DGDaniel, la 25 Nov 2008, 16:54, a spus:
Eu m-am reverit la (poza) tu la care te referi? Am citit aici un articol despre un Me-190 unde cred ca folosea o tehnica cu vopsele transparente de fapt vopsea foarte diluata (banuiesc ca se obtine acelasi efect)
Salut Daniel
La care poza te-ai referit ? In prima ta postare nu apare nici o poza, iar Tgr si Z-tul ti-au raspuns mult mai pe larg, fata de ceea ce ai intrebat tu.
Raportat la ceea ce am citat eu acum, din explicatia ta destul de ambiguua legat de acel Me-110 nu 190
, presupun ca te-ai referit la efecte de murdarire, probabil urme de fum de la esapatii, etc. O vopsea, indiferent cat de mult o vei dilua, nu va avea proprietatile vizuale ale unui lac aplicat pe macheta.
Si nu cred ca se potrivesc lacurile colorate de la Agama pentru vopsirea unei machete. Pentru asta s-au inventat vopselele, nu lacurile. Ceea ce nu inteleg eu este de ce te cramponezi tu de ideea vopsirii unei machete cu acel produs care, repet, este folosit pentru a obtine ceea ce s-au referit Tgr si Z.
Legat de lacul Sinto lucios- daca ti-e teama sa il folosesti din spray, incearca cu un lac acrilic, il gasesti cam la orice magazin cu articole pentru pictura. Il dai chiar si cu pensula, se dilueaza in apa, aplici doar in zona in care pui decalurile.
La final poti folosi spray-ul Sinto MAT atat cu aplicare directa din spray fie cu aerograful, ajutandu-te de un furtunel tras pe capul duzei sprayului in vederea colectarii in cupa a cantitatii de pulverizat, dupa care il aplici pe macheta. E mult mai controlabila cantitatea, nu pierzi prea mult lac in decor, iar la curatarea aerografului, foloseste Nitrosolv.
Adi
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 25 November 2008 - 06:51 PM