Forum Machete,Modelism,Hobby: cateva intrebari - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cateva intrebari ..

#1 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 13-September 08

Postat 26 November 2008 - 07:39 PM

1. de unde se achizitioneaza pigmenti pentru weathering?
2. cu ce se lipeste iarba noch de baza dioramei? aracet cumva?

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 November 2008 - 08:17 PM

1. La www.machete.ro
2 da, cu aracet!

#3 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior

Postat 28 November 2008 - 07:53 PM

mai am...

1. de ce la multe washuri crapa vopseaua dedesubt sau se duce ca si cum s-ar spala? (folosesc emailuri)
2. cum sa evit sa pun prea multa vopsea si sa para cartoon-like daca in acelasitimp cand diluez nu mai prinde ca lumea vopseaua? parca nu exista decat astea doua extreme (la figurine vorbesc)

Aceasta postare a fost editata de octav_x: 28 November 2008 - 07:54 PM

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 29 November 2008 - 11:21 AM

1. Nu ai procedat corect. In primul rind trebuie sa lasi vopseaua de baza se se usuce foarte bine, adica citeva zile bune. Apoi izolezi vopseua de baza cu un lac lucios, pe care il lasi de asemenea sa se usuce foarte bine. Pentru spalari fiolosesti vopsele ce necesita diluanti mai putini "atari", de preferat acrlice, pe care le diluezi cu un amestec de apa si alcool, la care poti aduga si putin detergent e geamuri sau vase. Daca folosesti uleiuri, evita terebentina, nu intotdeauna este de calitate. Dilueza cu D509 sau "benzina" de bricheta (neofalina). Am inteles ca cea de la Zip (paraca asa ii zice!) e foarte buina. Apoi, cind faci spalari, stratul se da subtire, nu trebuie sa faci "baltoaca" pe locul unde aplici!
2. In primul rind machetele, deci si figurinele, se spala bine cu apa si detergent, inainte de vopsire. Apoi trebuie sa stii ca pe figurinele "moi", facute din asa zisul "plastic de galeata" (polipropilena sau polietilena), vopseaua prinde foarte greu. Trebuie sa cauti un regim optim de dilutie (nu se poate da o reteta fixa din cauza viscozitatii vopselei, care difera de la firma la firma sau se schimba functie de conditiile de pastrare), pentru a putea vopsi si in acelasi timp sa nu imbicsesti detaliile. De cele mai mult ori te ajuta un strat de grund, dat imediat dupa spalarea si uscarea figurinei.

#5 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 29 November 2008 - 03:05 PM

Parerea mea este sa nu faci spalari cu acrilice, nu sunt facute pentru asa ceva. Uleiuri sau email diluate cu White Spirit sau benzina de bricheta (nu gaz!).
La figurine, la ce scara te referi si cum ai aplicat vopseaua?

#6 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior

Postat 29 November 2008 - 03:12 PM

Vezi postareaAhmed, la 29 Nov 2008, 15:05, a spus:

Parerea mea este sa nu faci spalari cu acrilice, nu sunt facute pentru asa ceva. Uleiuri sau email diluate cu White Spirit sau benzina de bricheta (nu gaz!).
La figurine, la ce scara te referi si cum ai aplicat vopseaua?

unde gasesc white spirit? si ce lacuri sa folosesc?

la figurine e vorba de 1/35. am incercat sa diluez vopseaua pana la cel mai mare punct in care mai prinde inca pe plastic astfel incat sa fie subtire ,sa nu acopere detaliile s sa aiba u aspect neted si usor lucios.am aplicat cu pensula
la un moment dat iesea perfect chiar si cu mate dar acum nu mai vrea. nu ies usor-lucioase, iau un aspect urat

Aceasta postare a fost editata de octav_x: 29 November 2008 - 03:17 PM

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 30 November 2008 - 09:10 PM

White spirit gasesti la magazinele de chimcale sau la magazine biricostore ori metro. Iti recomand sa folosesti lacuri de la Agama sau Poliscale.

Citeaza

...aspect neted si usor lucios...
Natura sup[rafetei voselei este data da vopseaua in sine. Daca vopseaua e mata, atunci suprafata va fi mata, daca vopseaua e semimata, suprafata vopsita va fi semimata, daca vopseaua este luciosa, normal, suprafata vopsita va fi lucioasa. Aceste efecte nu le poti obtine din dilutie!!! [Exista unele mici exceptii. De exemplu, acetona (atentie, nu chestia aia cu care se sterge lacul de pe unghii!!!!!), ca diluant, are tendinta de a matui vopseaua].
Pentru a lamuri treaba cu dilutia, incearca sa citesti asta: http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/Vop...i-avansati.html

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 30 November 2008 - 09:11 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi