Pagina 1 din 1
Hs-123 A1....Revell 1/48
Postat 24 November 2008 - 08:36 PM
Salut!Macheta am vopsit-o prima dată in culorile clasice ale frontului de est.....de fapt prima mea inenţie a fost sa o las aşa. După care am gasit o inmatriculare mai inedita si m-am hotarit sa ii dau o haina de iarnă. Am aplicat peste vopseaua verde un strat fin de alb de la revell.....301 , mat matăsos .Dupa uscare completa am bagat aeroplanul sub jet de apa calduta si cu cu o pilă pt. dat luciu unghiilor am frecat cu atenţie vopseaua.dupa ce am obţinut cam ce am dorit am amplificat putin efectele obţinute cu un tampon pt demachere cu pastă de dinţi pe el. Apoi am spalat cu apa.
Postat 25 November 2008 - 08:39 AM
Salut Z & Max
Intr-un fel, eu sunt "vinovatul" pentru camuflajul de iarna aplicat de Vlad, aratandu-i un profil al aparatului in aceasta haina.
La fel si pentru pozele destul de intunecoase, realizate cu macheta expusa (la repezeala) pe un fotoliu. Dupa ce aceasta va fi gata respectiv, retusata si machiata pentru sedinta foto, voi incerca sa scot ceva imagini mai clare cu ea. Pe fundal deschis, nu cred ca merge, pierzandu-se "in decor" multe detalii de uzura. Mai cugetam !
Adi
Intr-un fel, eu sunt "vinovatul" pentru camuflajul de iarna aplicat de Vlad, aratandu-i un profil al aparatului in aceasta haina.
La fel si pentru pozele destul de intunecoase, realizate cu macheta expusa (la repezeala) pe un fotoliu. Dupa ce aceasta va fi gata respectiv, retusata si machiata pentru sedinta foto, voi incerca sa scot ceva imagini mai clare cu ea. Pe fundal deschis, nu cred ca merge, pierzandu-se "in decor" multe detalii de uzura. Mai cugetam !
Adi
Postat 25 November 2008 - 09:23 AM
AdiP, la 25 Nov 2008, 08:39, a spus:
Pe fundal deschis, nu cred ca merge, pierzandu-se "in decor" multe detalii de uzura. Mai cugetam !
Adi
Adi
Fundalurile de gri si albastru, relativ deschise, sunt unanim recomandate in fotografia de detaliu. Ca sa nu se intample ce ti-e teama tie, alege albastru sau o nunata de gri diferita de camuflajul avionului. Cu toate ca umbrele din fotografiile actuale nu arata rau, impiedica o analiza clara si exacta a avionului.
Postat 27 November 2008 - 03:23 PM
Salut,
Frumos Vlad, felicitari!
Vezi ca are citeva hobane la montantii de pe fuselaj, e pacat sa nu le pui.
Hobane Hs 123
Spor,
Bill
Frumos Vlad, felicitari!
Vezi ca are citeva hobane la montantii de pe fuselaj, e pacat sa nu le pui.
Hobane Hs 123
Spor,
Bill
Postat 27 November 2008 - 04:27 PM
Vlad , exista asa numita metoda "hairspray" pt camuflaje de iarna la blindate. Doar ca inainte de stratul de alb se da un strat de lac fixativ (de par) , iar apoi vopseaua alba se freaca cu o periuta sau pensula tare. Este necesar ca albul sa fie acrilic diluabil cu apa. Ahmed poate sa-ti dea detalii ca a folosit-o. Rezultatul e asemanator cu ce ai facut tu.
Postat 27 November 2008 - 09:17 PM
Metoda adoptata nu este cea mai buna dar atunci cind se lucreaza cu atentie da ceva rezultate si in plus, nu am in acest moment o vopsea acrilica dar va trebui sa fac rost de una pe viitor deoarece ajuta mult.
Hobanele le voi pune negresit dar caut un material suficient de subtire si suficient de rigid, ca sa nu trebuiasca sa intind la ele. Oricum ,macheta fiind Revell a pus suficiente probleme in zona respectiva(la mijlocul aripi).
Mai spun ca pentru o vreme las Kiturile pe mai tirziu si reiau constructia la I.A.R -C V 11 1/24. De prea multa vreme ma chinuie partea din fata (capotajul motorului), si vreau sa il termin pina la primavara.
Hobanele le voi pune negresit dar caut un material suficient de subtire si suficient de rigid, ca sa nu trebuiasca sa intind la ele. Oricum ,macheta fiind Revell a pus suficiente probleme in zona respectiva(la mijlocul aripi).
Mai spun ca pentru o vreme las Kiturile pe mai tirziu si reiau constructia la I.A.R -C V 11 1/24. De prea multa vreme ma chinuie partea din fata (capotajul motorului), si vreau sa il termin pina la primavara.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1