Forum Machete,Modelism,Hobby: Lokros Hoplite, Thermopylae 480 B.C. - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lokros Hoplite, Thermopylae 480 B.C. Romeo Models

#21 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 26 November 2008 - 08:40 AM

Vezi postareawurger, la 26 Nov 2008, 06:21, a spus:

Eh, cine stie poate peste cativa ani vor aparea culori electronice. Atingi cu pensula poza, dupa aia atingi paleta de culori si cand pui pensula pe pelerina cavalerului se coloreaza singura. Dupa aia te apesi pe nas si alegi optiunea "enhance" si-i dai umbre si lumini.
B-) robotic Ninjaaaaa !

Si mai bine ar fi doar sa te gindesti ce culoare ti-ar placea si sa gasesti figurina gata vopsita. Foarte util ce scrieti amindoi dar din pacate nu destul .Fara o gramada de experienta nu iese nimic oricum. Mult mai nasol decit la blindate de exemplu unde daca inveti o tehnica si o exersezi de citeva ori, iti iese. La figurine in schimb cred ca trebuie mult mai mult exercitiu. Cel putin eu , chiar daca am citit mult material, cind sa iau pensula in mina, zici ca vopsesc cu mina altcuiva. Ma intreb daca nu e mai indicat sa exersezi tehnicile de vopsire pe o figurina de dimensiuni mai mari, de ex. 120mm si apoi sa treci la scari mai mici. Sau poate mai mult strica?

#22 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 26 November 2008 - 08:41 AM

Mersi Calin. N-o sa mai cumpar atunci nici-un acrilic pastos B-) Si asa am timp limitat pentru hobi, si asta nu vreau sa-l pierd incercand alte chestii.

#23 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 26 November 2008 - 08:52 AM

Citeaza

Ma intreb daca nu e mai indicat sa exersezi tehnicile de vopsire pe o figurina de dimensiuni mai mari, de ex. 120mm si apoi sa treci la scari mai mici. Sau poate mai mult strica?

De stricat n-ai ce sa strici, tehnica nu prea difera, dar chiar daca se pare ca e mai usor sa vopsesti suprafete mai mari tot trebuie sa te implici la niste detalii mizi dar foarte vizibile, la figurine mari sint si detalii mai multe. Deci ajungi la concluzia ca si la scara mare ai nevoie de multa rabdare si indemanare.
Pe de alta parte, cum zic si figurinistii mai experimentati, scarile de peste 90 mm "are for Sussies" B-) Astea nu se catalogeaza ca miniature..

#24 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 26 November 2008 - 08:53 AM

Vezi postareaZ-mare, la 26 Nov 2008, 08:39, a spus:

Alguhan, ce sa mai zic??? Jos palaria!!!! :-D

Acum o intrebare de nestiutor: cum se foloseste rozeta aceea???? :bang:

Mersi Z.
Care rozeta? Roata de culori??

Te uiti la culorile de contrast: vizavi de rosu e verde, deci contrastul rosului este verde. Asa ca rosul se paote umbri cu verde. Iar vecinul rosului spre lumini este galben, asa ca rosul se poate lumina cu portocalie si pana la galben..

Vad acum daca se va intreba de alb si negru B-)

Aceasta postare a fost editata de alguhan: 26 November 2008 - 08:58 AM

#25 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 13-September 08

Postat 28 November 2008 - 01:08 PM

eu nu inteleg ce e atata omor cu umbrele si luminile... eu prefer sa vopsesc figurinele cat mai corect cu emailuri (astfel incat vopseaua sa aiba un aspect usor lucios si sa fie curata) si iese foarte bine. umbrele si luminile le da natura sau lampa cand o deschizi si te uiti la figura.la avioane de ce nu se folosesc umbre si lumini? ar trebui o portiune de burta vopsita in culori mai inchise pentru simplul fapt ca e mai intunecata?

#26 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior

Postat 28 November 2008 - 01:55 PM

ba da cam trebuie:))

#27 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 03 December 2008 - 09:21 PM

Vezi postareaoctav_x, la 28 Nov 2008, 13:08, a spus:

eu nu inteleg ce e atata omor cu umbrele si luminile... eu prefer sa vopsesc figurinele cat mai corect cu emailuri (astfel incat vopseaua sa aiba un aspect usor lucios si sa fie curata) si iese foarte bine. umbrele si luminile le da natura sau lampa cand o deschizi si te uiti la figura.la avioane de ce nu se folosesc umbre si lumini? ar trebui o portiune de burta vopsita in culori mai inchise pentru simplul fapt ca e mai intunecata?

Trebuie sa incepi sa intelegi, sa-ti schimbi atitudinea. In caz contrar sa fii imun la eventualele critici sau comparatii

#28 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior

Postat 03 December 2008 - 11:15 PM

da e nevoie, mai ales la cele mari

#29 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 23 December 2008 - 10:24 AM

Scuze pentru raspunsul tarziu. Ma bucur ca intre timp te-ai lamurit singur Octav, dar sa stii ca si cele mai mici figurine merit efortul.
Am asteptat sa fac poze noi ca sa-ti raspund.

Ambele figurine de jos s-au vopsit cu aceasi nuante de ten, s-au pozat sub aceasi lumina. Numai cea din dreapta, cu sulita, a si primit niste umbre si lumini la ten.
Acum spune-mi si mie te rog, crezi ca merita efortul, bataia de cap, etc. ?

Imagine atasata: DSCN6690.JPG

Nu conteaza ce fel de vopsea folosesti, fiecare lucreaza cu ce este obisnuit. Orice fel de vopsea sau material o fi, eu cred din plin ca merita efortul.
Prietenilor modelisti din acest forum (si crede-ma, gasesti cu greu o adunatura de oameni atat de civilizati in alte forumuri de pe tot globul) le plac in general cum lucrez eu si imi pun intrebari stind ca vor primi raspunsuri. Si eu incerc sa fiu cat mai inteles. Daca pui in socoteala ca limba romana nu este limba mea materna, eu cred ca ma descurc binisor, chiar daca trebuie sa ma exprim in mai multe mesaje sau topicuri. De aia este atata omor cu umbrele si luminile!

Daca nu ai incercat pana acum si crezi ca poti sa depui un efort sa vopsesti o figurina adevarata, buna, te rog sa-mi trimiti un mesaj. O sa-ti fac cadou o figurina cu care sa incepi activitatea. Dar cu o singura conditie; o sa deschizi un topic "pas cu pas" cu lucrare aceasta si o sa discutam etapele lucrarii in acest topic.

Cu bine,
Algu

Aceasta postare a fost editata de alguhan: 23 December 2008 - 10:27 AM

#30 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 December 2008 - 12:29 PM

Ocatav, asculta ce zic Alguhan si Alexie. Amindoi stiu ce vorbesc!!!

Citeaza

eu nu inteleg ce e atata omor cu umbrele si luminile
Am repetata asta de atitea ori incit ...
Dar hai sa o mai zic inca o data, n-o fi bai! Luminile si umbrele dau relief unui obiect tridimensional sau, dupa caz bidimensional. Noi nu vedem "in relief" decit pina la citva metri, de acolo mai departe intra in functie "computatorul", punind in aplicatie ceea ce a invatat din greseli si estimari adevarate si false. Din pacate, la obiecte mici, "computatorul" nu prea mai face fata, asa ca imaginea trebuie "ajutata".
Si acum sa exemplificam. Ce avem aici? Adica ce avem noi aici ( :whistle: ) (Dem Radulescu, BD la munte si la mare!)

Pai ar fi un disc, o moneda, un dreptungi, un teren de fotbal vazut pe intuneric, o gaura neagra, o paleta de pinpong... ;-)
Nu, avem un cilindru si o sfera, atentie, de culoare ...neagra!!!!!! Iaca-ta ce face nitica lumina si umbra!

Acesta este un exemplu copilaresc, dar bun. Hai sa mai pun un exemplu. Cum zici ca e mai bine, in prima (cea cu mai multe tancuri) sau in a doua imagine???

(Eu le voian in ferestre separate, era mai elocvent, dar vad ca la pus grupir!!!!Asta e!!!)
Sau inca un exemplu.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ex.1.JPG
  • Imagine atasata: ex.2.JPG
  • Imagine atasata: jagd.5_1.jpg
  • Imagine atasata: jagd.4_4.jpg
  • Imagine atasata: jagd.5_2.jpg
  • Imagine atasata: jagd.4_8.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 December 2008 - 12:14 PM

#31 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 23 December 2008 - 12:37 PM

Multumesc mult Z pentru detalii. Le voi folosi si eu cand va mai fi nevoie!

#32 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 23 December 2008 - 03:21 PM

Ma bucur ca am vazut figurina mai intai in direct.
Foarte frumoasa Algu!

Cat despre umbre si lumini, in cartea "Building and Painting Scale Figures", Sheperd Paine zicea ca:
Imagine postata

Bafta!

#33 Useril este offline   octav_x 

• Membru senior

Postat 23 December 2008 - 03:29 PM

am citit si eu cateva chestii in care erau vreo 6-7 culori diferite de blenduit la fatza. dar ma tem ca lucrul asta nu se prea poate face decat la busturi mari, la 1/35 la fatza nu poti decat cel mult sa dai un wash cu o culoare inkisa.

algu, oferta ta suna tentant, cred ca o s-o accept dar vreau sa-ti ofer la schimb 5 vopseluri vallejo si un set de figurine revell la 1/72... m-as simti aiurea sa iau o figurina de 25 de euro de-a moaca de la tine... acum lucrez la o diorama o sa-ti dau un pm in cateva zile.

#34 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 23 December 2008 - 05:06 PM

Nu cred ca m-ar satisface vopselurile vallejo pentru ca deja am aproape 70 de sticlute :)
1/72 sau 1/35 sau 1/16, nu vopsesc figurine injectate plastic. Prefer figurinele turnate din metal si rasina.
Satisfactie mea o sa fie castigul unui modelist in lumea figurinelor. Pentru ca o data otravit e greu sa scapi de ei. Pe de alta parte nu este moaca, deja am cerut ceva in schimb.

#35 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 23 December 2008 - 08:05 PM

Vezi postareacrios, la 23 Dec 2008, 06:21, a spus:

Ma bucur ca am vazut figurina mai intai in direct.
Foarte frumoasa Algu!

Cat despre umbre si lumini, in cartea "Building and Painting Scale Figures", Sheperd Paine zicea ca:
Imagine postata

Bafta!

Daca imi permiteti intervin si eu in aceasta excelenta discutie despre lumini si umbre.

Exemplul de mai sus este exceptional - "the stop sign rule" este fundamentul intalegerii formarii luminilor si umbrelor pe un obiect. Ca o completare cu aplicatie directa mie imi place sa fac si un alt exercitiu. Folosind sursa de lumina standard (de pe tavan) ma pozitionez in fata oglinzii si observ cum cade lumina pe fata... ce lumini si umbre se creaza... ce intensitate.... si cum variaza in functie de pozitia pe care o am fata de sursa de lumina.
Al doilea exercitiu este sa schimb pozitia sursei de lumina folosind o lampa de birou, lanterna, etc. Intensitatea sursei de lumina este o alta variabila, distanta fata de sursa este alta. Tot acest exercitiu imi da o perspectiva destul de apropiata fata de ce ar trebui sa se vada cand privesti figurina.

Sa nu uitam ca orice display normal al unei figurine este intr-o camera cu iluminare moderata sau slaba. Acesta este unul din motivele pentru care luminile si umbrele joaca un rol major. O figurina bine pictata d.p.d.v. al luminilor si umbrelor va arata foarte bine in conditii de iluminare interioara normala sau slaba.

Dupa parerea mea, cheia traspunerii pe figurina a unor contraste de lumini si umbre este in primul rand intelegerea teoretica a formarii lor si apoi foarte multa observare a obiectelor ce ne inconjoara.

#36 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 December 2008 - 08:14 PM

Citeaza

Dupa parerea mea, cheia traspunerii pe figurina a unor contraste de lumini si umbre este in primul rand intelegerea teoretica a formarii lor si apoi foarte multa observare a obiectelor ce ne inconjoara.
Corect LAV-Z! Si as mai aduga ceva: in amurg, toate pisicile sunt cenusi!

#37 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 24 December 2008 - 02:04 AM

Vezi postareaLAV-Z, la 23 Dec 2008, 20:05, a spus:

Ca o completare cu aplicatie directa mie imi place sa fac si un alt exercitiu. Folosind sursa de lumina standard (de pe tavan) ma pozitionez in fata oglinzii si observ cum cade lumina pe fata... ce lumini si umbre se creaza... ce intensitate.... si cum variaza in functie de pozitia pe care o am fata de sursa de lumina.
Al doilea exercitiu este sa schimb pozitia sursei de lumina folosind o lampa de birou, lanterna, etc. Intensitatea sursei de lumina este o alta variabila, distanta fata de sursa este alta. Tot acest exercitiu imi da o perspectiva destul de apropiata fata de ce ar trebui sa se vada cand privesti figurina.

Sa nu uitam ca orice display normal al unei figurine este intr-o camera cu iluminare moderata sau slaba. Acesta este unul din motivele pentru care luminile si umbrele joaca un rol major. O figurina bine pictata d.p.d.v. al luminilor si umbrelor va arata foarte bine in conditii de iluminare interioara normala sau slaba.

Dupa cum am mai discutat, parca cu Z, ceea ce fecem noi aici e o pacaleala a ochiului, astfel incat el sa vada o reprezentare, micsorata mult la scara, a realitatii
In general, figurinele sunt reprezentate intr-un mediu exterior, unde lumina nu bate intotdeauna ca o lampa, de sus, ci se reflecta din toate suprafetele apropiate
Metoda mea la detalii faciale e urmatoarea stau cu o oglinda pe birou si ma admir, la lumina naturala. Incerc sa imit umbrele si culoarea acestora cat mai bine
in plus, imi mai fac si cu ochiul din cand in cand.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi