acumularea de vopsea pe marginile benzii de mascare. Aceasta se face dind cu pensula dinspe masca inspre partea de vopsit si nu invers.
Pentru a obtine gazare, adica o difuzie a culorilor in zona de delimitare, masca nu se lipeste direct de macheta, ci se pozitioneaza la o anumita distanta (1 - 2 mm) de suprfata de vopsit. Cu succes, si mult mai simplu, se poate folosi Patafix-ul. Se fac "suluri" de 3 - 5 mm diametru, care se lipesc pe macheta. Vopsirea (numai cu aerograful!) se face perpendicular pe aceste "suluri", in zona de demarcatie obtinindu-se o gazare de efect.

#5 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 02 December 2008 - 04:20 PM

Vezi postareaZ-mare, la 2 Dec 2008, 08:31, a spus:

Eu cred ca ai vrut sa intrebi altceva. Banuieasc ca vopsesti cu pensula si vrei sa eviti acumularea de vopsea pe marginile benzii de mascare.

Exact asta am vrut sa intreb (exprimarea proasta din partea mea)
Problema e ca si cu aerograful am patit acelasi lucru, drept e ca mai putin decat cu pensonul si nu dau cu multa vopsea

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 December 2008 - 08:27 AM

Daniel, si cu aerograful se pocedeaza la fel: nu vopsesti inspre masca (se acumuleaza vopsea pe marginea mastii), ci dinspre masca, iar in zonele de demarcatie nu insisti cu vopsitul, dai doar un strat subtire de vopsea.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: aerog_2s.JPG
  • Imagine atasata: aerog_3s.JPG

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 03 December 2008 - 08:28 AM

#7 Useril este offline   Hefaistos 

• Membru deplin
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 17-October 08

Postat 02 January 2009 - 03:00 AM

Salutarea si La multi ani!
Nu am stiut unde sa pun intrebarea si iata-ma.Incerc de ceva timp sa ma documentez ,dar parca nu-mi iese.Construiesc o figurina un locotenent colonel din 1942 care a luptat la stalingrad.Faza e ca nu stiu ce culoare sa-i fac uniforma.Modelul uniformei mai am gasit asa o compilatie dar culoarea nu stiu ce sa zic.Oare stiti careva?
merci

#8 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 02 January 2009 - 09:52 AM

Salut Hefaistos si La Multi Ani.
In primul rand ar trebui sa explici cam in ce mod e infofolit respectivul oberstleutnant, ca sa ne dam seama despre ce e vorba, dat fiind faptul ca variatiuni pe aceasi tema ar fi destule,:
Cu uniforma proprie (de vara cu manta de iarna), cu cizme cu caramb inalt si pantalon de cizma, uniforma de iarna cu manta ofitereasca, cu manta comuna de soldatime, cu pelerina de camuflaj peste, cu combinezon de piele din Feldgendarmerie, cu cizme, bocanci, paslari, cascheta, casca, sapca, etc,etc. Astea mi-au venit in minte acuma, insa garderoba ar fi muuult mai mare si mai variata de cat ceea ce am intrebat eu aici.
Eventual fa o poza si poate ne lamurim despre ce este vorba.
Adi

#9 Useril este offline   Hefaistos 

• Membru deplin
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 17-October 08

Postat 02 January 2009 - 09:36 PM

merci de raspuns.Tare m-am amuzat cand am recitit si mi-am dat seama ce intrebare ciudata am pus.(era tarziu si eram adormit in apararea mea:P)Figurina pe care vreau sa o construiesc si care incet incet incepe sa arate a ceva avea gradul de Lt. Colonel al diviziei I-a Banat,ofiter al "Marelui Stat Major".Povestea va venii cand e gata ideea ca era pe front la Stalingrad si actiunea pe petrecea pe 12 sept 1942.Am o singura poza din tinerete care ma ajuta sa-mi fac o idee dar ar fi de mare ajutor niste culori tipuri de uniforma raportate la gradul lui etc.Daca aveti cunostinta de asa ceva ar fi super.
merci

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.jpg

#10 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 02 January 2009 - 09:55 PM

Salut.
Acum pricep ca e vorba de un ofiter superior ROMAN, care a fost si pe la Stalingrad. Trebuia sa zici de la inceput asta, ok oricum.
Ia vezi pe aici ce gasesti, desi dupa o singura imagine , in care nici gradul si nici uniforma nu corespund cu ceea ce vrei tu, s-ar putea sa fie putin mai greu de obtinut. Din ceea ce vad eu in poza, vestonul pare a fi de la o tinuta de oras (duminica) poate chiar de gala (avand in vedere obiceiurile vremii zis-a-vis de fotografiere), insa nu sunt cel mai in masura sa intru in amanunte.

Totusi, asa cum am zis mai sus, poate te ajuta asta:
http://www.worldwar2...?showtopic=2105

Ia-o pe indelete, sunt multe lucruri interesante de citit
Adi

#11 Useril este offline   mardale 

• Membru deplin
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 14-April 08

Postat 02 January 2009 - 10:59 PM

Daca iti faci cont aici http://d13-th.ro/forum/index.php? s-ar putea sa gasesti informatii folositoare. Unii din cei ce activeaza pe forum sunt/au fost legati de aviatie in general, aviatia militara in particular, s-ar putea sa dai de persoane care au tangenta cu muzeul de istorie militara, etc.

Doar o sugestie, mai mult nu stiu :) sper sa-ti foloseasca la ceva

#12 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 03 January 2009 - 10:21 AM

O sa fac eu o cercetare in arhive, dar datele tale nu stiu cat sunt de reale. Ofiter al Diviziei I "Banat"? Si daca era ofiter activ pe front, nu putea apartine de lMarele Stat Major in acelasi timp. Mai verifica datele si apoi o sa incerc sa aflu mai multe detalii. In volumul VI din "Istoria militara a poporului roman", aparuta in 1989 si care cuprinde perioada interbelica, ai sa gasesti reproduceri ale uniformelor, poate te ajuta.

#13 Useril este offline   mardale 

• Membru deplin
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 14-April 08

Postat 03 January 2009 - 03:33 PM

link-uri utile, sper, nu numai pentru acest thread.

http://www.worldwar2.ro/
http://6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl
http://digitalgallery.nypl.org/nypldigital...el=2&tword=

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi