Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net - Decembrie 2008 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net - Decembrie 2008

#41 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 18 December 2008 - 01:00 PM

Chiar daca un proiectil nu penetra, impactul producea unde de soc in blindaj care puteau rupe bucati din fata interioara mai moale (de obicei blindajul era durificat la exterior). Aceste aschii puteau rani membrii echipajului si/sau avaria instrumentele, incapacitand intr-o masura mai mica sau mai mare tancul. Efectul acesta sta la baza obuzelor HESH (High Explosive Squash Head), si pentru a-l combate vehiculele de lupta moderne au un strat interior care opreste aschiile.

Echipajul KV-ului din imagine a avut prea multa incredere in blindaj, iar acesta este unul din motivele pentru care a ajuns asa. In 1941 KV-ul putea incasa orice de la Wehrmacht, singurele arme care il puteau opri fiind tunul AA de 88, obuzierele de 105 si 150 sau tunul de camp de 100mm - si toate acestea erau tinte destul de vizibile si greu de camuflat. Din nefericire, judecand dupa model, anul este 1942, iar tunurile antitanc de 75mm devenisera mult mai raspandite... Al doilea motiv pentru care a primit atata 'atentie' ar fi vizibilitatea slaba din tancurile sovietice din prima jumatate a razboiului - in ciuda numarului mare de lovituri primite, echipajul poate ca nici macar nu a reperat tunul/tunurile antitanc.

De increderea prea mare in blindaj, transformata in aroganta, nu au scapat nici echipajele de Tiger. De la inceputul lui 1944 rusii incepusera sa gaseasca solutii pentru distrugerea Tigrului de la distanta, dar unii tanchisti germani nu au bagat de seama asta. Generalul Guderian observa intr-unul din rapoartele sale ca sentimentul de invulnerabilitate era asa de ridicat in unele batalioane de Tiger, incat tactici elementare, cum ar fi traversarea in forta a unei culmi, erau trecute cu vederea.

PS: tgr, mersi pentru poza cu Sherman-ul cu zimmerit; abia de curand am aflat si eu de existenta lui.

#42 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 18 December 2008 - 03:08 PM

uite ceva misto cazemata pe senile T34 blindaj din beton.....arata misto nu credeti??? oare le-au folosit vreodata???

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Soviet_experimental_T_34_made_from_reinforced_concrete.JPG

#43 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 18 December 2008 - 03:28 PM

Kingtiger3002 , ne dai ,te rog , si adresa unde ai gasit foto color ? Sint curios daca si Bundesarchiv -ul a luat " exemplul " celor de la publicatia "Life" de a lasa fotografiile in format mare si fara "marcaje ".

Aceasta postare a fost editata de dany: 18 December 2008 - 03:43 PM

#44 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 18 December 2008 - 03:45 PM

pe,, life,, sunt citeva poze foarte frumoase mai ales cu T4G distruse in tunisia imi plac un subiect foarte bun pentru o diorama, sau pozele cu tankurile tiger distruse in tunisia

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ct4.jpg
  • Imagine atasata: ct4a.jpg
  • Imagine atasata: ct4c.jpg

Aceasta postare a fost editata de kingtiger3002: 18 December 2008 - 03:46 PM

#45 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 18 December 2008 - 03:53 PM

Kingtiger3002 , da , te rog , link-urile fotografiilor ,daca poti.

#46 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 18 December 2008 - 03:57 PM

@Kingiter

-"Mai" ?
Interesant apelativ.
In alta ordine de idei, ceea ce apare in prima ta imagine e un KV care a incasat daca bine am numarat 27 de lovituri, din care cel putin 4 stau inca bine merci acolo. Pare putin exagerat ca un singur tanc din dotarea bestiilor rosii sa fi incasat atatea lovituri grupate. De-asta mi-am exprimat indoiala vis-a-vis de respectivul tau comentariu. Mai ales acum dupa ce vad celelalte doua exemplare de KV postate de tine(vezi pozitia tevi). Insa daca totusi asa zice BundesArchiv, asa o fi.

Iar in legatura cu cealalta intrebare, vezi ca la final era pus un "zambilici".
Hai spor si tie, mai. ;-)
Adi

#47 Useril este offline   virusu 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:avioaneeeee

Postat 18 December 2008 - 07:26 PM

cel mai tare joc al anului ;-)
am reusit pana acum 18 puncte!! sper si mai multe

http://www.sockandawe.com/

#48 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 19 December 2008 - 01:11 AM

Am gasit si io ceva prin baza de date.
Am downloadat-o acum ceva vreme, dar mi-aduc aminte ca ziceau acolo ca a fost distrus in lupta - defence of nu mai stiu
N-as vrea sa ma aberez, dar parca vorbeau inclusiv de tunul de 37 de mm.......
Imagine atasata: KV2_sd5.jpg
De prin documentare am inteles ca si o lovitura indirecta poate face destule pagube: sa opreasca motorul, sa explodeze munitia, sa se strice ceva inauntru, etc.

#49 Useril este offline   Danu 

• Membru senior

Postat 19 December 2008 - 01:44 AM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 19 Dec 2008, 02:11, a spus:

Am gasit si io ceva prin baza de date.
Am downloadat-o acum ceva vreme, dar mi-aduc aminte ca ziceau acolo ca a fost distrus in lupta - defence of nu mai stiu

Din cate stiu eu, KV-ul asta are o istorie interesanta. A fost pierdut in 1945 (!) de germani in luptele cu armata americana (!!) la fabrica Krupp din Koenigsberg. Tancul fusese adus pentru evaluari in 1941 si ruginise linistit pana cand s-au apropiat yankeii. A fost remorcat/tarat in curte si folosit drept cazemata. Nu mai tin minte cum s-a comportat in lupta, insa probabil nu a intarziat mult timp tavalugul aliat...

#50 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 19 December 2008 - 03:00 AM

Vezi postareaDanu, la 19 Dec 2008, 01:44, a spus:

Din cate stiu eu, KV-ul asta are o istorie interesanta. A fost pierdut in 1945 (!) de germani in luptele cu armata americana (!!) la fabrica Krupp din Koenigsberg. Tancul fusese adus pentru evaluari in 1941 si ruginise linistit pana cand s-au apropiat yankeii. A fost remorcat/tarat in curte si folosit drept cazemata. Nu mai tin minte cum s-a comportat in lupta, insa probabil nu a intarziat mult timp tavalugul aliat...

Super interesant.
Merita investigata povestea.

#51 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 19 December 2008 - 05:44 PM

Danu, ai vreo sursa? Interesanta poveste, ma intreb cat se confirma.

#52 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 19 December 2008 - 10:14 PM

Ia vedeti ce-am mai gasit:
Imagine atasata: KV2_sd3.jpg
Din ce vad eu, zice "defense in the krupp plant....april 1945 Germany"
Danu, esti tare la memorie. Te invidiez.

#53 Useril este offline   Danu 

• Membru senior

Postat 19 December 2008 - 10:16 PM

Am vazut mai demult intr-o revista de modelism o reprezentare a sa, insotita de un mic articol. Din intamplare zilele trecute vizitam un site rusesc si am gasit poza asta in lista cu vehicule germane distruse. See for yourself...

#54 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 20 December 2008 - 05:18 PM

Din cate imi aduc si eu aminte , "micutul" asta parca fusese responsabil pentru creearea si apoi perpetuarea in timp a unei istorioare privind utilizarea operationala a supertancului "Maus"(?).

#55 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 20 December 2008 - 08:08 PM

Cel mai tare video EVER! A venit taica-meu sa vada ce-i cu mine, mai aveam putin si ma sufocam!

Marshalling jets
:whistle: ;-)

#56 Useril este offline   virusu 

• Membru senior

Postat 21 December 2008 - 05:16 PM

un stie cu niste machete splendide de rasina ;-)
planoare la 1:48 excelente si alte avioane poloneze destul de rare
http://www.ardpolmod...ty-en.php?idp=2

#57 Useril este offline   George_nkl 

• Membru senior
  • Postari: 257
  • Inregistrat: 07-May 07

Postat 23 December 2008 - 06:42 PM

Vezi postareadany, la 18 Dec 2008, 15:28, a spus:

Kingtiger3002 , ne dai ,te rog , si adresa unde ai gasit foto color ? Sint curios daca si Bundesarchiv -ul a luat " exemplul " celor de la publicatia "Life" de a lasa fotografiile in format mare si fara "marcaje ".

Uite raspunsul, plus un link interesant: RUMANIEN

http://commons.wikimedia.org/wiki/Category...Federal_Archive
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category...n_Rum%C3%A4nien

#58 Useril este offline   virusu 

• Membru senior

Postat 24 December 2008 - 12:25 AM

poate ati vazut reclama, dar eu mor aici ;-) :whistle: ;-)

http://www.youtube.c...h?v=VjyME0xMfF0

Aceasta postare a fost editata de virusu: 24 December 2008 - 12:25 AM

#59 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 24 December 2008 - 11:54 PM

Multumesc mult George _ nkl . O descoperisem si eu cu vreo cateva zile in urma . E crancena . Chiar ma gandeam sa pun "linku-ri" , dupa ce asi fi savurat-o in totalitate , caci merita intradevar vazuta .Inainte cu 2 ani ma uitam pe site-ul oficial ,spunandu-mi :-" Ce bine ar fi fost daca puneau fotografiile o idee mai mari pt a putea distinge mai multe detalii ...". Se pare ca "mosu" a fost darnic cu iubitorii ( scotocitorii ) de fotografii ( informatii) istorice .Apropos , sti sau stiti cumva unde anume a gasit Kingtiger 3002 ultimele fotografii cu acele Panzer 4 (Life). Am cotrobait mult prin arhiva Life ,dar nu am dat de ele .Ma intereseaza mult contextul sau perioada in care au fost realizate . El spune ceva de Tunisia , dar avand in vedere "zimmeritul"(?) ma gandesc ca au fost "luate" ceva mai tarziu ( posibil Italia).Avand in vedere noile aparitii , poate vom deschide "la anu'"un topic dedicat foto-color WW2, pt a "etala colectiile de surprize Turbo " :pardon: si desigur pentru a le comenta .Merita, zic eu ,caci multe aduc in discutie amanunte si informatii intersante .

Aceasta postare a fost editata de dany: 25 December 2008 - 12:40 AM

#60 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 25 December 2008 - 12:04 PM

http://www.ziare.com/Topul_celor_mai_scump...are-554839.html

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2