Hawker Hurricane Mk Ia early, very early caut informatii
Postat 18 November 2008 - 08:28 AM
Am nedumeriri referitoare la configuratiile avionului Hawker Hurricane MkIa early. Am studiat cateva monografii pe acest subiect (SAM Publications, Squadron Signal) si nu-mi este foarte clar daca elicea watts (doua pale, pas fix, din lemn) se regaseste numai pe aparate cu aripi acoperite cu panza.
Altfel spus, a existat o subvarianta cu aripi metalice, elice watts si deriva ventrala la fuselaj?
Multumesc pentru ajutor,
mack
Postat 18 November 2008 - 11:09 AM
mack, la 18 Nov 2008, 07:28, a spus:
Am nedumeriri referitoare la configuratiile avionului Hawker Hurricane MkIa early. Am studiat cateva monografii pe acest subiect (SAM Publications, Squadron Signal) si nu-mi este foarte clar daca elicea watts (doua pale, pas fix, din lemn) se regaseste numai pe aparate cu aripi acoperite cu panza.
Altfel spus, a existat o subvarianta cu aripi metalice, elice watts si deriva ventrala la fuselaj?
Multumesc pentru ajutor,
mack
Aripile metalice au fost asamblate pe liniile de montaj incepand din august '39 in paralel cu cele acoperite cu panza la HurricaneMk I cu elice tripala. Desi aceste aripi puteau fi interschimbabile ma cam indoiesc ca vechile modele cu elice watts au fost reechipate cu aripi metalice. Dar daca gasesti o fotografie sa confirme acest lucru (elice watts si aripi metalice) atunci poti sa fii sigur si de acesta combinatie.
Si pt Hurricanele romanesti (cu elice tripala) exista documente in arhivele britanice cum ca ar fi trebuit sa fie cu aripi cu panza dar pozele au infirmat acest lucru toate avand aripi metalice. Deci o poza face cat o mie de cuvinte
Postat 05 December 2008 - 02:01 PM
Hurricane romanesti au avut aripi acoperite cu panza, toate. Parbrize fara blindaj, elici de Havilland si vizoare tip "cerc si bila", nu reflexvizoare. Fara blindaje la pilot, desi este posibil sa fi primit blindaje romanesti dupa inceputul campaniei din Basarabia. Fara compartimentul de bagaje de pe partea dreapta, in spatele carlingii.
Eu am o fotografie foarte clara in care se observa aripile cu panza.
Postat 05 December 2008 - 02:23 PM
Sheniloiu, la 5 Dec 2008, 14:01, a spus:
Hurricane romanesti au avut aripi acoperite cu panza, toate. Parbrize fara blindaj, elici de Havilland si vizoare tip "cerc si bila", nu reflexvizoare. Fara blindaje la pilot, desi este posibil sa fi primit blindaje romanesti dupa inceputul campaniei din Basarabia. Fara compartimentul de bagaje de pe partea dreapta, in spatele carlingii.
Cred ca e gresit sa zici TOATE, cand exista o multitudine de poze cu Hurri-urile romanesti cu aripi metalice. Personal nu stiu poza in care se vede unul cu aripi impanzite, ar fi interesant de vazut poza in cauza.
Postat 05 December 2008 - 04:56 PM
Dl. Sheniloiu (cam rimeaza cu un nume cunoscut) Despre Hurricanele romanesti (cele 12 cumparate din Anglia) toate fotografiile demonstreaza ca au avut aripi metalice. Dar bineinteles ca au existat si cele 3 Hurricane fabricate la ZMAJ si capturate de germani care ni le-au dat noua. Acestea aveau aripile impanzite. Fotografia daca intradevar o aveti (desi ma cam indoiesc) reprezinta unul din cele trei Hurricane ex ZMAJ.
Postat 21 January 2009 - 08:06 AM
Cantacuzino, la 5 Dec 2008, 16:56, a spus:
NIMIC mai simplu, d-le Sheniloiu !! Postati poza, la rezolutie minimala dar suficienta, cu watermark de protectie.
Asta ca sa ne dovediti, ca nu ati avut doar atitudine "anti-joc" ....
Postat 21 January 2009 - 08:17 PM
Aceasta postare a fost editata de dany: 21 January 2009 - 08:19 PM
Postat 22 January 2009 - 11:04 PM
dany, la 21 Jan 2009, 20:17, a spus:
si pe mine ma pasioneaza grav sa fac un Hurricane ARR. din topicul respectiv inteleg ca aveau crucea lui Mihai pe fuselaj si cocarda pe intradosul aripilor? exista vreun profil color pe tema asta (Hurricane ARR)? sau vreo macheta? ce culori alcatuiau camo-ul?