Imginile de mai jos vor sa prezinte soldatul german asa cum era, contrazicand modul in care este perceput, cu echipamentul si uniforma numai regulamentar neasezate.
Am folosit numai figurine Preiser, pozitiile in speta fiind realizate prin amestecarea de diverse componente luate din aproape toate seturile acestui producator dedicate armatei germane in WWII. De asemenea apar mai multe scratch-build-uri si cateva piese de echipament luate de la parasutistii de la Dragon (un port-hart si doua containere de masti de gaze avand saculetul pelerinei anti-gaz rulat in jur).
Am incercat sa realizez pozitiile, modul de tinere a armelor si echipamentului cat mai aproape de cum apar acestea in imaginile folosite ca model. Pictarea si montarea au fost destul de complicate, luand aproape 4 luni (impreuna cu alti cativa camarazi care vor fi expusi in partea a doua). Dat fiind numarul mare de imagini am spart topicul in doua si in cazul in care va vor place, poate voi incerca si partea 3 folosind figurine si de la alti producatori.
Toate fotografiile originale sunte luate de pe Internet (surse necunoscute, dar multe din imagini sunt sigur ca le cunoasteti, o mare parte dintre acestea fiind publicate in Signal). Langa fotografia orginala am mai atasat una in care am introdus figurina 1/72 in acelasi cadru. Dupa fiecare astfel de grup sunt atasate alte cateva imagin aratand figurina folosita in poza din fata si spate precum si imaginea initiala din care a fost mutata in mediul furnizat de fotografia originala.
Cred ca cel mai bine arata imaginile prezentand soldatii mai mici, dar am incercat sa reproduc si soldatii fotografiat de la mica distanta. Desigur, corespondetii lor in 1/72 nu vor arata la fel de bine ca cei de la departare.
Ceva diferit de cele cu care v-am obisnuit, si sper ca va va face placere sa vedeti aceste imagini, observatiile voastre fiind foarte utile.
Cristian Florescu
Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 12 November 2008 - 12:39 AM