Forum Machete,Modelism,Hobby: 1/72 WWII Germani vs. Soldati Adevarati (din Img de Ref) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1/72 WWII Germani vs. Soldati Adevarati (din Img de Ref) Partea 1 A

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 12 November 2008 - 12:25 AM

Acest topic se vrea a fi un mic tribut adus soldatilor care au fost trimsi la moarte aproape sigura pe fronturile celui de-al doilea razboi mondial, oameni care au luptat doar pentru a supravietui si nu pentru idealuri ridicole turnate de politicieni idoti din fotoliile lor caldute.
Imginile de mai jos vor sa prezinte soldatul german asa cum era, contrazicand modul in care este perceput, cu echipamentul si uniforma numai regulamentar neasezate.
Am folosit numai figurine Preiser, pozitiile in speta fiind realizate prin amestecarea de diverse componente luate din aproape toate seturile acestui producator dedicate armatei germane in WWII. De asemenea apar mai multe scratch-build-uri si cateva piese de echipament luate de la parasutistii de la Dragon (un port-hart si doua containere de masti de gaze avand saculetul pelerinei anti-gaz rulat in jur).

Am incercat sa realizez pozitiile, modul de tinere a armelor si echipamentului cat mai aproape de cum apar acestea in imaginile folosite ca model. Pictarea si montarea au fost destul de complicate, luand aproape 4 luni (impreuna cu alti cativa camarazi care vor fi expusi in partea a doua). Dat fiind numarul mare de imagini am spart topicul in doua si in cazul in care va vor place, poate voi incerca si partea 3 folosind figurine si de la alti producatori.

Toate fotografiile originale sunte luate de pe Internet (surse necunoscute, dar multe din imagini sunt sigur ca le cunoasteti, o mare parte dintre acestea fiind publicate in Signal). Langa fotografia orginala am mai atasat una in care am introdus figurina 1/72 in acelasi cadru. Dupa fiecare astfel de grup sunt atasate alte cateva imagin aratand figurina folosita in poza din fata si spate precum si imaginea initiala din care a fost mutata in mediul furnizat de fotografia originala.

Cred ca cel mai bine arata imaginile prezentand soldatii mai mici, dar am incercat sa reproduc si soldatii fotografiat de la mica distanta. Desigur, corespondetii lor in 1/72 nu vor arata la fel de bine ca cei de la departare.

Ceva diferit de cele cu care v-am obisnuit, si sper ca va va face placere sa vedeti aceste imagini, observatiile voastre fiind foarte utile.

Cristian Florescu

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 12 November 2008 - 12:39 AM

#2 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 12 November 2008 - 12:26 AM

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#3 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 12 November 2008 - 08:49 PM

Ideea, curajul si realizarea sunt DE EXCEPTIE!
Cred ca Nea Preiser, patronul, isi freaca mainile la asa reclama reusita.
Felicitari!
;-)

#4 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 12 November 2008 - 09:41 PM

Multumesc mult pentru mesaj Alexie, chair m-am bucurat cand l-am citit. Intr-adevar, visam de mult la aceasta idee a carei realizare mi-a inghitit o multime de timp si nervi. Insa cred ca a meritat... ;-)
Acestia sunt soldatii la care am muncit cel mai mult si am incercat sa pictez si sa adaug din piese sau scratch-uri cam tot ceea ce se vedea pe soldatul din fotografia de referinta.
De asemenea am cautat unele imagin cu echipament ciudat, de exemplu cel care e de garda la cazemata are doar pe o singura parte cartusierele de Kar98K sau cel cu baioneta are lasat foarte jos containerul de la masca de gaze + sac de grenade.
De ce zice nea Preiser chiar habar n-am, nu mi-a zis niciodata nimic... :hi:
Insa sper sa-i placa si lui... :lol:

#5 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 17 November 2008 - 12:55 AM

Foarte tare ideea si mai ales realizarea la asa o scara. Bravo.

#6 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 19 November 2008 - 05:44 PM

Multumesc Olaf, imi pare bine ca iti plac, mai ales ca majoritatea trupurilor care au stat la baza crearii acestor figurine fac parte din seturi care au fost achizitionate de la tine..... ;-)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi