Forum Machete,Modelism,Hobby: P40B Tiger Shark 1:48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

P40B Tiger Shark 1:48 de la Revell

#1 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 16 November 2008 - 03:38 PM

Destul de prost si fara pretentii Kit-ul, cu detaliie in pozitiv dar m-am chinuit sa iasa ceva frumos de aceea am folosit cam mult chit

Problema e ca am ceva intrebari:

1. se da sau nu cupola cu lac? pentru ca am fost cam nerabdator si am dezlipit banda cu care am mascat si geamul din spate e cam greu de mascat iar pentru ca am facut acest lucru inainte de al lipi

2. jantele rotilor cu ce vopsea se da ca nu stiu si nici nu arata pe schema de vopsire ?

3. rezervorul se vopseste cu aceiasi culoare ca pe intrados?

4. lacul se dilueaza? cu ce? pentru ca am dat cu lac o macheta veche pe care experimentez, direct din sprey si e cam groasa pelicula

vreau sa-mi confirmati ordinea: dupa vopsea lac lucios, decaluri whash apoi lac mat
:hi: ;-)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC05564.JPG
  • Imagine atasata: DSC05566.JPG
  • Imagine atasata: DSC05568.JPG
  • Imagine atasata: DSC05571.JPG

#2 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 November 2008 - 09:24 PM

Salut!
Eu unul as lasa geamurile mascate si nu le-as da cu lac! Nu va arata bine!
Nu stiu de cine este fabricat modelul ( ce producator? ) dar este un model pe care-l gasesti prezentat pe multe sit-uri de modelism si iti poti face o idee cam cum sa-l faci. Uite pe aici :
http://modelingmadne...kitindexpqr.htm
sau aici :
http://www.modellversium.de/galerie/9-flug...:48-seite8.html
sau aici un model facut de Brett Green:
http://www.scalework.../p40e32bg_1.htm

In ceea ce priveste vopsitul cu sparyul, sfatul meu este sa nu pulverizezi multa vopsea odata! Atunci cind dai primul strat nu trebuie sa acopere modelul din prima!!! Lasa sa se vada grundul sau ma rog plasticul! Da straturi mai multe si subtiri si fa in felul asta cum vezi acest scurt film chiar daca este vopsita o masina. ( tu trebuie sa imporvizezi putin! OK?! ) http://www.tamiya.co...nner2/spray.mpg

Daca dai toata vopseaua deodata te poti lovii de doua probleme :
- vopseaua curge sau plinge!
- se usuca incet si cind pui mina pe model chiar si peste citeva zile iti ramin aprentele pe ea!

In legatura cu lacul, da ordinea este asa cum ai scris : lac, decal , wash, lac mat sau semi mat
Bafta!

#3 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 16 November 2008 - 11:09 PM

Kit-ul este de la Revell
Statea de vreo 3 ani intr-un peco Luk Oil si a costat doar 40 lei pe cand pe site-ul revell este vreo 80

#4 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 17 November 2008 - 07:20 AM

Asta nu e un B, e un E. Stiu macheta, are nisca'i probleme dar nu grave. Singura treaba mai nasoala e ca trebuie sa-l gravezi tu, in negativ.

Pe geamuri nu as da cu lac. O sa arate nasol.

#5 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 November 2008 - 11:43 AM

Daniel1

Inca un lucru cu lacul transparent! Ar fi bine de stiut ce vopsea ai folosit pe macheta! In multe cazuri vopselele si lacul nu se prea "inteleg" si poti avea surprize! Poate sa ati apara efectul "piele de sarpe" sau pur si simplu se crapa vopseaua! Deci lacul trebuie sa fie ori de acelasi fel cu marca producatoare de vopsele ori acrilic pe baza de apa sau alcool sau Future.
Eu cred, si spun din proprie experienta sa folosesti lacuri tranparente (acrilice) pe baza de apa sau alcool. Vopseua ar fi bine sa fie uscata de ceva saptamani! Este mai sigur asa decit sa ai surpize si sa te chinui sa dai toata vopseaua jos! Este cea mai mare pedeapsa, crede-ma!
Daca folosesti lac tranparent din comert (Practiker, Bricostore sau Baumax) sa faci niste probe pe bucata de plastic vopsita cu aceeasi vopsea. (Sigur ti-au ramas ramurile de la kit) . Sa pulverizezi de la distanta mai mare si in mai multe straturi subtiri. Nu acoperii modelul repede cu lac astfel sa fie stralucitor imediat. Lasa lacul sa se usuce o ora si mai dai un strat subtire, si tot asa.
Te mai previn cu inca ceva! Lacurile transparente au niste solventi care pot ataca decalurile in momentul in care vrei sa le acoperi pentru a le "proteja", adica se dizolva sau se unfla unde prind o bula de aer! Aici este indicat sa folosesti numai lac acrilic pe baza de apa sau alcool.
Pentru avioane folosesc lacul Tamiya X 22 Clear pe care-l pulverizez cu aerograful, si pentru ca sa ii reduc stralucirea foloses un matuitor Tamiya X 21 pe care-l amestec cu lacul. Pentru automodele folosesc Gunze Sangyo Top Coat B 501 din spray dar in curind si din aerograf.
Pentru Tamiya ai aici link-ul : http://www.hobbyx.ro/produs.lista.html?cat...=198&page=5
Bafta!

#6 Useril este offline   balki 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 12-August 06

Postat 17 November 2008 - 02:32 PM

daca avionul nu s-a vopsit cu acrilice se poate da cu lac acrilic pe baza de apa? prinde pe vopsea?

#7 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 November 2008 - 07:15 PM

In ultimii ani nu am mai facut multe modele. Mi-am si schimbat mult metoda de lucru si ca atare protejez de ceva timp decal-urile cu lac acrilic pe baza de apa si alcool. Un exemplu este mai sus: Tamiya X 22 acrilic. Profesionisti folosesc Future ( vezi ca mai sunt o gramada de intrebari si raspunsuri pe acest website!) care este tot un lac acrilic care se poate dilua cu apa, si a fost conceput pentru a da luciu la pardoseli, linoleuri si altele. Eu am echivalentul belgian Sols Plus, dar nu sunt prea incintat, prefer Tamiya...
Am citit de vreo doua zile pe un site ca Tamiya X 22 acrilic si vopselele din aceeasi serie nu au aderenta buna pe vopselele lac pe baza de solventi (Seria Tamiya Spray). Deocamdata tot ce pot sa spun este exact contrariul. Lacul devine atit de tare incit se poate slefuii foarte greu cu hirtie abraziva de 2000! Lustruirea cu Tamiya Compound Corse merge mai incet decit m-am asteptat! Deocamdata lacul a stat la locul lui! ;-)

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12666
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 November 2008 - 09:40 PM

Citeaza

daca avionul nu s-a vopsit cu acrilice se poate da cu lac acrilic pe baza de apa
Da, fara nici o problema!

Citeaza

Profesionisti folosesc Future... care este tot un lac acrilic care se poate dilua cu apa
Future nu este un la acrilic si nu se dilueaza cu apa!!!!!! Inca nu am aflat cu ce s-ar dilua, unii zic ca marge amoniac!

#9 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior

Postat 17 November 2008 - 10:11 PM

Vezi postareatibi22, la 17 Nov 2008, 11:43, a spus:

Daniel1

Inca un lucru cu lacul transparent! Ar fi bine de stiut ce vopsea ai folosit pe macheta!

Este vopsit cu Olive Drab de la Model Master

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 November 2008 - 10:20 PM

Presupun ca este pe baza de email. Si cum l-ai aplicat? cu pensula sau prin aerograf?
Oricum asa cum a confirmat si Z-mare merge sa dai cu un lac acrilic.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi