Forum Machete,Modelism,Hobby: decal politie, si alte semne - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

decal politie, si alte semne decal, stikere sau alte metode

#1 Useril este offline   ciprian_gl 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 234
  • Inregistrat: 23-March 08
  • Interests:Modelism in general... si tuningul.

Postat 12 November 2008 - 10:46 PM

Am nevoie de ajutor! Curand voi achizitiona un VW PASSAT si vreau sa-l transform in masina de polite tipic romaneasca. Ptr. inceperea lucrarilor sau a altor operatiuni, am nevoie de documentare. Am nevoie de decal/stiker cu insemnele politiei precum: POLITIA, POLITIA RUTIERA.Prietenul nostru Google nu ma prea ajutat in aceasta situatie, sau a gasit ceea ce imi trebuie. Deaceea apelez la ajutorul vostru (celor care vreti sa-l dati) de a face scanari ale unor brosuri cu insemnele respective, sau din alte surse.

#2 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 13 November 2008 - 09:31 AM

O solutie simpla ar fi urmatoarea:
Cauti pe net o poza in care apar astfel de masini, sigur gasesti masini de interventie fotografiate de ziaristi la tot felul de evenimente.
Cunosti dimensiunile modelului tau, si poti creea cu o aplicatie (de exemplu una grafica sau in word) insemnele respective care sa aiba dimensiunile similare celor din fotografie.
Adica, vezi cat are inscrisul in realitate (cat ocupa din capota) si creezi un inscris similar pentru modelul tau.
Tipul de font il poti eventua alege prin similitudine vizuala.

O alta posibilitate ar fi sa gasesti pe cineva care cunoaste pe altcineva ;-) la vreo firma care face inscriptionarile de rigoare si poate sa-ti ofere detalii exacte, dar asta este solutia ideala.

#3 Useril este offline   ciprian_gl 

• Membru senior

Postat 13 November 2008 - 01:12 PM

Vezi postareastageexp, la 13 Nov 2008, 09:31, a spus:

O solutie simpla ar fi urmatoarea:
Cauti pe net o poza in care apar astfel de masini, sigur gasesti masini de interventie fotografiate de ziaristi la tot felul de evenimente.
Cunosti dimensiunile modelului tau, si poti creea cu o aplicatie (de exemplu una grafica sau in word) insemnele respective care sa aiba dimensiunile similare celor din fotografie.
Adica, vezi cat are inscrisul in realitate (cat ocupa din capota) si creezi un inscris similar pentru modelul tau.
Tipul de font il poti eventua alege prin similitudine vizuala.

Da la asta mam gandit si eu. Masor marimea originala si apoi o impart la 72, ptr. ca masina este la 1:72.

Vezi postareastageexp, la 13 Nov 2008, 09:31, a spus:

O alta posibilitate ar fi sa gasesti pe cineva care cunoaste pe altcineva la vreo firma care face inscriptionarile de rigoare si poate sa-ti ofere detalii exacte, dar asta este solutia ideala.

Deasta am si scris mesajul ca poate il vede cineva care lucreaza in domeniu.

#4 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 13 November 2008 - 02:50 PM

Snt o multime de Loganuri de Politie, e suficient sa faci unuia o poza. daca te duci pe la o circa de Politie sigur gasesti unul.
Am in schimb 2 poze cu un Renault Trafic Politia comunitara Sector 4. Trafic-ul se gaseste ca transportor de pasageri la 1:72 de la Hongwell pe alb. E suficient sa desenezi inscris-urile, sa le imprimi la scara la calitate foarte buna pe hartie autocolanta. Hartia o acoperi apoi cu scotch transparent foarte subtire (alege o marca buna, nu o chinezarie din piata) dupa care o tai cu mare atentie cu un foarfec bun sau cutter ascutit si o lipesti la locul ei. Obtii ceva rapid si care arata si bine. Tehnica asta simpla am folosit-o si eu l aun renault Trafic Veolia Water:
Imagine postataImagine postata
Iata si pozele cu masina de Politie Comunitara:

#5 Useril este offline   ciprian_gl 

• Membru senior

Postat 13 November 2008 - 05:22 PM

Vezi postareaAdyAero, la 13 Nov 2008, 14:50, a spus:

Snt o multime de Loganuri de Politie, e suficient sa faci unuia o poza. daca te duci pe la o circa de Politie sigur gasesti unul.
Am in schimb 2 poze cu un Renault Trafic Politia comunitara Sector 4. Trafic-ul se gaseste ca transportor de pasageri la 1:72 de la Hongwell pe alb. E suficient sa desenezi inscris-urile, sa le imprimi la scara la calitate foarte buna pe hartie autocolanta. Hartia o acoperi apoi cu scotch transparent foarte subtire (alege o marca buna, nu o chinezarie din piata) dupa care o tai cu mare atentie cu un foarfec bun sau cutter ascutit si o lipesti la locul ei. Obtii ceva rapid si care arata si bine. Tehnica asta simpla am folosit-o si eu l aun renault Trafic Veolia Water:
Iata si pozele cu masina de Politie Comunitara:

Ideea e buna cu toate ca am studiato si pe ea dar vazand in practica e bun sa aplic acest tip de ideie in practica. A iesit bine si modelul tau Traffic numai ca foaia de 'decal' e groasa. se vede bine in poza a 2-a a machetei.
 Multumesc de poza cu politia comunitara si ideea de a face si acest model. La 1:1 nu stiam ca sunt Renault Traffic de  politie comunitara.
 Acum mai adaug inca un Traffic alb in lista de cumparaturi, unu ambulanta altul politie. :d
 Later

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi