Pagina 1 din 1
aerograf+compresor .
Postat 29 November 2008 - 01:35 PM
as dori sa-mi recomandati un aerograf de pe hobbyx http://www.hobbyx.ro/produs.lista.html?cat...&subcat=292. eu nu am folosit niciodata si nu stiu ce treb sa iau in consideratie. deasemenea as dori sa intreb ce fel de compresor sa cumpar? exista vreo conditie,vreun lucru pe care treb sa-lk stiu inainte de a face acest pas?
si alta chestiune as dori sa stiu cateva tipsuri pentru lucruri cu aerograful pt cineva care nu a pus niciodata mana pe asa ceva
multumesc
si alta chestiune as dori sa stiu cateva tipsuri pentru lucruri cu aerograful pt cineva care nu a pus niciodata mana pe asa ceva
multumesc
Postat 29 November 2008 - 07:53 PM
Iti recomand BD-137 sau BD-200. In ce priveste comresorul, AS-189 este cel mai recomandat, desi nitel cam scump.
In privinta utilizarii lui, citeste aici: http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/Fol...n-6-lectii.html
In privinta utilizarii lui, citeste aici: http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/Fol...n-6-lectii.html
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 November 2008 - 07:56 PM
Postat 30 November 2008 - 11:53 AM
Pun intrebarea, de ce nu-ti construiesti un compresor?Ajungi la pretul de 300-380 RON, dar este avantajul ca piesele de schimb le gasesti aproape oricand. Pe langa asta nu esti legat de pauzele ce trebuie sa le faci dupa un anume timp de functionare. Este drept, folosesti motor de frigider si "scuipa" ulei, dar poti folosi filtru capcana. Este un pic de munca, umblatura si iar intreb, reparatiile cine le face la ce cumperi? Multi comercianti dau garantie, insa cand este vorba de reparat o defectiune, te trimit in alta parte . Spor in toate!
Postat 30 November 2008 - 12:44 PM
octav_x, la 29 Nov 2008, 20:53, a spus:
as 18-2 la 370 nu e ok? e cam mult 5 milioane nu de alta.ce are mai bun cel la 499?
Are buffer, rezervor aer, sau cum vrei sa-i spui.Diferenta este destul de majora.Fara buffer-ul respectiv poti sa nu ai un flux de aer constant, ceea ce e nasol.Iar ce este si mai nasol este ca nu ai o rezerva de aer, adica compresorul trebuie sa functioneze pe tot timpul vopsirii...cand se incinge, probabil se opreste(normal cand ti-e lumea mai draga).Chiar scrie "Se recomanda folosirea lui cu pauze de 5 minute la fiecare 25-30 minute de folosire." la descriere.Mai degraba 10 min.
Iar la AS 189 scrie "Presiune constanta, pulsatie - zero" cum am zis si eu.Poti sa-ti iei pe cel ieftin si sa-i pui tu rezervorul(dar pierzi eventuala garantie).Dar daca tot te apuci sa-l modifici mai bine faci ce a zis viopa.El avea niste compresoare foarte bune la vanzare...poate te ajuta.
Aceasta postare a fost editata de tgr: 30 November 2008 - 12:48 PM
Postat 01 December 2008 - 05:56 PM
Constat un lucru, si anume ca ne este greu sa cautam in site si SA CITIM. Tot ce am construit [compresoare] a fost dupa ce am citit articolele postate. Vad ca ne este greu sa citim , sau stam prost cu notiuni elementare de cultura generala. Daca am fi fete as mai zice , dar suntem baieti se ne place tehnica...NU??? Greu nene, greu!!!
Postat 11 December 2008 - 11:11 PM
Eu mi-am luat un aerograf BD-130 si pot spune ca sint foarte multumit de el,la-m folosit numai cu vopsele acrilice,gasesti o poza in topicul meu intitulat Colectia Mea.Iar ca aerograf it-i recomand un model cu membrana fara tanc,eu am un model asemanator cu AS-18(2)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1